Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cotlete afumate cu cartofi și varză călită

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 818/​3422
    kcal / kJ
  • 57.6 g
    carbo-hidrați
  • 35 g
    proteine
  • 49 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    818/3422 kcal/kJ, 57.6 g carbo-hidrați, 35 g proteine, 49 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

400 g cartofi făinoși, fierți
1 ceapă
400 g varză albă
3 linguri ulei
1 lingură zahăr
50 ml oțet de mere
2 felii telemea
1 roșie
2 cotlete afumate Kasseler
3 linguri unt
1 felie de pâine neagră
4 tulpini de pătrunjel
1/2 legătură chives
nucșoară măcinată
sare
piper

Preparare

    1

Cartofii se curăță, se spală și se fierb în apă clocotită cu sare, aproximativ 20 minute. Între timp, se curăță cepele și varza și se taie în fâșii subțiri. Ambele se călesc într-o oală cu 1 lingură de ulei, aproximativ 2 minute. Se adaugă zahărul și se lasă puțin să se caramelizeze, apoi se stinge cu oțet și se lasă să se înăbușe, cu capacul deasupra, la foc mic, aproximativ 10 minute. La final se condimentează cu sare și piper și se păstrează calde.

    2

Între timp, se taie pe jumătate feliile de brânză telemea, se spală roșiile, se curăță și se taie felii. Se crestează în cotlete buzunare adânci, care se umplu cu brânză și roșii.

    3

Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare termorezistentă și se prăjesc cotletele în aceasta, la foc mediu, pe fiecare parte, aproximativ 2 minute. După aproximativ 2 minute, se adaugă 1 linguriță de unt. Se condimentează cu sare și piper și se coace în cuptorul pre-încins (aragaz electric: 150°C / aer de circulație: 130°C) aproximativ 10 minute.

    4

Se taie pâinea în cubulețe de aproximativ 1 cm, se încinge 1 lingură de unt într-o tigaie și se prăjesc crutoanele în aceasta, întorcându-le de pe o parte pe alta, până devin crocante. Se lasă să se scurgă pe un prosop de bucătărie. Cartofii se scurg, se adaugă 1 lingură de unt și se pasează, apoi se condimentează cu sare și nucșoară.

    5

Se spală ierburile și se usucă prin scuturare. Se rup frunzulițele de pătrunjel de pe tulpini și se toacă mărunt. Chives se taie în rulouri fine.

    6

Se încorporează ierburile în piure și se așază pe farfurie cu crutoanele, cotletele umplute și varza călită.