Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Activități creative pentru copii: trei idei rapide

Activitățile creative sunt perfecte pentru a încuraja copiii să vină cu propriile idei pentru a le pune în aplicare. Ce proiecte handmade sunt relativ ușor de pus în practică? Află de aici trei idei simple pentru întreaga familie, pentru care vei avea nevoie doar de role de hârtie igienică, hârtie, frunze și conserve.

Un monstru făcut din role goale de hârtie igienică, pe un fundal albastru deschis.
© misskaterina - adobe.stock.com

Conținutul pe scurt

  • Cu doar câteva materiale și instrucțiuni simple, copiii pot crea lucruri extraordinare pe cont propriu. 
  • Prin upcycling sau „reciclare creativă”, puteți implementa câteva idei creative folosind doar role de hârtie igienică și cutii de conserve goale ori alte lucruri asemănătoare.
  • Aici vei afla cum să creezi figurine din role de hârtie igienică sau chiar și creații din frunze de toamnă.
  • În plus: vei afla ce poți face din cutii de conserve goale și cum puteți petrece o după-amiază grozavă jucându-vă cu baloane și bucăți de material textil.
Activități creative cu role de hârtie igienică

Creează un monstru prietenos din role goale de hârtie igienică

Un monstru făcut din role goale de hârtie igienică, pe un fundal albastru deschis.
© misskaterina – stock.adobe.com Monstrul este aici! Poți crea și tu o astfel de creatură amuzantă cât ai clipi, doar din role goale de hârtie igienică.

Această idee de creație pentru copii este recomandată mai ales celor suficient de mari încât să poată desena și picta fețe și figuri. Nu există instrucțiuni specifice pentru un mic proiect handmade cu role de hârtie igienică goale - nu contează decât imaginația. Totul este permis! Cu toții avem propria idee privind aspectul fizic al unui monstru prietenos. Monstrul tău are trei ochi și o antenă? Sau poate o limbă lungă și albastră? Tu decizi! Ai nevoie doar de role goale de hârtie igienică, hârtie albă și colorată, o cariocă cu vârf negru, foarfece, lipici și orice altceva vrei tu pentru a crea un monstru din carton (poți folosi și alte materiale pentru activități creative pentru copii). Mai poți folosi și nasturi de care nu mai ai nevoie, chibrituri, bucăți colorate de material textil sau de lână. 

Nu contează ce sărbătorești, Halloween-ul, Crăciunul sau Paștele, această idee este mereu bine primită

Desigur, monștrii sunt mereu apreciați de copii, dar această idee este perfectă pentru Halloween! Dar asta nu este singura idee de creații din hârtie pentru copii! În funcție de anotimp, le poți folosi pentru a crea și alte figurine grozave. De Crăciun poți crea un Moș Crăciun sau reni, de Paște poți face un iepure sau un pui de găină. Urechile lungi, pelerina roșie și coarnele se pot face din hârtie. Poți folosi lână pentru barba lungă și albă, iar, dacă rulezi lâna într-un bulgăre mic pe care apoi îl vei vopsi, poți face un nas pentru iepure sau ren, pe care îl poți lipi apoi pe rola de hârtie igienică.

Dar poți folosi această idee și pentru ocaziile fără monștri: dacă decupezi aripile din hârtie colorată, o rolă veche de hârtie igienică poate deveni un fluture în cel mai scurt timp. Mai ai nevoie doar pe antene, pe care le poți face din hârtie neagră sau din sârme.


Activități creative cu frunze uscate

Creează o galerie de animale de pădure din frunze uscate 

Se poate vedea de sus o masă de lemn la care sunt așezați doi copii, care fac animale de pădure din frunze uscate. Pe masă se află materiale de lucru manual, frunze, o farfurie cu fructe și un bol cu trei lumânări.
© tomsickova – stock.adobe.com Toamna, copacii își pierd frunzele. Poți crea adevărate opere de artă din ele.

Este o adevărată plăcere să ne plimbăm vara târziu și toamna printre copacii cu frunze arămii. De ce să nu combinăm o plimbare în aer liber cu o activitate creativă? Doar sunt atât de multe de descoperit la o simplă plimbare prin pădure sau parc. Ia o sacoșă textilă cu tine și strânge cât mai multe frunze de pe jos. Chiar și colectarea frunzelor este o activitate interesantă pentru copiii mici.

