Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Chec cu inimioare

Chec cu inimioare

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 652/​2744
    kcal / kJ
  • 80 g
    carbo-hidrați
  • 11 g
    proteine
  • 32 g
    grăsimi
  • 6.5
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    652/2744 kcal/kJ, 80 g carbo-hidrați, 11 g proteine, 32 g grăsimi, 6.5 UG

Ingrediente (12 porții)

510 g zahăr
600 g făină
4 lingurițe praf de copt
1 păstaie de vanilie
7 g colorant alimentar roșu
sare
8 ouă
300 ml lapte
150 g zahăr pudră
400 g unt
perluțe decorative

Util

  • Folosește resturile de la checul roz pentru o altă prăjitură.


Preparare

1

Preîncălzește cuptorul la 160 de grade.

2

Bate cu ajutorul unui mixer 170 g de zahăr, 200 g de unt, un praf de sare și 6 g de colorant alimentar roșu. După ce devine amestecul ca o pastă, adaugă 4 ouă și continuă să amesteci cu mixerul.

3

Completează cu 300 g făină, 2 lingurițe praf de copt și 150 ml lapte până devine un aluat moale, ca de clătite.

4

Toarnă aluatul într-o formă de chec și pune la cuptor pentru 55-60 de minute. După ce se coace, lasă checul roz să se răcească, după care taie-l în felii groase. Decupează inimioare din fiecare felie de chec.

5

Preîncălzește cuptorul la 160 de grade.

6

Pentru compoziția celui de-al doilea chec folosește aceleași ingrediente: 4 ouă, 150 ml de lapte, 2 lingurițe de praf de copt, 170 g de zahăr, 200 g de unt, 300 g de făină și un praf de sare. De această dată, în loc de colorant, pune miezul de la păstaia de vanilie.

7

Toarnă un sfert din aluatul rezultat într-o tavă de chec. Pune peste inimioarele de chec roz, după care toarnă peste restul de compoziție. Pune la cuptor pentru 45-50 de minute.

8

Pentru glazură, amestecă 150 g zahăr pudră cu 4 linguri de apă și un vârf de linguriță de colorant alimentar roșu. La final, glazurează checul, iar peste pune perluțele argintii.


Vezi cum se face


Poate ai poftă și de...