Cele mai bune sfaturi pentru Ajunul Anului Nou cu copiii
Conținutul pe scurt
- De când se sărbătorește de fapt trecerea dintre ani? Și de unde provine numele? Totul despre originea Anului Nou.
- Află aici ce trebuie să ai în vedere dacă sărbătorești Anul Nou cu copii și vei găsi multe idei grozave și sfaturi utile pentru o seară de neuitat cu întreaga familie.
- Bricolează, decorează, joacă-te: Citește aici cum poți să intri în spiritul Anului Nou cu idei creative de decorațiuni și jocuri distractive.
De ce sărbătorim Anul Nou?
Cu mic cu mare ne strângem în ultima zi a anului să sărbătorim trecerea în Noul An și să dăm noroc cu întreaga familie. Alături de Crăciun, este una dintre cele mai importante sărbători ale anului pentru mulți oameni. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu de ce există această tradiție și de unde provine numele acestei zile: În antichitate, nu existau focuri de artificii mari, dar existau mici festivaluri de foc și clopote puternice care sunau la miezul nopții. Astfel, se alungau spiritele rele și se întâmpina cu bucurie Noul An. Această tradiție a fost apoi transmisă din generație în generație. Știai că? Faptul că astăzi sărbătorim evenimentul sub numele de Anul Nou (Silvester în limba germană) datează de la Papa Silvestru I. Când calendarul iulian a fost înlocuit cu calendarul gregorian în secolul al XVI-lea, iar începutul anului a fost mutat de la Ajunul Crăciunului la 31 decembrie, această zi a primit numele Papei, care de atunci a fost canonizat.
Cum să faci trecerea dintre ani distractivă pentru copii
Când se mărește familia, viața de zi cu zi se schimbă în multe privințe. Acest lucru este valabil și pentru sărbători: În loc să mergi la o petrecere de Anul Nou, de obicei petreci noaptea dintre ani cu copiii, relaxându-te acasă. Mai ales în cazul copiilor mici, trebuie să te asiguri că aceștia nu sunt copleșiți în această seară lungă. Aici găsești pe scurt cele mai bune sfaturi pentru un An Nou de succes cu bebeluși și copii mici:
- Pregătește-ți copiii: Copiii se obișnuiesc rapid cu o rutină de seară. Dar cel mai interesant lucru din noaptea de Anul Nou este, desigur, numărătoarea inversă de la miezul nopții. Stabilește dinainte când îți culci copilul și explică-i înainte cât de mult poate sta treaz. De obicei, copiii mici oricum nu reușesc să rămână treji până la miezul nopții. În cazul copiilor mai mari, poți face o excepție fără probleme.
- Fii atent la volum: Mai ales cei fără copii petrec Anul Nou până târziu în noapte și aprind focuri de artificii zgomotoase la miezul nopții. Prin urmare, asigură-te din timp că cel mic poate dormi, cu cât mai puțin zgomot posibil. Unele familii cu copii pleacă în vacanță de Anul Nou, pentru a scăpa de aglomerație și agitație. Aceasta poate fi, de asemenea, o modalitate de a începe Noul An într-un mod relaxat.
- Ocupă-te de un program: Planifică un program de Anul Nou pentru copii, cu jocuri, ritualuri și activități de bricolaj pe durata în care copilul tău încă este treaz. Restul serii aparține părinților. Ce zici de o noapte de film confortabilă cu un pahar de vin bun după ce copiii sunt în pat? Bucurați-vă împreună de trecerea dintre ani și începeți Noul An relaxați. Multe familii cu copii sărbătoresc împreună. În acest fel, adulții își pot petrece seara într-o companie plăcută imediat după ce copiii sunt în pat. Astfel, întreaga familie se poate bucura din plin de sărbătoare.
- Creează amintiri frumoase: Atât timp cât copilul tău este încă treaz, poți imortaliza primul An Nou pentru eternitate. Fotografiile reprezintă un element clasic și o amintire frumoasă pentru orice sărbătoare. Fă în fiecare an de Anul Nou o poză cu familia ta. De-a lungul timpului, poți crea propriul tău album de familie de Noul An. Sau vorbește cu copilul tău despre ceea ce i-a plăcut foarte mult anul trecut, ce intenții bune are pentru anul viitor sau ce vrea să experimenteze. Copiii mai mari pot deja să scrie singuri răspunsurile pe bilețele. În cazul copiilor mici, se pot ocupa părinții de această activitate.