Acasă, pune frunzele pe masă și asigură-te că ai în apropriere hârtie albă, creioane, foarfece și lipici. Acum poți da frâu liber creativității! Fiecare ia o coală de hârtie și lipește frunze pe ea. Tu decizi dacă preferi arta abstractă sau dacă vrei să faci fețe și figuri. Dacă dorești, poți adăuga detalii cu o cariocă sau un creion colorat. 

Învață lucruri noi distrându-te

Poți folosi această după-amiază creativă pentru a învăța câteva lucruri noi despre un subiect la alegere. De exemplu, un subiect potrivit ar fi animalele de pădure. În acest mod, copiii pot învăța despre animalele de pădure și pot crea bufnițe, veverițe și iepuri din frunze. Pentru a-i ajuta și a le oferi o sursă de inspirație, le poți pune la dispoziție o carte adecvată, sau puteți căuta pe internet poze cu diferite animale. Creațiile din frunze de toamnă vor fi perfecte pentru decorarea frigiderului sau a geamurilor. 


Activități creative din conserve de aluminiu

Adu festivalul acasă

Această idee combină activitățile creative cu jocurile și oferă o sursă de distracție pentru mai multe ore, atât pentru copii, dar și adulți. Jocurile cu piramide din cutii de conserve sunt distractive atât la festivaluri, cât și acasă! Nu numai copiii mici se bucură de acest joc - este apreciat și de școlari, adolescenți și chiar și de adulți. Nu este necesar să cumperi mingi și conserve. Îți vom oferi câteva idei de reciclare creativă cu lucruri pe care le ai deja acasă.

Ai nevoie de:

  • zece cutii de conserve curate, fără capace
  • trei baloane dezumflate
  • un prosop vechi
  • eventual, o cutie mare din carton 

Cum procedezi:

poți lăsa cutiile așa cum sunt, pentru a începe mai repede jocul. Cu toate acesta, decorarea cutiilor este o altă activitate distractivă. Aici, tu și copiii tăi puteți da liber creativității. Căutați împreună materiale în magazinele de bricolaj pentru a vedea ce puteți folosi pentru activitățile creative. Resturile de hârtie colorată sau hârtie de ambalat se pot utiliza pentru decorarea conservelor. Cu ceva lipici, puteți decora conservele în culori vii sau modele interesante. Puteți chiar și desena cu carioci, creioane sau pixuri colorate sau puteți chiar picta pe hârtie albă, pe care o puteți folosi apoi la decorarea cutiilor. Pentru minge, poți folosi un balon dezumflat căruia îi vei tăia „gura”, astfel încât să rămână doar partea rotundă. Pe acesta îl vei umple cu material textil (de exemplu, un prosop de bucătărie vechi) - tu decizi cât de mare va fi. Pentru a ține mingea mai bine, pune celelalte două baloane peste ea. 

Acum este timpul să ne jucăm! 

Alege un spațiu mare, deschis, unde mingea nu poate fi pierdută într-un gard viu și nu poate lovi pe cineva. Locul ideal ar fi o locație exterioară, precum o grădină sau un spațiu cu multă verdeață. Acum, aranjează conservele pe o masă sau pe o suprafață joasă sub forma unei piramide. Poți pune o cutie de carton pe jos în spatele piramidei pentru a evita zgomotele puternice create de conservele în cădere și pentru a evita rostogolirea acestora. Jucătorii se aliniază la o anumită distanță de turnul din conserve. Alege gradul de dificultate, adică distanța, în funcție de vârstă. Marchează locul cu cretă sau cu un șnur. Decide câte runde veți juca în total. Fiecare rundă constă din trei încercări de a dărâma toate conservele. Cineva notează conservele dărâmate de fiecare jucător. La finalul fiecărei runde, persoana care a dărâmat cele mai multe conserve câștigă. Această idee este excelentă și pentru zilele de naștere ale copiilor, drept cadou handmade din cutii de conserve.