Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Hrană pentru păsări: cum să prepari chiar tu amestecul

Este excelent să oferi o sursă de hrană pentru păsările din zona ta. Desigur, păsările își găsesc deja hrana în natură: fructe de pădure, semințe și insecte. Cu toate acestea, în zonele urbane, în sezonul de împerechere sau pe timpul iernii, este posibil să nu aibă hrană suficientă. Astfel, depind de ajutorul nostru. Află de aici cât de simplu este să prepari chiar tu un amestec de hrană pentru păsări.

Recipient din sârmă de formă ovală, în care se află trei biluțe de hrană pentru păsări cu o ciocănitoare care încearcă să ajungă la biluțe.
© Dieter76 – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Poți ajuta populația locală de păsări, făcând un amestec de hrană pentru păsări sălbatice.
  • Biluțele de hrană conțin toate nutrimentele necesare păsărilor de oraș. Noi îți oferim o rețetă simplă pe care o poți face chiar tu.
  • De asemenea, îți vom spune și cum poți alege cel mai bun loc pentru hrănitoare și îți vom oferi și alte sfaturi
Posibilități

Mâncare pentru păsări făcută acasă: pregătește-o chiar tu 

Nu este plăcut să te viziteze pițigoii, vrăbiuțele și măcăleandrii în mod regulat? Îi poți ajuta să supraviețuiască mai ușor, oferindu-le chiar tu o sursă de hrană. Poți face chiar tu amestecul foarte ușor. Avantajul: știi exact ce conține. Mâncarea de calitate pentru păsări este gata în cel mai scurt timp. Este simplu de pregătit, ieftină și este chiar o activitate distractivă! Dar ce mănâncă păsările iarna și în restul anotimpurilor? Pe lângă fructe de pădure și semințe, păsările mai mănâncă și insecte sau viermi, orice pot găsi în natură. Iar aici intervii tu: poți oferi o sursă suplimentară de mâncare pentru păsări. Este important să le hrănești în mod regulat și să îngrijești hrănitoarea păsărilor sălbatice pe tot parcursul anului. Odată ce ai început să hrănești păsările pe balcon sau în grădină, este important să o faci în continuare pe tot parcursul anului. Se obișnuiesc cu mâncarea și devin dependente de locul de hrănire. Ingredientele conținute de mâncarea pentru păsări sălbatice sunt semințe, cereale, sâmburi și o sursă de grăsime, precum uleiul de cocos sau untura. Cea mai bună soluție este să formezi o bilă dintr-un amestec de semințe și grăsime. Cum procedezi? Îți vom spune chiar noi rețeta.


Materiale

Cum să faci chiar tu hrană pentru păsări: îți vom prezenta o rețetă

Nu este greu să hrănești chiar tu populația locală de păsări sălbatice cu ajutorul unei bile de mâncare. Chiar și copiii pot participa. Este o activitate plăcută pentru toată familia. Îți vom oferi o rețetă rapidă care sigur va avea succes.

Ingrediente pentru câteva bile:

  • 1 kilogram de untură de vită sau grăsime vegetală, cum ar fi untul de cocos
  • puțin ulei vegetal (de rapiță sau de floarea soarelui)
  • 1 kilogram de diferite semințe și sâmburi, cum ar fi semințe de floarea soarelui, de in sau de cânepă 
  • Nuci și alune de pădure fărâmate, mei, ovăz 
  • un bol mare și o lingură de lemn 
  • sfoară sau șnur 
  • bețe sau vase mici, precum boluri de ceramică, tăvi pentru copt sau coji de nucă de cocos

Instrucțiuni în patru pași 

1

Pune grăsimea de vită sau cea vegetală într-o oală mare. Topește-o la foc mic. Este important să nu atingă punctul de fierbere. 

2

Imediat ce grăsimea este lichidă, adaugă uleiul vegetal. Astfel, amestecul de semințe va fi puțin mai moale, nu se va întări complet.

3

Adaugă un kilogram de semințe și nuci. Amestecă bine și permite răcirea amestecului. Ai în vedere că hrana trebuie să poată fi formată în biluțe. 

