Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Baby party: Cele mai bune idei pentru o zi memorabilă

Vine barza? E motiv de sărbătoare - dă o petrecere pentru bebeluș sau așa cum se numește în engleză: petrecere baby shower. Dar când se organizează această petrecere specială și cum o faci să fie foarte specială? Fie că organizezi propria petrecere sau planifici o petrecere pentru prietena ta însărcinată: Aici găsești idei pentru cadouri, decorațiuni, jocuri și mâncare delicioasă.

Un grup de femei face picnic în grădină pentru a sărbători o prietenă însărcinată, care face o fotografie de grup cu telefonul mobil. Femeile stau în jurul unei pături de picnic plină de bunătăți, în fundal sunt cadouri, baloane și un panou pe scrie „Baby” cu litere de tipar.
© Natalie – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

 • Petrecerile baby shower sunt o tradiție din SUA și sunt foarte la modă printre viitorii părinți.  
 • O petrecere pentru bebeluș de succes necesită o mulțime de sarcini. Citește în acest articol ce trebuie să ai în vedere atunci când planifici un astfel de eveniment, de la momentul potrivit până la lista de invitați.
 • Vrei ca această zi să fie specială? Aici găsești idei creative pentru decorațiuni drăguțe și jocuri amuzante. 
Origine

Petrecerea baby shower: De unde provine acest obicei? 

Baby party (în engleză „baby shower”) este un obicei american cu originea în epoca victoriană, perioada dintre mijlocul și sfârșitul secolului al XIX-lea. După naștere, se obișnuia să se organizeze o petrecere cu ceai pentru mamă și copil, în care proaspăta mamă primea cadouri făcute manual pentru noul venit. Chiar și atunci, aceste petreceri erau sărbătorite în grupuri exclusiv de femei. După cel de-al Doilea Război Mondial și în perioada de creștere a natalității (cunoscută drept „baby boom”), tradiția petrecerii s-a schimbat puțin. Sărbătoarea era menită să o introducă pe proaspăta mamă în viitorul rol; astăzi, gravida este în centrul atenției pentru ultima dată înainte să fie noul-născut. Bineînțeles, mama mai poate primi cadouri. Petrecerea are loc, de obicei, într-o după-amiază liniștită, cu cafea, prăjituri și băuturi fără alcool. Viitoarea mămică este copleșită de cadouri la petrecerea baby shower, de unde și termenul englezesc de „shower”. În plus, se obișnuiește ca toți participanții să pregătească împreună ceva pentru copil și să petreacă împreună o după-amiază plăcută jucând jocuri distractive.


Organizație

Cine se ocupă de planificarea unei petreceri pentru bebeluș?

Indiferent că este cea mai bună prietenă, viitoarea nașă sau chiar viitorii părinți, nu există o regulă prestabilită cu privire la cine organizează evenimentul. Cu toate acestea, în practică trebuie să existe o mică echipă de organizare dedicată acestui subiect. La urma urmei, de cele mai multe ori, petrecerea baby shower ar trebui să fie o surpriză și trebuie planificate și pregătite multe lucruri. Un alt sfat important pentru planificare: Trimite invitațiile participanților în timp util, astfel încât toată lumea să știe și să nu lipsească nimeni. Indiferent de cine va prelua organizarea evenimentului, acest lucru poate fi dezvăluit: Este foarte distractiv.


Programare

Când este momentul potrivit pentru o astfel de petrecere?

Petrecerile baby shower sunt sărbătorite cu aproximativ două luni înainte de data programată a nașterii. Motivul este simplu: Burta și nerăbdarea viitoarei mame sunt deja mari, deși nașterea nu este încă prea aproape. Cu atât de multe pregătiri care duc la marele final al sarcinii, petrecerea oferă o altă ocazie de a trăi momente frumoase cu cei mai buni prieteni în liniște.


Listă de invitați

Pe cine inviți?

Viitoarea mămică decide cel mai bine cine este invitat la petrecere. Dacă va fi o surpriză pentru ea, încearcă să afli în secret câți invitați își propune să aibă și, mai ales, pe cine vrea neapărat să revadă înainte de naștere. Viitorul tată poate fi, de asemenea, de mare ajutor. În plus, ar trebui să se decidă dacă și bărbații ar trebui să fie prezenți. În special viitorul tată s-ar putea bucura de invitație. În principiu: Oricine este apropiat de gravidă și dorește să sărbătorească împreună cu ea așteptarea celui mic este binevenit la petrecerea baby shower. Depinde de tine dacă îi contactezi pe invitați pe WhatsApp sau dacă faci o felicitare și le-o trimiți prin poștă.


