Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ouăle jumări: preparate simplu și rapid

Fie că este vorba despre mic dejun, prânz sau o cină ușoară - ouăle jumări se potrivesc la orice oră. Este un mod foarte răspândit de pregătire a ouălor de găină, unde oul este amestecat în timpul încălzirii.

Informații utile

Ouăle jumări au următoarele proprietăți speciale

Ouă jumări proaspete în detaliu

Pentru ouăle jumări, ouăle de găină se folosesc în întregime. Iar ouăle de găină sunt foarte sățioase, cu o valoare energetică de aproximativ 150 calorii, conținând relativ puține calorii. Pe lângă proteine, conțin și aproape toate vitaminele: Un ou mediu ca mărime acoperă, de exemplu, 38% din necesarul nostru zilnic de vitamina B12. De asemenea, coaja conține oligoelemente, precum fier, zinc și seleniu, ceea ce face din ou un adevărat superaliment. Din punct de vedere nutrițional, proteina din ou este foarte importantă, deoarece furnizează corpului nostru o parte semnificativă de aminoacizi, pe care organismul nu îi poate produce.


Proveniență

De unde provin ouăle jumări?

Nu există un răspuns univoc la întrebarea privind proveniența ouălor jumări. Deși oamenii consumă ouă de cel puțin 5000 de ani. Între timp, ouăle jumări și-au croit drum din bucătăria autohtonă în restaurantele scumpe.


Sezon

Când este sezonul ouălor jumări?

Ouăle jumări sunt disponibile pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite ouăle jumări și cum se depozitează acestea?

Ouă jumări proaspete în detaliu

Felurile de mâncare cu ou, precum ouăle jumări, reprezintă un mic dejun popular, însă de fapt pot fi consumate în orice parte a zilei și, de regulă, pot fi pregătite simplu și rapid. Totuși, ouăle nu pot fi păstrate la nesfârșit. Astfel, ouăle jumări pregătite pot fi păstrate la frigider doar o zi. Ouăle cu tăiței, orez sau alte garnituri cu unt se păstrează aproximativ o zi jumate. La temperatura camerei, ouăle jumări încep să se strice după 3 ore.


Rețete

La ce poți folosi ouăle jumări


Ingrediente

Ce conțin ouăle jumări

Ouăle jumări pot contribui la o bună condiție fizică și psihică. Contrar opiniei generale, consumul zilnic de ouă nu crește colesterolul. Acest mit al anilor '60 a fost exclus de către cercetătorii mexicani în cadrul unui studiu.

Valoare nutritivă
 

kcal: 161 kcal

Carbohidrați: 2,04 g

Proteine: 10,71 g

Grăsimi: 12,36 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,22 µg

Vitamina B1: 0,07 mg

Vitamina B2: 0,27 mg

Vitamina B6: 0,07 mg

Vitamina C: 0,97 mg

Vitamina E: 2,03 mg

 

Minerale

 

Calciu: 63 mg

Fier: 1,61 mg

Potasiu: 152 mg

Magneziu: 12 mg

Sodiu: 299 mg