Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Dieta săracă în carbohidrați: rețete pentru întreaga săptămână

O dietă săracă în carbohidrați presupune un consum ridicat de proteine și grăsimi, fără carbohidrați. Ce a început ca un fenomen la modă a devenit în prezent un adevărat stil alimentar. Află de aici numeroase rețete de preparate cu conținut scăzut de carbohidrați. Cu aceste sfaturi și idei, vei avea mâncăruri delicioase în fiecare zi.

O farfurie cu paste din zucchini fotografiată de sus, cu diferite legume și tofu.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • Acest stil alimentar presupune o dietă săracă în carbohidrați, dar bogată în grăsimi și proteine de origine vegetală și animală.
  • Nu contează dacă vrei să îți schimbi complet stilul alimentar sau dacă doar cauți câteva rețete delicioase pentru cină, în acest articol vei găsi mâncăruri simple și delicioase.
  • Nu trebuie să renunți la nimic: Poți găsi rețete sărace în carbohidrați chiar și pentru paste, pizza sau pâine. De la supe ieftine și salate, până la mâncăruri la tigaie cu legume sărace în carbohidrați, la pește și carne, aici vei afla cele mai delicioase rețete.
Adevărat sau fals?

De ce să nu consumi carbohidrați? Explicații pe scurt

Probabil că nicio altă dietă nu este la fel de cunoscută precum aceasta, dar ce sunt carbohidrații? Aceștia sunt prezenți în special în cereale și în produse precum pâinea, pastele, cartofii, produsele din orez, müsli sau prăjituri. Ce alimente intră pe lista carbohidraților și ce sens are reducerea consumului lor? Reducerea carbohidraților are rolul de a ajuta corpul la arderea grăsimilor. Perioadele îndelungate fără carbohidrați păcălesc organismul și îi induc starea de înfometare - astfel, corpul nostru trece la arderea rezervelor de grăsime pe care le avem, de exemplu, pe burtă, picioare sau fese. Este un regim alimentar ușor de implementat atât timp cât vei respecta câteva noțiuni de bază. Tu decizi cantitățile de nutrienți pe care le vei consuma: vei trece direct la consumul de alimente bogate în proteine și sărace în carbohidrați sau preferi să mănânci o chiflă de dimineață? Astfel poți consuma alimente sărace în carbohidrați la prânz și cină. Află de aici ce alimente delicioase poți consuma zi de zi.


Legume

Salate și supe: folosește legume!

Supele sunt perfecte pentru acest tip de alimentație și rapid de preparat. Ca bază, poți folosi supă concentrată de înaltă calitate, fie cumpărată, fie făcută în casă. Mai poți adăuga legume precum conopidă, ardei gras, ciuperci, broccoli, zucchini, spanac sau chiar și dovleac. Fierbe întâi legumele tocate în supa concentrată, apoi folosește blenderul pentru a face supa cremă, adaugă sare, ierburi aromatice și ceva Crème Fraîche și gata. Sfat: Supa cremă reprezintă soluția ideală pentru situațiile în care ești pe fugă: o poți prepara în avans, porționa și apoi congela. Tot ce trebuie să faci apoi pentru un prânz delicios la birou sau pentru o cină rapidă este să o decongelezi la microunde.

O altă bună alternativă sunt salatele. Nu trebuie să conțină doar frunze verzi, oțet, ulei și puțină sare. De la clasicul dressing de muștar, la iaurt sau chiar și la marinade cu fructe de pădure, alege ingrediente colorate și delicioase pentru a experimenta mereu ceva nou și creativ. În loc de salata clasică, poți folosi fetică, varză chinezească sau cicoare. De asemenea, nu uita de roșii, ardei gras sau castraveți. Chiar și ingredientele mai neobișnuite, precum sfecla roșie, zucchini sau broccoli, se vor potrivi de minune. Pentru o salată mai bogată, adaugă parmezan sau feta, mănânc-o alături de ouă sau de o friptură delicioasă de vită, pui sau pește ori chiar și alături de brânză coaptă la cuptor. Veganii pot adăuga ciuperci la tigaie sau tofu.

Cauți rețete sănătoase cu multe legume? Află de aici idei noi!


Sfaturi pentru salate

Salată cu ceva în plus? Mai jos îți vom oferi câteva sfaturi!

Cu puțină imaginație, poți crea o salată delicioasă și deloc plictisitoare. Noi îți vom oferi câteva sfaturi pentru salate variate:

  • Diferite feluri de ulei: uleiul de rapiță are un gust neutru, iar cel de măsline oferă salatei un accent mediteraneean. Uleiul din semințe de dovleac are o aromă de nuci și este delicios în rețetele cu roșii sau fetică.
  • Adaugă pătrunjel, ceapă verde sau busuioc pentru o notă de prospețime.
  • Germenii de soia sau alte tipuri de germeni ori cresonul oferă o aromă exotică și sunt crocante.
  • Folosește fructe cu coajă lemnoasă, sâmburi sau semințe (de exemplu, nuci, sâmburi de muguri de pin, susan sau semințe de chia) pentru un plus de aromă.
  • Morcovii rași sau rădăcina de țelină vor da salatei o notă dulce amăruie.
  • Crude sau gătite: feliile subțiri de ceapă și de fenicul creează marinade aromate.
  • Avocado conține grăsimi sănătoase și salata va fi mai sățioasă.
  • La final, adaugă ingrediente aromate pentru a finaliza rețeta: poți adăuga șuncă crudă sau gătită, felii de bacon sau sardine tocate pentru o salată săracă în carbohidrați, dar delicioasă. Vegetarienii și veganii pot opta pentru măsline feliate, roșii uscate sau capere.

