Cum să evităm cumpărăturile la final de săptămână
Conținutul pe scurt
- Majoritatea cumpărătorilor preferă anumite zile și ore pentru a-și face cumpărăturile.
- Aici vei afla cum poți evita orele de vârf.
- De asemenea, îți vom spune și cum poți fi mai eficient.
Sfatul 1: Încearcă să mergi la cumpărături de luni până joi
Conform publicației Forbes, zilele de sâmbătă sunt cele mai aglomerate pentru efectuarea vizitei săptămânale la magazin. Conform Business Insider, mai mult de jumătate din cumpărători merg la finalul săptămânii. Și vinerea este aglomerată, fiind preferată de 50% din cumpărători. Nu este de mirare, deoarece acestea sunt zilele în care dispunem de mai mult timp. Cea mai bună metodă pentru evitarea stresului provocat de aglomerația de la finalul săptămânii este să mergi în alte zile. De exemplu, marțea. Numai o treime dintre noi aleg această zi, deci este momentul perfect.
Săptămâna viitoare încearcă să faci un compromis.
Desigur, nu este ușor să mergi la cumpărături în mijlocul zilei atunci când lucrezi. Așa că încearcă să faci un compromis săptămâna viitoare. Încearcă să pleci mai devreme de la serviciu marțea, miercurea sau joia și mergi după-amiaza la magazin. Dacă ești atent la ce cumperi, vei mai fi nevoit să mergi la magazin doar o singură dată în timpul weekendului, sau chiar deloc.
Sfatul 2: Ai în vedere orele de vârf
Dacă ai un program de lucru flexibil sau lucrezi cu jumătate de normă, ai ocazia de a merge în afara orelor de vârf. În acest sens, ar trebui să știi care sunt orele de vârf la supermarket. În general, sunt valabile următoarele: magazinele sunt mai aglomerate la prânz și dimineața devreme. Mergi la magazin între orele 9 și 11 dimineața sau între 14 și 16 după-amiaza. Astfel, nu vei mai pierde mult timp la case sau căutând un loc de parcare.
Sfatul 3: Fă-ți o listă de cumpărături
Dacă ai o privire generală asupra întregii săptămâni, ai deja un avantaj. Fă două liste: una pentru timpul săptămânii și una pentru weekend. (De altfel: poți crea o listă de cumpărături cu ajutorul nostru. Află cum poți face asta de aici.) În timpul săptămânii, cumpără alimente cu termen de valabilitate mai extins. De exemplu, paste, müsli sau alimente congelate. Produsele lactate, precum iaurtul, nu rezistă mai mult de câteva zile. În timpul săptămânii, poți cumpăra și anumite fructe și legume, precum cartofi, mere sau rădăcinoase. Mango și ananasul se vor coace și acasă.
Pune alimente precum carnea sau peștele pe lista pentru weekend. Acestea se vând repede sâmbăta, deoarece sunt proaspete. De asemenea, în această zi poți cumpăra și alte alimente proaspete, precum salata sau fructele de pădure. Un alt bonus al listei: cumperi doar ce îți trebuie și astfel economisești. Poți vedea ofertele noastre actuale aici.
Sfatul 4: Cel mai bun sfat - pregătește mesele în avans
Gătirea în avans nu este o metodă nouă, ci una deja existentă și cu eficiență dovedită. Noua tendință de „pregătire a meselor” este practic același lucru. Sfat: Tocănițele sunt perfecte pentru a fi gătite cu o zi înainte. Mâncărurile de legume și curry-urile sunt foarte sănătoase. Odată ce ingredientele au fost tocate și puse în oală, poți lăsa mâncarea la fiert în timp ce tu stai pe canapea și te uiți la televizor.
O altă opțiune: gătește mâncarea la început de săptămână și apoi congeleaz-o. Avantajul de a găti în timpul săptămânii: mâncărurile precum gulașul, curry-ul de linte sau sosul bolonez sunt chiar și mai gustoase a doua zi. A doua zi trebuie doar să mai fierbi pastele sau orezul și mâncarea este gata. Astfel, vei avea mai mult timp pentru prieteni și familie la final de săptămână.
Nu vrei să economisești doar timp, ci și bani? Abonează-te la newsletter-ul Kaufland și află mai multe despre ofertele noastre.