Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Jocuri pentru copii: Creează-le singur

E distractiv să-ți creezi propriile jocuri când vremea e urâtă. Bricolajul alungă plictiseala și este foarte distractiv să te joci cu jucării create de tine. Aici găsești idei de jocuri pe care le poți realiza într-o clipă. Ai nevoie de materiale pe care probabil că le ai în casă.

O mamă și fiica ei stau și bricolează la o masă pe care se află o cană cu creioane colorate și hârtie colorată în diferite culori. Mama taie o bucată de hârtie galbenă.
© Oksana Kuzmina – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Cele mai tari jocuri sunt adesea foarte simple, iar pe unele le poți bricola chiar tu.
  • De la jocul aruncă și prinde mingea, până la jocul cu inele și fabrica de povești: Aceste idei sunt potrivite pentru o zi de jocuri acasă cu familia sau pentru următoarea zi de naștere. 
  • Poate ai deja materialele necesare acasă. Aici găsești trei instrucțiuni de bricolaj și sfaturi despre cum să adaptezi anumite idei de jocuri pentru copii în funcție de vârstă. 
Jocuri în interior

Idei grozave de jocuri pentru interior

Copiilor le place să se joace afară, dar există și situații în care nu se poate. Părinții știu fraza care urmează: „M-am plictisit!” Iar sugestia de a desena ceva sau de a juca cărți împreună nu este întotdeauna bine primită. Ca să nu rămâi fără idei de jocuri, noi îți mai prezentăm încă trei idei pe care le poți face foarte ușor și rapid. În acest sens, chiar și bricolajul este o activitate distractivă, de pe urma căreia copiii pot beneficia în multe feluri: Pe de o parte, este distractiv, iar pe de altă parte, stimulează creativitatea, capacitatea de concentrare și abilitățile motorii precise. Bricolajul mai are un avantaj: Copiii tăi pot folosi culorile și modelele preferate. În acest mod realizează jocuri unice. În plus, este foarte interesant pentru ei să își țină propriul joc în mână. În acest articol vei găsi trei instrucțiuni pas cu pas, pentru a confecționa rapid jocuri cool din obiecte casnice.


Aruncă și prinde mingea

Cum să faci dintr-o sticlă un crocodil

Jocul „aruncă și prinde mingea”, fotografiat de sus, arată ca un rechin și este realizat dintr-o sticlă de plastic verde. De sticlă atârnă o sfoară pe care se găsește un ananas.
© Kaufland Poți face jocuri grozave pentru copii din obiecte de uz casnic în cel mai scurt timp. De exemplu, poți face cu ușurință un joc „aruncă și prinde mingea” dintr-o sticlă de plastic.

Poți crea un joc pentru copii dintr-o sticlă de plastic doar în câțiva pași: Creează cât ai bate din palme un crocodil care prinde un ananas. Avantajul: Fiecare copil își poate realiza propriul crocodil și poate exersa prinderea ananasului. Acest joc este bun împotriva plictiselii atunci când nu este niciun alt copil prin preajmă, pentru că te poate ține ocupat mult timp. 

Ai nevoie de:

  • O sticlă de plastic cu mâner goală, de exemplu, o sticlă de detergent lichid sau un PET.
  • Capsule din plastic de la un ou cu surprize
  • Cariocă neagră și albă
  • O sfoară sau o panglică de cadou
  • Foarfecă sau cutter
  • Adezive
  • Ochi de jucărie cu adeziv sau, ca alternativă, hârtie albă și cariocă
  • Hârtie colorată verde

Material adecvat

Ce materiale naturale se potrivesc la bricolaj? 

Posibilitățile sunt nelimitate atunci când bricolezi cu materiale naturale. Copiii pot prelucra materialele care le plac cel mai mult și materialele pe care le adună.

