Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Decorarea meselor: 4 idei DIY

Flori parfumate, verde aprins, petale colorate, lumânări aprinse - acestea sunt doar câteva dintre decorațiunile pentru mese care vor impresiona invitații. Nu contează că vorbim despre o nuntă, despre o zi de naștere sau despre Paște: noi îți vom oferi idei de decorațiuni pentru fiecare ocazie.

Masă de nuntă cu multe vaze mici, de diferite forme și culori, cu flori în diverse nuanțe pastelate.
© Pavel Korotkov – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Festive, stilate și îmbietoare: noi îți vom oferi sfaturi pentru decorarea mesei cu idei rapide și interesante.
  • În acest articol, vei găsi instrucțiuni pentru decorul mesei de botez, decorarea mesei de Crăciun, Paște, zile de naștere sau alte ocazii deosebite.
  • Cel mai bun lucru despre aceste idei: sunt făcute din materiale naturale, precum ramuri de copac, frunze sau chiar și fructe.
Avantaje

Decorațiunile DIY pentru mese pot fi personalizate și nu costă aproape nimic

Avem atâtea motive de sărbătoare. Nu contează că vorbim despre o nuntă, un botez sau o zi de naștere. Poți pregăti chiar tu masa mirilor, cu un decor simplu și elegant. Noi îți vom spune cum să decorezi locația cu o notă individuală, fără cheltuieli semnificative. În majoritatea cazurilor, vei avea nevoie de doar câteva materiale pentru rezultate care vor impresiona toți oaspeții.


Decor de primăvară

Prospețime pe masă: decor verde de primăvară

Pe o față de masă deschisă la culoare, sunt așezate farfurii verzi, cu șervete din fibră naturală, pahare verzi și lumânări pe suporturi de lemn, alături de diferite ramuri de eucalipt.
© Pixel-Shot – stock.adobe.com Primăvara, natura revine la viață. Verdele este culoarea perfectă pentru decorarea meselor.

Odată cu venirea primăverii, natura renaște și ne oferă decorațiuni perfecte. Florile de culori pastelate sau puternice și ramurile cu frunze verzi înfrumusețează mesele. Primăvara există multe ocazii speciale: este vremea nunților, a botezurilor și a cununiilor. 

Nu contează dacă ai o ocazie specială sau dacă pur si simplu organizezi o petrecere acasă sau pe terasă: primăvara ai opțiuni de decorare a meselor festive care vor uimi toți invitații. Îți sugerăm să folosești culoarea verde, pentru a te asorta cu sezonul. Aici, nu numai farfuriile verzi vor arăta excelent, dar și fețele de masă sau șervetele de culoare verde deschis, pentru a se asorta cu sezonul și a da impresia de prospețime. Cel mai important element decorativ sunt plantele. Recomandăm ramurile de eucalipt, care arată perfect. 

Sfat: Combină eucaliptul cu frunze lungi (cum ar fi Globulus sau Niccoli) cu cel cu frunze scurte (Popolus sau „Silver Dollar”). Lumânările, pe care le poți așeza, de exemplu, pe mici bucăți de lemn sau în boluri verzi, nu doar că îți vor oferi o sursă suplimentară de lumină, dar vor complimenta perfect ramurile de eucalipt.


Paște

Decor jucăuș, dar stilat: nu există Paște fără iepuraș

Pe o masă de lemn deschisă la culoare, sunt așezate elemente decorative de Paște: ouă de Paște în culori pastelate, lalele și un coș de Paște cu iarbă din hârtie de culoare lila și două ouă de Paște ornate. Este focalizată o farfurie albă, văzută de sus, pe care sunt așezate niște urechi de iepuraș dintr-un șervet de culoare galbenă, în care se află un ou de Paște roz. Lângă farfurie se află tacâmuri, un pahar de apă și un șervet lila.
© Mirel – stock.adobe.com Iepurașul de Paște nu poate lipsi din decorațiunile de Paște. O variantă ludică și stilată: urechi de iepuraș dintr-un șervet.

Pentru decorarea mesei de Paște, iepurașul nu ar trebui să lipsească. Noi îți oferim o variantă jucăușă și elegantă: urechi de iepuraș făcute din șervete. Pentru fiecare invitat, vei avea nevoie de un șervet pătrat, de șnur și de un ou colorat.