4

Acum poți forma biluțele de mâncare. Pune câte un șnur în fiecare bilă pentru a le putea apoi atârna undeva. Alternativ, poți umple recipientele, bolurile sau tăvile și netezește apoi amestecul. Introdu un băț în biluțe, ca păsările să poată sta pe ceva cât timp mănâncă. La final, taie șnurul astfel încât să aibă o lungime de 10 cm. Dacă folosești forme, poți introduce bățul prin formă, pentru a face astfel un canal pentru șnur. 

Permite solidificarea amestecului, iar apoi pune mâncarea pentru păsări sălbatice în grădină sau undeva pe balcon. Sfat: Dacă vei folosi tăvi pentru copt, încălzește-le ușor cu o brichetă. Astfel, amestecul va putea fi scos mai ușor. 


Alternative la căsuțele pentru păsări

Cea mai bună alternativă la căsuțele pentru păsări Atârnarea biluțelor de hrană

Există o mare varietate de căsuțe pentru păsări. Multe dintre ele sunt foarte frumos proiectate și pictate și devin astfel un obiect decorativ pentru exterior. Dar trebuie să ai grijă: oricât de frumoase sunt aceste căsuțe, nu sunt recomandate ca hrănitoare pentru păsări. De ce? Se murdăresc foarte repede. Astfel, bolile provocate de bacterii, virusuri și insecte se pot răspândi foarte repede prin populația de păsări sălbatice. Dacă folosești o hrănitoare pentru păsări, aceasta trebuie curățată o dată la câteva zile. Resturile de mâncare și murdăria trebuie să fie îndepărtate, pentru ca păsările să nu se îmbolnăvească. În plus, păsările pot arunca mâncarea din hrănitoare. Nu numai că se irosește mâncarea, dar resturile pot atrage alte animale, precum șobolani și șoareci. 


Dezavantajele plaselor

Periculos: biluțe de hrană în plase

Uneori poți vedea astfel de biluțe de mâncare pentru păsări atârnând în copaci. Mulți iubitori de păsări aleg să folosească plase pentru fructe și legume, deoarece sunt foarte convenabile. Cu toate acestea, puțini știu că aceste plase prezintă un risc pentru animale. Picioarele păsărilor se pot prinde în plasele de plastic și astfel se pot răni. Pentru unele, plasele devin chiar o capcană mortală. Pericolul devine și mai mare dacă plasele goale sunt lăsate în copaci și nu sunt aruncate. De asemenea, pot cădea pe jos și rozătoarele mici, precum șoarecii, se pot prinde în ele. De aceea, se recomandă ca biluțele de mâncare să nu fie servite în astfel de plase.


Alternative la plase

Biluțe de hrană în spirală

Spirală cu biluțe de hrană pentru păsări atârnată în copac, un pițigoi stă pe spirală, în fundal se pot vedea ramuri cu fructe mici de pădure.
© Jan Nanco Bethlehem Spiralele pentru hrană reprezintă o alternativă excelentă la plasele care pun în pericol sănătatea păsărilor.

Din fericire, există și alternative. De exemplu, poți folosi sfori, bețe sau sârme. Există anumite spirale speciale pentru hrana păsărilor. Pur și simplu, pui biluțele în aceste spirale și păsările se hrănesc singure. Hrănitoarele se folosesc într-un mod similar. Indiferent dacă folosești spirale sau hrănitoare, ambele se vor atârna de un copac sau de o balustradă protejată. Astfel, biluțele vor rămâne la locul lor. Păsările se pot hrăni în siguranță, iar tu le poți admira în liniște.


Atârnarea biluțelor de hrană

Trebuie să ai în vedere

Regula de aur pentru aceste biluțe de hrană: trebuie să fie suspendate undeva. Dacă sunt așezate pe sol, musafirii nepoftiți vor sosi în cel mai scurt timp. De la nevăstuici, la șobolani și ciori, biluțele de mâncare vor fi acaparate de alte animale aflate în căutarea unei mese. Cea mai bună metodă pentru protejarea mâncării sunt spiralele menționate mai sus. De regulă, le poți folosi pentru mai multe biluțe. În plus, este important ca spirala să fie așezată astfel încât pasărea să poată vedea în toate direcțiile. Astfel, se va simți confortabil și va putea detecta imediat prădătorii. Legat de prădători: Desigur, mâncarea trebuie poziționată astfel încât nu se pot apropia pisicile de ea. De asemenea, trebuie amplasate într-un loc umbrit, ca biluțele să nu se topească la soare și să alunece din spirală.