Vegetarian

Vegetarian: variații cu ouă și brânzeturi

Opțiunile vegetariene perfecte pentru orice rețetă sunt ouăle și brânzeturile. Din ouă, poți pregăti rețete sărace în carbohidrați delicioase în cel mai scurt timp: de la omlete, frittata, clătite, ouă ochiuri, salate de ouă sau deserturi. Chiar și brânzeturile se pot folosi într-o mulțime de rețete: De exemplu, poți pregăti un fondue de brânză servit alături de legume tăiate, poți coace Camembert, Emmentaler sau brânză de casă sau poți pregăti halloumi la grătar. Ouăle și brânza pot fi ingredientele principale ale unui preparat, dar se pot folosi și pentru a adăuga un plus de aromă și textură alimentelor. Legumele sau carnea rămasă sunt delicioase coapte la cuptor cu brânzeturi. De asemenea, le poți încălzi în tigaie cu puțin ulei, poți adăuga apoi ouă deasupra și gata, ai o mâncare la tigaie delicioasă și sățioasă. Astfel, ouăle sunt ideale pentru o mulțime de rețete, inclusiv cele vegetariene.

Îți este poftă de ceva fără carne? Află de aici ce poți mânca!


Carne și pește

Cărnuri, pește și fructe de mare: o plăcere

Dacă nu respecți o dietă vegană sau vegetariană, poți consuma multe proteine sub forma diferitelor varietăți de carne, de la carnea de pasăre la fripturile de vită. Poți consuma chiar și o salată de cârnați din când în când. Peștele și fructele de mare sunt, de asemenea, pe lista alimentelor sărace în carbohidrați. Noi îți recomandăm pești mai slabi, precum cambula aurie, eglefin, sebastă, cod, calcan, știucă, limba-de-mare comună, caracatiță, păstrăv sau cambulă. De asemenea, poți opta și pentru varietățile mai bogate în grăsimi: țiparul, somonul, sardinele, heringul sau macroul sunt bogați în acizi grași Omega-3 și Omega-6. Important: Nu uita să urmezi o dietă echilibrată. Pe lângă pește și carne, consumă la fiecare masă o porție de legume sau verdețuri pentru a te asigura că ai mese variate și sănătoase.

Îți este poftă de carne sau pește? Află de aici rețete bogate în proteine


Vegan

Alimentația vegană fără carbohidrați

Desigur, dacă urmezi o dietă vegană, te poți baza pe salate delicioase sau pe supe cremă. Cu toate acestea, există mai multe posibilități: De exemplu, îți poți începe ziua cu un smoothie sau cu un iaurt vegan pe bază de cocos. Mai jos îți oferim o rețetă delicioasă: Adaugă în iaurt felii de mere și puțină scorțișoară, nuci tocate, semințe de in sau câteva fructe de pădure. Pentru prânz și cină ai diverse opțiuni. Legume la cuptor cu iaurt vegan, zucchini cu tofu, roșii uscate și felii de ardei gras, sparanghel verde cu maioneză vegană, tofu prăjit cu kimchi și salată cu batoane de țelină și sos de avocado. De regulă, avocado este foarte sățios și conține grăsimi sănătoase. Se poate consuma și gătit la grătar, de exemplu, cu salsa de roșii și consumat direct din coajă cu o lingură. Fructele cu coajă lemnoasă și semințele de dovleac sunt gustările ideale pentru o alimentație sănătoasă. De asemenea, fulgii de cocos, batoanele de legume și conopida prăjită sunt delicioase.

Rețete de mâncăruri vegane? Află de aici ce poți prepara!


Alternative

Îți este poftă de pizza, paste sau tort? Află de aici cum le poți pregăti fără să îți compromiți stilul alimentar

În prezent, există făinuri slabe în carbohidrați pentru produse de panificație acceptate în această dietă. De asemenea, există alternative și pentru mâncărurile bazate pe paste sau orez. Nu trebuie să renunți la paste sau la mâncărurile preferate: Poți face chiar paste din zucchini cu aparate speciale. Se și gătesc mai repede decât pastele: fierbe-le în apă timp de un minut sau două, în funcție de grosime, și vor deveni asemănătoare pastelor. Poți face chiar și lasagna din zucchini: feliază zucchini pe lungime cu o mandolină, iar apoi așază feliile în vas la fel ca pe foile de lasagna, alături de sos Bolognese. Poți face o lasagna delicioasă și cu frunze de varză albă sau varză savoy blanșate. Pentru risotto, folosește conopidă mărunțită în loc de orez. Poți face chiar și o pizza rapidă: cu blatul din conopidă. Pentru pâine și prăjituri, poți folosi făină de migdale sau de mac făcută chiar de tine.

Vrei ceva neobișnuit? Inspiră-te!