- Asigură mâncare festivă de care toți se vor bucura: Scoate lista de cumpărături și gândește-te la o masă potrivită pentru copii în noaptea de Anul Nou, care să fie pe placul tuturor. Raclette, de exemplu, este perfectă dacă celor mici le place brânza. Fiecare își poate aranja tigaia cu Raclette după bunul plac. Gândește-te și la câteva gustări. Ce zici, de exemplu, de pizza pe pâine? Cu siguranță copiii vor fi încântați și pizza se prepară rapid și ușor. Pentru ca cei mici să poată sărbători alături de părinți la miezul nopții, le poți pregăti o băutură specială.
Decorațiuni grozave pentru Anul Nou, pe care le poți bricola chiar tu
Pentru copii, Ajunul Anului Nou este palpitant. Bucuria lor crește atunci când împodobiți casa cu decorațiuni potrivite. Ce ar fi o petrecere fără decorațiuni? Aici găsești idei minunate pentru decorațiuni simple de Revelion, pe care le poți realiza singur.
- Baloane cu sclipici: Baloanele colorate îți dau pur și simplu o dispoziție bună și nu ar trebui să lipsească de la nicio petrecere! Mai ales în Ajunul Anului Nou poți pregăti mai multe. Sfat pentru un efect special: Umflă baloane, acoperă jumătatea superioară cu lipici și presară sclipici peste.
- Ghirlandă cu numărul anului: Decupează din carton cifrele care formează numărul anului următor. Copiii pot decora numerele cu tot ce au la îndemână. Apoi înșiră-le pe o sfoară și atârnă-le deasupra ușii de intrare sau deasupra unei ferestre.
- Decorațiuni de masă din simboluri norocoase: Ai o dorință pentru Anul Nou? Decupează trifoi cu patru foi, porcușori norocoși și potcoave și pune câte un motiv pe farfuria fiecărui membru al familiei. Cu puțin noroc, dorințele ar putea deveni realitate.
- Ambalaje pentru cadouri handmade: Lasă-i pe copii să își facă propriile ambalaje pentru cadouri din hârtie de copt sau din role de hârtie igienică. Rolele sunt umplute cu figurine, confetti, bilețele cu glume și dulciuri, apoi sunt învelite cu hârtie creponată colorată și legate în lateral cu o panglică.
Cele mai bune jocuri pentru petrecerea dintre ani
Pentru ca seara să nu fie prea lungă, copiii își pot petrece timpul cu o serie de jocuri. Aici găsești idei bune pentru un program variat de Anul Nou, astfel încât distracția să fie pe măsură și acasă.
- Joc cu baloane: „Cât mai e până la 12 noaptea?” Probabil că vei auzi des această întrebare în noaptea de Anul Nou. Poți să-i ții pe copii ocupați în timpul petrecerii cu un mic joc cu baloane. Umflă un balon pentru fiecare oră rămasă până la miezul nopții. Desigur, poți să marchezi baloanele. Un trei mare pe balon înseamnă încă trei ore până la momentul mult așteptat. La fiecare oră, copiii pot sparge câte un balon.
- Pocnitori: Această versiune deloc periculoasă a focurilor de artificii poate fi folosită și în interior și este foarte populară printre copii. Pocnitorile sunt, de obicei, disponibile în multe piețe la scurt timp după Crăciun.
- Jocuri clasice: Majoritatea copiilor cunosc de la zile de naștere aceste jocuri de mișcare, precum Stop Dance, dansul baloanelor sau pe ziare, Prinde covrigul sau Baba oarba. Dar se potrivesc și la o petrecere de Anul Nou.
- Pungă cu surprize pentru miezul nopții: Poți bricola simplu această idee de surpriză pentru copii. Decorează o pungă de hârtie sau un plic mare cu hârtie de împachetat cadouri, ștampile și sclipici. Apoi scrie pe ea cu litere mari „La mulți ani” sau „Anul Nou” și umple-o cu obiecte potrivite pentru Anul Nou. Ce zici de niște petarde, pălării de petrecere, spirale, suflători și confetti? Poți împărți pungile copiilor înainte de a merge la culcare sau chiar înainte de numărătoarea inversă. Așadar, va fi un An Nou bun și de neuitat pentru toată lumea!