Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Merguez: cârnați picanți delicioși

Ai grijă, sunt picanți! Dacă apreciezi mâncarea picantă, atunci îți recomandăm Merguez. Adus inițial în Franța de imigranții din Maghreb, acest sortiment picant este apreciat în toată Europa. De ce este special?

Se pot vedea cârnați asezonați cu busuioc și piper colorat pe un platou de lemn.
© maria_lapina – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Merguez devin tot mai apreciați. Acest sortiment este originar din Africa de Nord.
  • Se deosebesc prin nota delicată de paprica și prin gustul picant. Conțin deseori carne de miel.
  • Află aici cum se pot prepara. 
Definiție

Merguez: cârnați delicioși cu un nume unic

Aceasta este denumirea franțuzească. Sunt originari din regiunea Maghreb, din trei state din Africa de Nord: Tunisia, Algeria și Maroc. Ingredientul principal în acești cârnați delicioși este, desigur, carnea. Varianta originală și tradițională conține doar carne de miel. În prezent, se prepară dintr-un amestec de carne de miel și vită, în cantități egale. Acum există peste 100 de variante produse doar din vită. 


Gust

Ce gust au Merguez?

Cârnați preparați pe grătar, așezați pe un platou
© kassiya – stock.adobe.com Gustul deosebit cucerește Europa: Merguez sunt acum disponibili în supermarketurile și carmangeriile din toată Europa.

Gustul unic de Merguez provine de la amestecul unic de condimente folosit. Condimentele de bază sunt chimionul, usturoiul, piperul negru, paprica și harissa. Paprica oferă o nuanță roșie încântătoare. Harissa este o pastă foarte picantă făcută din ardei chili proaspeți și chimion, semințe de coriandru, sare și ulei de măsline. Pasta harissa este, de asemenea, originară din Maghreb. 


Valoare nutritivă

Ce valoare nutritivă au?

Acest sortiment are aproximativ 250 de calorii per 100 de grame. De regulă, un singur cârnat are 60 de grame, iar o porție de doi cârnați conține 300 de calorii. O porție conține 24 de grame de grăsime și 19 grame de proteine. 


Distribuție

Merguez cucerește Europa

Originari din Franța, unde au fost introduși de imigranții din Africa de Nord după al Doilea Război Mondial, s-au răspândit în întreaga Europa. Nu mai este tipic doar preparatelor din Maghreb și se poate găsi în toată Europa, atât ambalat, cât și proaspăt, în carmangerii. Cârnații au o lungime cuprinsă între 8 și 10 cm și o grosime de aproximativ 1 cm.


Preparare

Cum se pregătesc corect

Aceste mezeluri sunt produse din carne crudă și trebuie să fie gătite înainte de consum. Cu toate acestea, se mai comercializează și gătite în prealabil și ambalate în vid. Din acest motiv, termenul de valabilitate al cârnaților variază și este important să citești termenul de valabilitate înainte de consum. Fanii grătarelor pot diversifica preparatele cu Merguez. De asemenea, este delicios și în tigaie sau adăugat ca ingredient în alte preparate. Îți vom oferi câteva sfaturi pentru a-l găti.

1. Pe grătar

Ce trebuie să știi atunci când prepari Merguez pe grătar? La fel ca alte sortimente de cârnați, și aceștia se pot prepara pe grătar, dar trebuie gătiți mai mult decât mezelurile fierte. Sunt gătiți perfect atunci când capătă o culoare roșie și sunt rumeniți frumos. Dacă vrei să mai pierzi puțin din grăsime, înțeapă-i cu o furculiță înainte de a-i găti - astfel, se va mai scurge din grăsime. Ai grijă: dacă se scurge prea multă grăsime pe cărbuni, se va face mult fum.

2. În tigaie

Merguez se pot prăji în tigaie cu puțin ulei, întorcându-i regulat de pe o parte pe alta, până când par crocanți și ușor arși. Se potrivesc perfect alături de un sos tzatziki.

3. Ca hotdog, ingredient în alte preparate sau topping

Francezii apreciază Merguez și între două felii de pâine. Pentru un „hotdog franțuzesc”, taie o baghetă sau o chiflă și pune un Merguez între feliile de pâine. De asemenea, este perfect chiar și în supe și salate. Poți felia cârnații prăjiți și îi poți adăuga în supe sau salate. Ai nevoie de o recomandare de băutură? Se potrivesc excelent cu un pahar de vin alb spumant, dar și cu vin rosé sau o bere rece. 

 

Vrei să afli mai multe despre tendințele alimentare?