Cum procedezi:

  • Așază șervetul desfăcut pe masă. Apoi: împăturește șervetul pe diagonală pentru a crea un triunghi.
  • Acum, ia latura lungă a triunghiului și, în funcție de dimensiunea oului, împăturește-o din 3 în 3 sau din 4 în 4 centimetri, până ai o fâșie lungă de material.
  • Acum continuă activitatea pe farfuria pe care vei așeza decorațiunea. Pune oul în mijlocul fâșiei. Orientează oul cu vârful ascuțit în sus și cu cel rotunjit așezat pe centrul șervetului.
  • Acum strânge-l cu cele două laturi ale șervetului și înnoadă-le cu un șnur deasupra oului și ascunde șnurul rămas în spatele acestuia.
  • Acum trebuie doar să încerci să faci cele două laturi ale șervetului să semene cu urechi de iepure. De exemplu, poți îndoi una dintre urechi ca în imagine. Și gata, ai în farfurie un iepuraș de Paște minimalist.

Nuntă

Decorațiuni pentru mesele de nuntă: vaze vintage

O masă de nuntă cu față de masă albă, cu mai multe vaze mici din sticlă și ceramică, în care sunt diferite flori.
© Pavel Korotkov – stock.adobe.com Nu ai nevoie de decorațiuni elaborate pentru un decor elegant. Cu mai multe vaze de dimensiuni mici, poți crea un decor individual, personalizat.

Nunta este una dintre cele mai frumoase ocazii din viața ta. Mulți adepți ai decorațiunilor DIY preferă să se ocupe chiar ei de decorul pentru masa mirilor, deoarece, în acest caz, îl pot personaliza după propriile preferințe și vor economisi bani. Pentru a crea decorațiuni de efect, dar fără prea mulți bani, poți folosi vaze. 

În locul vazelor mari, cu buchete de flori imense, pentru decorul mesei mirilor și ale meselor invitaților, poți folosi buchete mai mici și mai delicate. Îți recomandăm vazele mici, cumpărate din târgurile de antichități, deoarece vor arăta superb. Decorează masa cu vaze mici cu câte o singură floare mare sau buchețele de flori mici. Varietatea florilor va asigura un aspect deosebit. Alege vaze de forme și din materiale diferite. Poți folosi vaze albe, transparente sau chiar multicolore, pentru a înveseli atmosfera. Va arăta și mai bine dacă vei folosi o combinație de vaze transparente, colorate sau albe. Dacă ai talent la pictură. poți lua chiar și vaze din sticlă pe care să le pictezi chiar tu, cu modelele și nuanțele dorite. 

De asemenea, poți alege flori albe sau multicolore. De exemplu, o combinație de flori mari, precum hortensiile și daliile, puse individual în vaze, alături de buchete de flori mai mici, de exemplu, garoafe, flori de colț sau trandafiri. Detaliile contează: Între plantele verzi, așază pahare sau boluri cu mici lumânări clasice sau electrice.


Toamnă

Colorate și calde: decorațiuni pentru masă în culorile toamnei

Vrei să aduci toamna în casă? Noi îți vom spune cum să decorezi masa.
© Alexander Raths – stock.adobe.com Pentru aceste decorațiuni, nu ai nevoie de nimic în plus decât de darurile toamnei. Dovlecii și frunzele colorate vor fi așezate decorativ pe masă și vor atrage toate privirile.

Când vremea se răcește, preferăm să petrecem mai mult timp acasă. Petrecerile, de asemenea, se mută în interior. Nu contează dacă este Ziua Recunoștinței, o zi naștere sau o altă sărbătoare de iarnă. Culorile puternice sunt ideale pentru decorarea meselor. Natura are multe de oferit chiar și în acest anotimp: Nu este doar sezonul dovlecilor, dar este și momentul în care frunzele copacilor capătă nuanțe deosebite de roșu. Pentru această idee, ai nevoie de un dovleac mare, pe care îl vei așeza în mijlocul mesei, dar și de dovleci mai mici, pe care îi poți așeza ca în poză. Pentru varietate, poți vopsi unii dovleci în alb. Decorarea mesei va fi completată de frunze colorate. Alege cele mai mari și cele mai frumoase frunze pe care le poți găsi și nu uita de crenguțe. De asemenea, poți folosi câteva castane și nuci. Pune câte o ramură cu frunze roșii pe fiecare farfurie pentru un decor perfect. Sfat: Masa va deveni cu adevărat festivă dacă vei așeza și câteva lumânări. Flăcările acestora vor crea o atmosferă caldă alături de nuanțele de portocaliu și roșu de pe masă și vor încânta oaspeții.