Program

Cum se desfășoară o petrecere de acest fel?

După ce a fost stabilită data și invitațiile au fost trimise în timp util, este timpul să te organizezi. Dacă plănuiești o petrecere surpriză pentru viitoarea mămică, trebuie să faci o mică schemă. Propune-i o întâlnire în doi, o plimbare prin oraș, de exemplu, în care ea să nu devină suspicioasă de la început. Astfel nu riști să o iei prin surprindere din senin direct de pe canapea. Alte alternative: Viitorul tată știe de surpriză și se asigură că partenera sa este pregătită, fără ca ea să știe că este pe cale să fie în centrul atenției la propria petrecere.

Știai că? Acest tip de eveniment are loc de obicei la începutul după-amiezii și începe adesea cu o porție de tort și băuturi. Deoarece gravida este în prim-plan, gândește-te mai ales la variantele fără alcool. Ce se întâmplă în continuare? Voi decideți! 

Singura regulă: Accentul se pune pe entuziasm și relaxare. De exemplu, puteți juca jocuri distractive, discuta, râde și puteți împărți primele cadouri. Încă ești în căutarea unui cadou? Nu contează dacă nou-născutul este băiat sau fată sau dacă nu se știe încă sexul său: Pe lângă popularul tort de scutece, pungile de scutece sunt, de asemenea, un cadou popular. Spre seară, petrecerea se încheie încet-încet în funcție de condiția fizică a femeii însărcinate. Dacă se simte în continuare în largul ei, puteți, bineînțeles, să continuați petrecerea până noaptea.


Idei decorative

Cum să atragi atenția la petrecerea baby shower

O petrecere baby shower are nevoie și de decorațiuni potrivite. Gândește-te la un motto sau la o temă și alege decorațiunile potrivite. Desigur, există și un motto clasic „Este fată” sau „Este băiat”, iar culorile roz și albastru sunt în prim-plan. Mama nu știe încă sexul copilului ei sau nu vrea să-l dezvăluie încă? Nicio problemă! Alte teme grozave pentru acest eveniment sunt „Soarele, Luna și Stelele”, „Circul pentru bebeluși”, „Alice în Țara Minunilor” sau „Petrecere cu sclipici”. Pune pe lista de cumpărături decorațiuni specifice temei care să atragă atenția, cum ar fi baloane, ghirlande, bannere, pahare și farfurii, șervețele și flori. Cel mai important: Tot ce îi place viitoarei mămici este permis! Decorațiunile devin foarte personale atunci când le bricolezi chiar tu. Iată câteva sfaturi pentru decorațiuni:

 • Ghirlandă din hârtie colorată: Ai nevoie de hârtie colorată cu model în relief, sfoară și mărgele de lemn. Taie hârtia în fanioane. Apoi înfiletează-le alternativ cu mărgelele de lemn pe sfoară.
 • Accesorii lăcuite pentru cei mici: Suzetele, biberoanele, cuburile de construit și pantofii pentru bebeluși sunt disponibile în toate culorile și formele. Se potrivesc perfect pentru a decora masa, dar nu este ușor să le coordonezi pe toate. Cuvântul magic este vopsea. Cel mai bine este să colectezi lucruri vechi pentru bebeluși de la mamele din jurul tău. Apoi cumpără vopsea care se potrivește cu schema de culori de la un magazin cu materiale de construcții sau de creație și vopsește hainele copilului.
 • Baloane cu sclipici și confetti: Sclipiciul și confetti nu trebuie să lipsească de la niciun eveniment. Dezavantajul, însă, este că vei găsi resturile timp de multe zile. Sfatul nostru: În plus față de sclipici și confetti, pune baloane pe lista de cumpărături. Cum procedezi: Umple baloanele transparente cu sclipici și confetti folosind o pâlnie. Apoi umflă baloanele cu aer sau heliu și agață-le.

Jocuri pentru petrecerea baby shower

Ce se joacă la o petrecere pentru bebeluș?

