Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cel mai ușor costum de Halloween pentru copii, pe care să-l faci chiar tu: Cum procedezi

Nu ai pălăria potrivită pentru a te transforma în vrăjitoare? Voiai să te costumezi în vampir, dar îți lipsesc dinții? Nicio problemă, nu trebuie să fii mereu vrăjitoare sau vampir. Există costume pe care le poți realiza în câteva minute cu lucruri pe care cu siguranță le ai în casă.

Un băiat îmbrăcat în costum de Halloween privește cu fața la cameră un turn de conserve pictate.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • Poți să confecționezi un costum de Halloween pentru copii din materiale pe care cu siguranță le ai acasă.
  • Rapid, simplu și cu toate astea creativ: Cu aceste idei poți obține un impact mare cu puțin efort.
  • De la schelete la Harry Potter: Aici găsești cele mai tari costume pentru fete și băieți.
Origine

Morți și fantome: De ce sărbătorim Halloween?

Halloween este momentul monștrilor, al vrăjitoarelor și al fantomelor. La început, sărbătoarea era batjocorită ca fiind o tradiție americană, dar din ce în ce mai mulți oameni se bucură acum de sărbătorirea Halloween-ului. La origini, această sărbătoare specială este un obicei european care probabil că datează încă de pe vremea celților. Aceștia sărbătoreau festivalul „Samhain”, intrând astfel în mod tradițional în noul an. Ei credeau că în această noapte sufletele morților înviau. Așa că s-au costumat cu măști înfricoșătoare pentru a speria fantomele. Un obicei care este sărbătorit și astăzi, deși mai mult ca divertisment. Tinerii și bătrânii, dar mai ales copiii adoră această zi de o frumusețe stranie. Oamenii merg costumați la colindat împreună cu prietenii. 


Informații despre Halloween

Știai asta despre Halloween?

Halloween se scria inițial „Hallowe’en” și este prescurtarea de la „All Hallow’s Eve”, seara dinaintea „sărbătorii tuturor sfinților”. Așadar, în ziua de după Halloween, sunt cinstiți sfinții Bisericii Creștine.

Binecunoscuta expresie „trick or treat” provine de la un obicei din Evul Mediu. Încă din secolul al IX-lea, oamenii mergeau din sat în sat și cerșeau așa-numita „Seelenkuchen”, o pâine pătrată cu coacăze, de Ziua Morților, pe 2 noiembrie. În schimb, aceștia au promis că se vor ruga pentru rudele decedate ale donatorilor. În ziua de azi, copiii îmbrăcați în costume cer dulciuri de la vecini. Dacă pleacă cu mâna goală, locuitorilor casei li se vor face mici farse.


Fă-ți propriul schelet

Cel mai ușor costum din toate timpurile

Un tricou cu aspect de schelet este așezat pe o suprafață de lemn deschis la culoare.
© Kaufland Rapid de realizat și potrivit pentru toate vârstele: Cu un costum de schelet handmade, vei fi gata pentru petrecerea de Halloween în câteva minute.

Se apropie Halloween-ul și încă nu ai costum? Nicio problemă, avem instrucțiuni pentru un costum de ultim moment pe care îl poți face singur. Avantajul: Copii, adolescenți sau adulți, băieți sau fete, acest costum de Halloween este cu adevărat potrivit pentru toată lumea.

Pentru costumul de schelet DIY ai nevoie de:

  • Pantaloni sau colanți negri
  • Bluză neagră cu mânecă lungă
  • Bandă adezivă albă
  • Foarfecă

Instrucțiuni pentru schelet

Cum să te transformi în schelet în câteva minute

  1. Poți face chiar tu costumul de schelet în cel mai scurt timp: Primul pas este să găsești haine potrivite pentru a crea baza scheletului. Pentru asta, ai nevoie doar de haine negre simple. Cele mai potrivite haine sunt un tricou sau o cămașă neagră cu mânecă lungă și pantaloni negri simpli. Poți folosi chiar și colanți. 
  2. Acum poți să lipești „oase” pe haine. Folosește bandă adezivă pentru a lipi oasele pe haine. Taie cu o forfecuță cele mai fine margini rotunde posibile care seamănă cu oasele și coastele. Țac-pac, costumul DIY super rapid și ușor de făcut este gata și copilul tău poate ieși la plimbare! Sfat: Este recomandat să folosești haine de bumbac, pentru că „oasele” se lipesc cel mai bine.
  3. Apoi treci la machiaj. Acest pas este opțional, deoarece costumul tău înfiorător de frumos este evident și fără machiaj. Copilul tău își dorește un machiaj înfricoșător pe față? Folosește vopsea albă și neagră hidrosolubilă pentru a crea aspectul unui craniu. Asigură-te că speli bine pielea seara și curăț-o cu un produs de curățare facială blând pentru a evita iritarea pielii.
Pasul 1
Un tricou negru și pantaloni negri, cu o rolă de bandă adezivă deasupra.
© Kaufland
Pasul 2
O pereche de pantaloni negri se află pe un fundal deschis. Pantalonii sunt acoperiți cu mai multe bucăți de bandă adezivă.
© Kaufland
Pasul 3
Un tricou cu aspect de schelet este așezat pe o suprafață de lemn deschis la culoare.
© Kaufland

Idei de costum

Mai multe idei de costume de ultim moment

Ce ar trebui să faci dacă ești invitat la o petrecere de Halloween în scurt timp și încă nu ai ținuta potrivită? Pentru costumul de vrăjitoare ai nevoie de pălăria ascuțită, iar pentru Darth Vader ai nevoie de mască, dar niciuna nu este o opțiune dacă magazinul este închis. În acest caz, va trebui să îți faci propriul costum de Halloween. Cu toate acestea, multe idei necesită mult efort și abilități pentru a tăia și decupa. Ai puțin timp la dispoziție? Desigur, cea mai simplă variantă este un cearșaf, pe care îl arunci peste tine: Taie două găuri mici pentru ochi și te-ai transformat în fantomă. Poți fi mult mai creativ! Iată alte sugestii de ultim moment pentru fete și băieți, pe care le poți pregăti rapid. 

Harry Potter sau Hermione Granger: Este costumul perfect pentru băieții și fetele cărora nu le place să se machieze sau să se aranjeze prea mult. Ai nevoie de o cămașă albă, o cravată în dungi și o pelerină de ploaie sau o jachetă largă de la părinți, de culoare neagră, care seamănă cu o mantie. Adaugă o baghetă magică și cicatricea tipică de pe frunte și vei obține vrăjitorul emblematic. Fără ochelari și cicatrice, dar cu părul lung și creț, copilul tău se poate transforma imediat în prietena lui Harry Potter, Hermione Granger.

Zombie mici: Pentru un costum de zombie, ai nevoie de o cămașă veche sau un tricou alb și o pereche de pantaloni rupți sau o rochie albă veche, pe care nu o mai folosești, și colanți negri. De asemenea, vei avea nevoie de fixativ, rimel rezistent la apă și un ruj roșu. Dacă nu mai ai nevoie de haine, poți să tai găuri și rupturi cu foarfeca și să le ungi cu ruj pentru „sânge” și cu cerneală pentru „murdărie”. Mânjește ochii cu negru și roșu folosind rimel și ruj, creând astfel cearcăne întunecate de zombie. La final, ciufulește părul cu o perie pentru a-i da un aspect sălbatic și fixează coafura cu fixativ. Apoi, băiatul sau fata zombie este gata pentru petrecere.