Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Coșuri pentru flori din macrame: instrucțiuni și sfaturi

Vei dori să faci chiar tu aceste creații. Astfel, vei putea monta ghivece de flori suspendate aproape fără niciun efort. Această tehnică se numește macrame și este apreciată în întreaga lume. Află de aici cum se poate reproduce acasă această tehnică.

Multe ghivece de plante suspendate în macrame din fire colorate.
© TippyTortue – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

 • Coșurile de flori din macrame sunt perfecte pentru suspendarea ghivecelor de pereți sau plafon.
 • O variantă specială pentru o astfel de creație: Aici, o plantă de cameră este stabilizată cu șnururi macrame, legate în mod decorativ.
 • Află de aici cum le poți reproduce acasă și cum poți avea prima ta creație în acest stil.
Definiție

Ce este un coș pentru plante și ce este tehnica macrame?

Coșul pentru flori se poate folosi la suspendarea acestora de plafon. Astfel, îți vei putea decora casa cu plante care nu vor ocupa spațiu pe suprafețele de depozitare. Nu trebuie să renunți la plantele decorative dacă spațiul de locuit este mic. Milieurile macame sunt perfecte ca suporturi suspendate. Acestea se realizează printr-o tehnică arabă specială: Firele se leagă între ele pentru a forma modele decorative, cu aplicații practice. Nu uita că poți face și alte lucruri, precum bluze croșetate manual din macrame sau fețe de masă croșetate din macrame.


Material

DIY: ce șnururi sunt ideale în această situație?

Pentru un coș de flori, ai nevoie de un singur lucru: de ațe macrame cu fir gros. Ai nevoie de fire robuste, dar maleabile, pentru a putea fi înnodate în diverse forme. Dacă preferi combinațiile de diferite culori, poți folosi și șnururi colorate. Dacă le vei folosi pentru ghivece suspendate, alege fire a căror culoare se va potrivi cu cea a florilor. Pentru un aspect modern, te poți orienta spre culori vii, precum galben sau roșu. Dacă preferi stilul boho, alege culori naturale, de exemplu, alb sau bej. 


Instrucțiuni

Instrucțiuni simple și rapide pentru un suport de plante 

Ilustrație cu instrucțiuni în trei pași pentru realizarea nodurilor.
© Kaufland Nodurile tip buclă sunt importante la crearea milieurilor macrame și se mai numesc noduri peste mână.

Ești începător? Noi îți vom oferi instrucțiuni pas cu pas pentru primul tău proiect.

De ce vei avea nevoie:

 • o plantă în ghiveci pe care vrei să o agăți undeva. Ai în vedere alegerea unei plante adecvate.
 • șnururi groase și rezistente;
 • o foarfecă. 

Cum procedezi:

 1. Taie patru bucăți de șnur egale. Lungimea acestora diferă în funcție de dimensiunile ghiveciului și înălțimea la care îl vei suspenda. Poți începe de la o dimensiune de 80 cm.
 2. Adună toate firele ca și când ar forma un singur fir gros și îndoaie-le la jumătate - aici vei face un nod simplu (numit și nod peste mână) - respectă instrucțiunile din ilustrație pas cu pas. Strânge nodul, dar lasă o buclă. Mai târziu, vei folosi această buclă pentru a agăța ghiveciul de cârligul din tavan.
 3. Acum trebuie să ai 8 fire de aceeași lungime care să pornească de la nodul de mai sus. Pentru stabilitate, agață nodul de un cârlig sau de o clanță. Lasă o distanță de 30 cm de la nod.
 4. La această distanță, leagă două șnururi separate cu un nod dublu simplu, precum cel cu care îți legi șireturile de la pantofi. Când faci nodurile, ai în vedere ca distanțele față de primul nod să fie egale, ca nodurile de șnururi să fie paralele unul cu celălalt și ca acestea să se afle la aceeași înălțime.
 5. Când termini, vei mai lăsa o distanță față de acest rând de noduri. De data aceasta va fi mai mică, de aproximativ 10 cm. Acum ai în față patru perechi de șnururi. Ia două perechi de șnururi adiacente și alege cele două șnururi aflate la mijloc, adică „vecinii” direcți: aici vei mai face un nod buclă. 
 6. Acum, pune ghiveciul în plasa făcută de tine și apucă toate firele. Dacă ghiveciul nu se așază perfect, poți ajusta al doilea rând de noduri. Imediat ce ghiveciul este așezat perfect, strânge toate șnururile la mijlocul bazei ghiveciului.
 7. La final, leagă ultimul nod tip buclă și ai terminat. Milieul macrame este gata!

Variații

Decorațiune: sfaturi pentru coșuri de plante

Unii preferă modelele mai complicate, modele umplute cu flori și frunze din macrame. Mai poți adăuga inele din lemn sau poți decora milieurile cu perle sau pene, pentru a face un macrame de perete. Astfel, le vei oferi un aspect individual. Imediat ce vei fi învățat această tehnică, vei putea face cadouri personalizate pentru prietenii tăi. După ce capeți experiență, poți încerca să faci chiar și poșete croșetate manual din macrame. Dacă folosești un șnur foarte rezistent, le vei putea agăța și afară, pe terasă sau balcon.


Plante

Decorațiuni verzi: ce plante se potrivesc?

Nu toate plantele pot fi suspendate. Nu știi ce plantă să alegi? Pentru a garanta reușita proiectului tău DIY, asigură-te că alegi plantele agățătoare potrivite.