Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cele mai bune sfaturi pentru un camping relaxant cu copiii

Fie că este în locul de camping sau în grădină: Campingul este o mare aventură pentru copii. Chiar dacă este prima dată când copilul tău înnoptează sub cerul liber, există câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere. Aici găsești cele mai importante sfaturi cu ajutorul cărora experiența la camping va fi un succes garantat.

Un băiat și două fete stau în fața unui cort pe pajiște, vorbesc și beau limonadă. În fața cortului este un suport de lemn pe care se află un pahar de limonadă, o lămâie, un bol de cireșe și un radio.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

 • Campingul este o experiență grozavă pentru întreaga familie, dacă ești atent la anumite aspecte.  
 • Aici găsești sfaturi practice pentru căutarea celui mai bun loc de camping și pentru prima noapte în cort. 
 • Echipamentul potrivit este important. În acest articol vei afla despre ustensilele care nu ar trebui să lipsească atunci când mergi cu cortul.
Vacanță în familie

Este campingul în familie o idee bună? 

Probabil că cei care nu au fost niciodată în camping cu copii se întreabă dacă este vacanța potrivită pentru o familie. În aceste condiții, mersul cu cortul este o variantă avantajoasă de a merge în vacanță și este distractiv pentru copii. Există câteva lucruri pe care le poți face pentru ca această aventură în natură să fie o experiență unică pentru copiii tăi. În acest articol vei găsi sfaturi pentru a te pregăti în mod ideal.


Pregătire

Vrei să testezi mersul cu cortul? Atunci fă-o în grădină împreună cu copiii!

Înainte să mergi pentru prima dată într-o vacanță de camping cu familia, ar trebui să încerci mai întâi această activitate cu cei mici. Pentru ei este la fel de distractiv să facă camping în curte, precum și în natură. Avantajul este că există mai puține riscuri: Pentru cei mici poate deveni înfricoșător destul de repede pe timp de noapte. În acest caz sau în cazul unei furtuni neașteptate, vă puteți muta oricând din grădină în casă la siguranță. Un alt avantaj este că bucătăria nu este departe și astfel poți pregăti mai ușor proviziile pentru camping. Copiii care merg prima dată cu cortul se simt în siguranță dacă sunt cu părinții, iar campingul este astfel o experiență interesantă în natură pentru toată familia. Chiar și animalul de pluș preferat poate să participe la această aventură, în calitate de însoțitor loial. Un program de divertisment pentru copii face ca înnoptarea în cort să fie mai distractivă și ajută la alungarea fricilor. Pe lângă jocuri, gândește-te și la o carte, pe care poți arunca o privire cu copilul tău înainte de culcare. În grădina de acasă, copiii mai mari pot să doarmă în cort fără părinți, dar cu alți copii. Ei pot explora vecinătatea sau curtea cu lanterne și haine de protecție împotriva căpușelor.


Echipament

Ce trebuie să am la mine?

Este important să știi dinainte de ce ustensile ai într-adevăr nevoie. Pentru ca prima vacanță împreună la locul de camping să fie un adevărat succes, există câte obiecte care nu trebuie să lipsească în niciun caz. Parcurge lista de verificare și treci pe lista de cumpărături tot ceea ce lipsește.

Ai nevoie de:

 • Cort: Cortul potrivit este cel mai important lucru. Nu trebuie să fie uriaș, ci trebuie să aibă destul loc pentru întreaga familie. Un cort de trei persoane este de ajuns pentru o familie cu doi copii, dar pe vreme rea trebuie să petreceți toată ziua în el, oare unul mai mare oferă mai mult confort? Pentru ca toată lumea să rămână uscată pe timpul nopții în cazul unei ploi surpriză, cortul vostru trebuie să fie impermeabil. Sfat: Ia un spray de impregnare pentru a face cortul rezistent la ploaie.
 • Izopren: Te poți proteja împotriva frigului cu o saltea izolatoare și stai întins mai confortabil.
 • Sac de dormit: Există modele de saci de dormit în funcție de anotimp și de condițiile meteorologice. Sacul de dormit trebuie să fie adaptat la dimensiunile corpului copilului, astfel încât acesta să nu înghețe și nici să nu transpire. 
 • Veioză sau lanternă: În niciun caz să nu uiți de o sursă de lumină pe timp de noapte. Deoarece sunetele necunoscute ale naturii și întunericul pot fi înfricoșătoare, mai ales pentru copiii mici. O lanternă frontală sau o lanternă pe care o poți purta la gât este foarte practică pentru a merge la toaletă în timpul nopții.
 • Protecție împotriva țânțarilor: Și țânțarii iubesc nopțile călduroase de vară de la locul de camping. Ia măsuri de precauție și alege creme și spray-uri adecvate. Poți să aduci în cort chiar și o plasă de țânțari.
 • Reșou și gustări: Dacă copiii stau toată ziua la aer curat, între timp îi lovește și foamea. Împachetează câteva gustări hrănitoare pentru tine și pentru cei mici. Cu ajutorul unui reșou pe gaz, poți pregăti preparate calde pentru tine și familia ta.
 • Băutură suficientă: Pregătește pentru excursie apă sau băuturi răcoritoare făcute în casă, cum ar fi ceaiul cu gheață sau ceaiul de fructe ușor îndulcit. 
 • Trusă de prim ajutor și medicamente: Atunci când cei mici se zbenguie afară toată ziua, se mai pot răni. Ar trebui să ai la tine câteva lucruri de bază, pentru orice eventualitate.

Loc de camping

Cum să găsești locul potrivit de camping pentru vacanța în familie

O astfel de vacanță este perfectă pentru copiii de toate vârstele. În cazul primei vacanțe cu cortul, tu și familia ar trebui să vă gândiți dacă vreți să mergeți cu cortul sau dacă doriți să vă petreceți vacanța într-o rulotă. Dacă vreți și mai mult confort, există și locuri de camping care au parcuri de vacanță cu bungalouri în incinta lor, pe lângă locurile pentru rulote. Dacă nu vrei să iei mâncare la tine, asigură-te că există un restaurant sau un magazin în interiorul locului de camping de unde poți face rost de mâncare. Atunci când planifici o vacanță de camping, asigură-te că alegi un loc prietenos cu copiii, cu loc de joacă, piscină sau alte activități. Există locuri de camping pentru copii, cu multe posibilități de joacă și activități recreative pentru a fi sigur că prima excursie este una memorabilă pentru cei mici.