Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Fără gluten

Müsli cu știr și struguri

Cel mult 15 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 410/​1716
    kcal / kJ
  • 61 g
    carbo-hidrați
  • 11 g
    proteine
  • 13 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    410/1716 kcal/kJ, 61 g carbo-hidrați, 11 g proteine, 13 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

30 g semințe de știr (simple sau fulgi)
30 g fulgi de orez
200 ml lapte de migdale sau lapte de cocos
100 g struguri albi
100 g struguri negri
1 mango sau 1 pară
1 portocală mică
2 linguri semințe de floarea-soarelui
1 lingură semințe de cânepă, descojite

Util

  • Savurează micile semințe de știr din Anzi, extrem de hrănitoare, combinate cu strugurii proaspeți, izvor de bună dispoziție datorită conținutului de zahăr. De asemenea, colorantul natural din struguri este benefic pentru circulația sangvină. AVANTAJE: Știrul este o rezervă complexă de vitamine și minerale, deosebit de benefice persoanelor în vârstă. Semințele de știr, fără conținut de gluten, furnizează nu doar valorosul acid linoleic, ce ajută la reglarea nivelului de colesterol, ci și aminoacizi esențiali precum calciul, fierul, zincul și magneziul, cărora li se adaugă lecitina, benefică pentru sistemul nervos și creier. SUGESTII: În locul laptelui de migdale sau cocos se poate folosi lapte de vacă sau de soia. Pentru a tăia rapid mango în cubulețe, se taie jumătățile fructului din ambele părți ale sâmburelui, apoi se taie pulpa fructului în coajă, pe lungime și transversal și se răstoarnă coaja și se desprind cubulețele.

  • Savurează preparate fără gluten

    Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.


Preparare

    1

Într-o tigaie teflonată, se prăjesc puțin semințele de știr și fulgii de orez, fără grăsime, la foc mediu. Se pun într-un castron, se acoperă cu laptele și se lasă la umflat.

    2

Între timp, se spală strugurii, se taie boabele în jumătăți și, dacă este nevoie, se scot sâmburii. Se descojește mango sau para și se îndepărtează sâmburele, cu un cuțit ascuțit. Pulpa fructului se taie cubulețe. Se taie portocala în jumătăți și se stoarce.

    3

Se adaugă strugurii, cubulețele de mango sau pară și sucul de portocală în amestecul cu cereale.

    4

Se împarte compoziția de müsli în două boluri pentru micul dejun. Se presară porțiile cu semințele de floarea-soarelui și cele de cânepă; se servesc imediat.