Müsli cu știr și struguri
Valori nutritive
(Per porție)-
410/1716kcal / kJ
-
61 gcarbo-hidrați
-
11 gproteine
-
13 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
410/1716 kcal/kJ,
61 g carbo-hidrați,
11 g proteine,
13 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
30 g | semințe de știr (simple sau fulgi) |
30 g | fulgi de orez |
200 ml | lapte de migdale sau lapte de cocos |
100 g | struguri albi |
100 g | struguri negri |
1 | mango sau 1 pară |
1 | portocală mică |
2 linguri | semințe de floarea-soarelui |
1 lingură | semințe de cânepă, descojite |
Util
-
Savurează micile semințe de știr din Anzi, extrem de hrănitoare, combinate cu strugurii proaspeți, izvor de bună dispoziție datorită conținutului de zahăr. De asemenea, colorantul natural din struguri este benefic pentru circulația sangvină. AVANTAJE: Știrul este o rezervă complexă de vitamine și minerale, deosebit de benefice persoanelor în vârstă. Semințele de știr, fără conținut de gluten, furnizează nu doar valorosul acid linoleic, ce ajută la reglarea nivelului de colesterol, ci și aminoacizi esențiali precum calciul, fierul, zincul și magneziul, cărora li se adaugă lecitina, benefică pentru sistemul nervos și creier. SUGESTII: În locul laptelui de migdale sau cocos se poate folosi lapte de vacă sau de soia. Pentru a tăia rapid mango în cubulețe, se taie jumătățile fructului din ambele părți ale sâmburelui, apoi se taie pulpa fructului în coajă, pe lungime și transversal și se răstoarnă coaja și se desprind cubulețele.
Preparare
- 1
Într-o tigaie teflonată, se prăjesc puțin semințele de știr și fulgii de orez, fără grăsime, la foc mediu. Se pun într-un castron, se acoperă cu laptele și se lasă la umflat.
- 2
Între timp, se spală strugurii, se taie boabele în jumătăți și, dacă este nevoie, se scot sâmburii. Se descojește mango sau para și se îndepărtează sâmburele, cu un cuțit ascuțit. Pulpa fructului se taie cubulețe. Se taie portocala în jumătăți și se stoarce.
- 3
Se adaugă strugurii, cubulețele de mango sau pară și sucul de portocală în amestecul cu cereale.
- 4
Se împarte compoziția de müsli în două boluri pentru micul dejun. Se presară porțiile cu semințele de floarea-soarelui și cele de cânepă; se servesc imediat.