Câteva exemple pentru inspirație: 

  • Fructe din copac, precum ghindele și semințele
  • Crenguțe, rămurele și bețe
  • Conuri de pin, molid sau brad
  • Pietre
  • Frunze
  • Nuci
  • Flori
  • Scoici
  • Nisip
  • Scoarță
  • Pene

Instrucțiuni pentru „aruncă și prinde mingea”

Bricolează jocul „aruncă și prinde mingea”: Așa procedezi

  1. Spală sticla de plastic de mai multe ori cu apă caldă și îndepărtează etichetele sub apă caldă. Pentru dinți, pictează o gură de crocodil pe fundul sticlei, așa cum se vede în imagine, și taie cu grijă, dinte cu dinte, cu un cutter sau o foarfecă. Mai spală o dată sticla după ce o decupezi. Sfat: În funcție de vârsta copilului, pictează dinții rotunjiți, dacă este necesar, și taie-i pentru a evita rănirea în timpul jocului. 
  2. Acum să trecem la decorarea crocodilului: Pictează cu alb dinții exteriori și interiori. Taie triunghiuri din hârtia colorată. Îndoaie-le în partea de jos, pune lipici pe ele și fixează-le de „spatele” crocodilului. Pentru ochi folosește ochi de jucărie cu adeziv sau desenează-i pe o hârtie albă și decupează-i. Folosește foarfeca pentru a face o gaură mică în capac, bagă sfoara prin gaură și fă-i un nod la capăt.
  3. Pentru „ananas” fă o gaură mică în partea de sus a capsulei de plastic și introdu puțină hârtie colorată verde pe post de frunze. Dacă îți place să pictezi, poți desena modelul specific al ananasului pe capsulă cu un pix negru. 
  4. Apoi fă o gaură mică în partea de jos a ananasului, bagă sfoara prin ea și fă un nod. Sfoara nu trebuie să fie mai lungă decât o lungime de braț. 

Regulile jocului:

Încearcă să arunci ananasul, astfel încât să îl prinzi cu gura crocodilului. Cel care reușește să prindă ananasul de cele mai multe ori într-un timp stabilit câștigă jocul.

Pasul 1
O sticlă de plastic verde a fost tăiată în partea de jos pentru a crea niște zimți care arată ca niște dinți.
© Kaufland
Pasul 2
Dinții de pe sticla de plastic verde sunt pictați cu alb.
© Kaufland
Pasul 3
Se confecționează un ananas dintr-o hârtie verde și o capsulă de plastic de la un ou cu surprize, pe care a fost desenat cu un pix negru modelul specific.
© Kaufland
Pasul 4
Prin ananasul confecționat trece o sfoară.
© Kaufland

Jocul cu inele

Potrivit și pentru grupuri mai mari: Jocul cu inele

Un inel roșu făcut din farfurii de carton este aruncat pe un suport vopsit în culori vii, făcut dintr-o rolă de carton. În fundal se află un alt inel galben.
© Kaufland Distracție nelimitată: la jocul cu inele se poate alătura un număr nelimitat de jucători.

Un joc care se poate juca cu foarte mulți jucători este aruncarea inelului. Merită să te antrenezi de pe acum! Această idee se numără printre cele mai amuzante jocuri pentru întreaga familie, nu doar pentru copii, ci și pentru adulți. Sfat: Nivelul de dificultate se poate schimba foarte ușor în funcție de vârstă și talent, scurtând sau mărind distanța de aruncare. Ca loc de joacă ai nevoie de o cameră spațioasă cu multe zone libere. 