S-au hotărât motto-ul, programul, cadoul, decorațiunile, mâncarea și băuturile pentru serbare. Acum mai lipsesc doar ideile de jocuri. Ce ai zice de acestea? 

 • Ghicește numele: Acest joc nu este distractiv doar în timpul petrecerii, ci și mai târziu, după ce se naște copilul. Regulile jocului sunt simple: Montează un cufăr mic cu o crăpătură, un pix și bilețele. Cum se va numi bebelușul? Roagă-i pe toți invitații să scrie propunerile de nume pe un bilețel și să le arunce în cufăr. Poate că această colecție de nume va fi chiar o sursă de inspirație dacă ești încă în căutarea unui nume? De îndată ce vine barza, poți trimite un mesaj tuturor invitaților cu lista de nume propuse și să dezvălui secretul legat de numele copilului. 
 • Asocierea pozelor cu copii: Fiecare aduce o poză din copilărie și o fixează pe un panou sau o pune în mijlocul mesei. Va fi destul de distractiv să ghicești cine se află în spatele fiecărei fotografii drăguțe.
 • Prețul corect: Fă rost de o selecție de articole pentru bebeluși, cum ar fi un pachet de scutece, suzete, mâncare pentru bebeluși sau produse de îngrijire. Fiecare invitat primește câteva bilețele și un pix și apoi începe: Obiectele se așază pe rând pe masă. Care este prețul corect? Toată lumea scrie un preț, apoi compară. Cel care se află cel mai aproape păstrează obiectul.  Sfat: La final, poți pune toate articolele pe care le-ai câștigat într-un coș și le poți „dona” viitoarei mămici. 

Indiferent de jocuri, important este ca viitoarea mămică să petreacă o după-amiază minunată cu prietenele, să își facă amintiri frumoase. Surprinde cele mai frumoase momente cu aparatul foto. Fotografiile pe film sunt un cadou frumos pentru naștere


Idei de bricolaj

Distracție la petrecerea pentru bebeluș: Bricolaj

Pe lângă câteva jocuri distractive, micile sesiuni de bricolaj sunt prioritare pentru o sărbătoare pentru mamă și copil. În acest fel, puteți face împreună câteva lucruri frumoase pentru cel mic, o amintire minunată de la eveniment!

 • Mesaje pe scutece: Acest lucru îi va ține ocupați pe mama și pe tata în următoarele câteva luni: Schimbatul scutecelor. Pentru a fi distractiv mai mult timp, fiecare scrie un mesaj amuzant sau încurajator pe spatele unui scutec. Peste câteva săptămâni, acestea îi vor face cu siguranță pe noii părinți să zâmbească atunci când vor schimba scutecele.
 • Design de bavete: Ce-ar fi ca fiecare invitat să picteze o bavetă? În acest fel, părinții și copilul vor avea mai târziu o amintire specială făcută de fiecare prieten drag.
 • Bricolează un carusel: Pregătește toate tipurile de hârtie colorată și materiale decorative. Fiecare invitat poate bricola o figură la alegere. De exemplu, stelele, inimile sau animalele sunt motive excelente. După ce au terminat toți, obiectele se agață sub formă de carusel deasupra pătuțului copilului sau al mesei pentru înfășat.

Îngrijire

Gustări, torturi și altele: Idei pentru mâncarea perfectă de la petrecere

Un lucru absolut obligatoriu pentru o după-amiază confortabilă este, desigur, mâncarea potrivită. Propunere: Roagă-i și pe ceilalți invitați să te ajute la pregătirea mesei, astfel încât să nu cadă toată munca pe umerii tăi.

Cel mai bine optezi pentru finger food. În acest fel, oaspeții pot lua o gustare din când în când. Bineînțeles, în cadrul acestui eveniment, nu trebuie să lipsească tortul sau o prăjitură. Care este tipul de tort preferat al viitoarei mămici? După ce te-ai hotărât asupra tortului, evident că trebuie să arate și bine. Dă-i o formă care să se potrivească cu motto-ul sau decorează-l în culori asortate. Dar poate că viitoarea mămică se numără printre femeile gravide care nu mai au poftă de dulciuri. Nu este nicio problemă în privința gustărilor consistente. Iată câteva idei.