Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Salată Waldorf cu sos de Camembert
© Burda România

Salată Waldorf cu sos de Camembert

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

200 g brânză Camembert
250 g iaurt
150 g smântână
1 linguriță zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
1 morcov
1 linguriță sare
piper negru măcinat
250 g carne de pui fiartă
2 mere
câteva boabe struguri roșii
1 rădăcină și 3 tulpini de țelină apio
50 g miez de nucă
100 g crutoane

Util

  • Merele, țelina, apio și nucile sunt ingredientele de bază ale salatei Waldorf clasice, creată pentru prima dată la hotelul Waldorf-Astoria, din New York. În funcție de anotimp, salata poate fi îmbogățită cu magetout (mazăre verde în teci), creson sau alte legume.


Preparare

    1

Într-un castron mare, fărâmițezi brânza cu o lingură de lemn. Cureți și razi fin morcovul.

    2

Adaugi treptat iaurtul, smântâna, zahărul, zeama de lămâie, morcovul și piper după gust. Omogenizezi sosul și îl dai la rece.

    3

Cureți merele și țelina. Tai în cubulețe carnea de pasăre, merele și țelina. Le amesteci cu nucile, crutoanele, tulpinile de țelină tpcate mărunt și boabele de struguri.

    4

Torni sosul și amesteci ușor ingredientele. Servești salata cu crutoane alături, după ce ingredientele s-au înmuiat în sos.