Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cum să evităm cumpărăturile la final de săptămână

Mulți dintre noi fac cumpărăturile săptămânale sâmbăta. Rezultatul: cozi lungi, raioane pline și ambuteiaje la intrarea în parcare și la cozile pentru cărucioare. Astfel, durează destul de mult. Cum putem face pentru a evita aglomerația din supermarket? Când este cel mai bine să mergem pentru a ne face cumpărăturile săptămânale? Trei sfaturi pentru a economisi timp și a nu te enerva.

Se poate vedea banda de la o casă de marcat din Kaufland, plină de produse.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • Majoritatea cumpărătorilor preferă anumite zile și ore pentru a-și face cumpărăturile.
  • Aici vei afla cum poți evita orele de vârf.
  • De asemenea, îți vom spune și cum poți fi mai eficient. 
Coordonarea timpului

Sfatul 1: Încearcă să mergi la cumpărături de luni până joi 

Se poate vedea raionul de fructe și legume din magazinul Kaufland fără cumpărători
© Kaufland Fructele și legumele proaspete se pot cumpăra și în timpul săptămânii, nu doar la final de săptămână.

Conform publicației Forbes, zilele de sâmbătă sunt cele mai aglomerate pentru efectuarea vizitei săptămânale la magazin. Conform Business Insider, mai mult de jumătate din cumpărători merg la finalul săptămânii. Și vinerea este aglomerată, fiind preferată de 50% din cumpărători. Nu este de mirare, deoarece acestea sunt zilele în care dispunem de mai mult timp. Cea mai bună metodă pentru evitarea stresului provocat de aglomerația de la finalul săptămânii este să mergi în alte zile. De exemplu, marțea. Numai o treime dintre noi aleg această zi, deci este momentul perfect.

Săptămâna viitoare încearcă să faci un compromis. 

Desigur, nu este ușor să mergi la cumpărături în mijlocul zilei atunci când lucrezi. Așa că încearcă să faci un compromis săptămâna viitoare. Încearcă să pleci mai devreme de la serviciu marțea, miercurea sau joia și mergi după-amiaza la magazin. Dacă ești atent la ce cumperi, vei mai fi nevoit să mergi la magazin doar o singură dată în timpul weekendului, sau chiar deloc. 


Orele de vârf

Sfatul 2: Ai în vedere orele de vârf

Dacă ai un program de lucru flexibil sau lucrezi cu jumătate de normă, ai ocazia de a merge în afara orelor de vârf. În acest sens, ar trebui să știi care sunt orele de vârf la supermarket. În general, sunt valabile următoarele: magazinele sunt mai aglomerate la prânz și dimineața devreme. Mergi la magazin între orele 9 și 11 dimineața sau între 14 și 16 după-amiaza. Astfel, nu vei mai pierde mult timp la case sau căutând un loc de parcare. 


Lista de cumpărături

Sfatul 3: Fă-ți o listă de cumpărături

Se poate vedea o femeie cu coșul de cumpărături plin, care iese dintr-un magazin Kaufland, în timp ce își recitește lista de cumpărături.
© Kaufland Organizează-te din mers: oricine scrie o listă de cumpărături știe exact ce trebuie să cumpere și nu va mai pierde timpul în magazin.

Dacă ai o privire generală asupra întregii săptămâni, ai deja un avantaj. Fă două liste: una pentru timpul săptămânii și una pentru weekend. (De altfel: poți crea o listă de cumpărături cu ajutorul nostru. Află cum poți face asta de aici.) În timpul săptămânii, cumpără alimente cu termen de valabilitate mai extins. De exemplu, paste, müsli sau alimente congelate. Produsele lactate, precum iaurtul, nu rezistă mai mult de câteva zile. În timpul săptămânii, poți cumpăra și anumite fructe și legume, precum cartofi, mere sau rădăcinoase. Mango și ananasul se vor coace și acasă.

Pune alimente precum carnea sau peștele pe lista pentru weekend. Acestea se vând repede sâmbăta, deoarece sunt proaspete. De asemenea, în această zi poți cumpăra și alte alimente proaspete, precum salata sau fructele de pădure. Un alt bonus al listei: cumperi doar ce îți trebuie și astfel economisești. Poți vedea ofertele noastre actuale aici.


Pregătirea meselor în avans

Sfatul 4: Cel mai bun sfat - pregătește mesele în avans

Gătirea în avans nu este o metodă nouă, ci una deja existentă și cu eficiență dovedită. Noua tendință de „pregătire a meselor” este practic același lucru. Sfat: Tocănițele sunt perfecte pentru a fi gătite cu o zi înainte. Mâncărurile de legume și curry-urile sunt foarte sănătoase. Odată ce ingredientele au fost tocate și puse în oală, poți lăsa mâncarea la fiert în timp ce tu stai pe canapea și te uiți la televizor.

O altă opțiune: gătește mâncarea la început de săptămână și apoi congeleaz-o. Avantajul de a găti în timpul săptămânii: mâncărurile precum gulașul, curry-ul de linte sau sosul bolonez sunt chiar și mai gustoase a doua zi. A doua zi trebuie doar să mai fierbi pastele sau orezul și mâncarea este gata. Astfel, vei avea mai mult timp pentru prieteni și familie la final de săptămână.

Nu vrei să economisești doar timp, ci și bani? Abonează-te la newsletter-ul Kaufland și află mai multe despre ofertele noastre.