Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cocktailuri fără alcool: răcoritoare, fără mult zahăr

Foarte multe cocktailuri fără alcool sunt și extrem de dulci. Se prepară pe bază de sucuri de fructe și sirop și conțin cantități prea mari de zahăr. Cu toate acestea, există și alte soluții: cu rețete corecte, ingrediente proaspete și alternative la zahăr, poți crea chiar tu cocktailuri răcoritoare fără alcool și fără prea mult zahăr.

Se pot vedea două pahare de cocktail cu fulgi de gheață, limete, mentă și limonadă pe o tavă neagră, sub ea este un prosop de bucătărie albastru/gri, pe care este amplasată o linguriță de cocktailuri. Pe tavă mai sunt felii de limete, mentă proaspătă, două paie alb cu verde și un mic bol cu zahăr de trestie.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • Băuturile sunt delicioase chiar și fără alcool.
  • De aici vei afla cum se pot prepara cu mai puțin zahăr.
  • De la Ipanema la Virgin Berry Mojito, ți-am pregătit o selecție variată de rețete. 
Ingrediente

Ingrediente de bază pentru băuturi răcoritoare 

Se pot vedea trei pahare cu fructe de pădure, limete, mentă și portocale într-o carafă cu fulgi de gheață. În fundal se poate vedea un prosop de bucătărie albastru închis, iar pe acesta sunt așezate un bol cu zahăr de trestie, o jumătate de limetă, mentă și zmeură.
© Kaufland Cocktailurile fără alcool sunt aperitivele perfecte.

Te poți bucura de petreceri și fără senzația de rău de a doua zi: băuturile fără alcool nu sunt rezervate exclusiv șoferilor, femeilor însărcinate și copiilor. De obicei, au mai puține calorii decât băuturile alcoolice, dar sunt la fel de gustoase. Poți crea combinații delicioase, ideale pentru toate anotimpurile, fără a amesteca prea multe ingrediente.

Cocktailurile fără alcool sunt aperitivele perfecte

Rolul unui aperitiv este de a face așteptarea mâncării mai interesantă, dar și de a stimula apetitul. În acest caz, efectul alcoolului nu este crucial. De ce să nu încerci și ceva fără alcool? 

Desigur, rețetele fără alcool se bazează de obicei pe cele originale, deci conțin deseori suc de fructe. Astfel, sunt deja destul de dulci, deoarece sucurile de fructe conțin zaharuri. Apoi, multe rețete conțin sirop ca îndulcitor: acesta oferă preparatelor culori interesante, dar băuturile devin mult prea dulci. Există totuși și alte opțiuni: băuturile delicioase și interesante se pot prepara și fără alcool sau siropuri.

Care sunt ingredientele de bază? 

  • Crushed Ice sau fulgi de gheață pentru temperatura optimă
  • Diferite fructe de pădure, cum ar fi zmeura, pentru un adaos de gust
  • Suc de ananas pentru o notă exotică
  • Suc de lămâie sau limete pentru o aromă acrișoară
  • Mentă pentru prospețime
  • Sirop de agave pentru dulceață
  • Lapte de cocos pentru o notă cremoasă 

Rețete clasice fără alcool

Ingrediente de bază pentru băuturi răcoritoare 

Mojito și Ipanema se numără printre sortimentele clasice de coktailuri. Mojito fără alcool este la fel de gustos ca originalul dacă știi ce ingrediente să folosești. Pentru această rețetă, trebuie să ai limete netratate, frunze proaspete de mentă și bere de ghimbir. Ipanema fără alcool se poate face foarte ușor, cu un suc de fructe (de exemplu, suc de fructul pasiunii), pentru a păstra nota ușoară și fructată a băuturii. Rețeta clasică poate fi oricând reinventată cu alte sucuri de fructe. Când vine vorba de Pina Colada, rețeta este ideală pentru a fi adaptată și preparată fără alcool. Acest cocktail fructat cu lapte de cocos este atât de gustos încât nici nu are nevoie de alcool Cu un piure de căpșune sau de cireșe, poate deveni „Berry Colada” sau „Cherry Colada”.

Un sfat pentru a nu face băuturile prea dulci:

pentru a evita gustul excesiv de dulce, deci și nesănătos, asigură-te că ingredientele sunt cât mai naturale și că, în mod ideal, folosești „suc de fructe 100%”. Astfel, vei știi cu certitudine că sucul de fructe nu are zahăr adăugat. Băuturile pe bază de suc de fructe sau concentrat pot avea cantități mai mari de zahăr. 

 

De altfel: poți găsi cele mai bune oferte pentru ingrediente și mai multe rețete în newsletter-ul Kaufland.


Rețete

Rețete pentru cocktailuri fără alcool