Ai nevoie de:

  • O rolă goală de la prosoapele de bucătărie din hârtie
  • Farfurii de carton (cel puțin una per jucător)
  • Diferite culori pentru pictat (de exemplu, acrilice sau acuarele)
  • Pensulă
  • Foarfecă
  • Lipici
  • Hârtie colorată (de exemplu, hârtie pergament sau hârtie colorată)

Instrucțiuni pentru jocul cu inele

Bricolează jocul cu inele: Așa procedezi

  1. Pentru jocul cu inele ai nevoie de două farfurii, întoarce-le și taie cu grijă cercul din mijlocul farfuriei.
  2. Pictează partea din spate a farfuriei de carton și las-o să se usuce.
  3. Taie fâșii subțiri din hârtia de copt sau din hârtia colorată și lipește-le în jurul marginii interioare a uneia dintre farfurii. Apoi lipește cele două cercuri din farfurie unul peste altul.
  4. Pentru suport ai nevoie de încă două farfurii de carton și de o rolă goală de la prosoapele de bucătărie din hârtie. Pictează rola și las-o să se usuce.
  5. Pentru baza suportului, taie în mijlocul farfuriei de carton o formă de stea și lipește a doua farfurie deasupra. Îndoaie vârfurile în jos și acoperă-le cu lipici. Acum fixează rola de hârtie între vârfuri.

Regulile jocului:

Distribuie câte trei inele diferite la fiecare jucător.

Poziționează ținta și fixează un punct de unde aruncă toți jucătorii.

Jucătorii aruncă unul după altul. Cel care a aruncat cele mai multe inele în țintă câștigă.

Pasul 1
Două farfurii de carton cu un cerc decupat, astfel încât să arate ca niște inele, lângă ele se află o foarfecă.
© Kaufland
Pasul 2
Un inel din farfurie de carton pictat cu roșu pe un fundal alb, pe o farfurie de carton cu pete de culoare, lângă care se află o pensulă.
© Kaufland
Pasul 3
O farfurie de carton cu pete de culoare, peste care se află o rolă de hârtie pictată în culori vii, iar pe farfurie se mai află și o pensulă.
© Kaufland
Pasul 4
Un joc handmade cu inele din farfurii de carton pictate colorat și o rolă de hârtie.
© Kaufland

Spune povești

Cum să transformi masa din sufragerie într-o fabrică de povești

Ideile grozave nu trebuie să fie costisitoare. Fabrica de povești este un joc interesant pentru școlari. Pentru această idee rapidă DIY ai tot ce-ți trebuie acasă.

Ai nevoie de:

  • Bilețele din hârtie 
  • Un instrument de scris 
  • Trei recipiente drăguțe, cum ar fi săculețe, boluri de lemn sau cutii mici de carton

Cum procedezi:

  1. Toți jucătorii se așază la o masă. Fiecare persoană își ia nouă bilețele. Fără ca ceilalți să poată citi, fiecare se gândește timp de cinci minute și apoi scrie.
  2. Trebuie să scrii câte un personaj pe trei bilețele. De la tata la Mickey Mouse și până la monstrul din Loch Ness, orice este posibil.
  3. Pe alte trei bilețele scrie locuri, cum ar fi o lagună, un supermarket sau un vârf de munte.
  4. Pe ultimele trei bilețele scrie obiecte: un ananas, o cizmă sau poate chiar o hartă a comorii?

Regulile jocului:

Asigură-te că diferitele categorii nu sunt amestecate și aranjează-le în trei grămezi. Apoi mototolește bilețelele. Pune personajele în primul recipient, locurile în al doilea și obiectele în al treilea. Putem să începem: Primul jucător extrage o bilă din fiecare categorie și apoi are la dispoziție trei minute pentru a spune o poveste. Cei trei termeni notați ar trebui să apară la un moment dat în poveste, dar, desigur, se pot întâmpla mai multe. Bilețelele se iau pe rând până când sunt epuizate toate. Puteți conveni asupra unei teme specifice pentru fabrica de povești. În funcție de anotimp, dispoziție și vârsta copilului, sunt potrivite poveștile amuzante sau misterioase de Halloween, dar și înfricoșătoare.

Sfat: În loc de bile de hârtie, poți face felicitări din materiale mai rezistente. În acest caz, se fac trei teancuri, din care se alege pe rând câte o felicitare. În acest fel, poți folosi jocul la infinit.