Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Decorațiuni de nuntă handmade: șase idei originale și de bun gust

De la nunți vintage la nunți clasice, elegante: poți crea chiar tu toate decorațiunile din acest articol. Vei vedea că cele mai frumoase idei sunt deseori simple și inteligente.

Masă de nuntă cu scaune din lemn cu perne de șezut albe, fiecare decorate cu o coroniță din ramuri, legate cu o fundă albă.
© Ekaterina Pichukova – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Poți crea chiar tu decorațiuni de nuntă făcute manual, deoarece sunt ieftine și nu durează mult. 
  • Nu contează dacă nunta va fi tradițională, vintage sau în stil boho: aici vei găsi idei pentru orice eveniment.
  • Îți vom oferi instrucțiuni pas cu pas, sfaturi pentru idei variate, precum și rețete pentru o petrecere extraordinară.
Avantaje

Decorațiunile de nuntă homemade merită luate în considerare 

Orice mireasă își dorește rochia perfectă pentru nunta ei și o zi de neuitat alături de noul soț, prieteni și familie. Desigur, asta înseamnă că și decorațiunile trebuie să fie perfecte. Trebuie să fie la fel de deosebite precum cuplul nou căsătorit. Nu contează dacă nunta va avea loc la biserică sau în aer liber, dacă alegeți un stil vintage sau unul clasic: există o mulțime de idei creative pe care le poți implementa chiar tu și care sunt foarte apreciate de oaspeți. Ce este excelent: Poți avea o nuntă elegantă și stilată fără a cheltui mulți bani! De la ghirlande de flori la decorațiuni pentru săli de nunți, îți oferim șase idei DIY rafinate și ușor de pus în practică.


Ghirlandă

Ghirlande din flori

Ghirlandă din fibre naturale cu funde roz și flori albe și roz pe un fundal albastru deschis
© agneskantaruk – stock.adobe.com Romantic și fresh: o ghirlandă de flori făcută de tine dă locației un aspect deosebit.

În cea mai frumoasă zi din viața ta, aranjamentele florale de nuntă nu pot lipsi din decor. Acestea nu sunt limitate doar la buchetul miresei. Ghirlandele de flori sunt perfecte pentru nunțile în stil boho. Ai nevoie de: șnur din fibre naturale, panglici subțiri în culoarea preferată și flori rezistente, cu tulpina tăiată scurt - noi îți recomandăm garoafe, crizanteme sau gerbera. 

Cum procedezi: taie șnurul din fibre naturale la lungimea dorită pentru ghirlandă. Înnoadă florile bucată cu bucată pe ghirlandă, lăsând aproximativ 4 cm între ele. În mijlocul fiecărui spațiu liber, poți lega o fundă, lăsând capetele la o lungime de 4 cm. Acum trebuie doar să agăți ghirlanda de flori undeva. Dacă vei pune ghirlanda la intrare sau dacă o vei folosi, de exemplu, la decorarea mașinii sau a unei calești, poți atașa și o pancartă din hârtie cartonată, pe care vei scrie „Proaspăt căsătoriți”.

Sfat: Poți folosi aceste materiale și pentru o coroniță decorativă, integrând astfel florile în coafura miresei.


Cartonașe pentru numele invitaților

Cartonașe inedite pentru numele oaspeților

Fundal închis, față de masă gri, pe care este așezată o farfurie verde, o farfurie de aperitive albă, un șervet alb, pe care este așezată o ramură cu cartonașul cu numele invitaților. Lângă farfurie există tacâmuri cu mâner gri, pe fundal se pot vedea paharele.
© galaganov – stock.adobe.com O ramură de eucalipt cu frunze rotunde reprezintă o decorațiune simplă, dar de efect. Dacă vei alege să folosești cartonașe de nume scrise de mână, vei avea o decorațiune simplă și unică în cel mai scurt timp.

De la nuntă nu pot lipsi cartonașele pentru numele invitaților. Asta nu însemnă că trebuie să folosești neapărat cartonașele clasice din hârtie. Îți oferim o idee de cartonaș și de decorațiune de nuntă ieftină, pentru mesele invitaților. Numele vor fi scrise pe un cartonaș făcut chiar de tine, legat apoi de o ramură așezată pe farfuriile oaspeților. Ai nevoie doar de hârtie albă, de un stilou și de o crenguță cu o lungime de aproximativ 20 cm, care ți se pare mai frumoasă. 

Cum procedezi: decupează cartonașele din hârtie albă cu lungimea de aproximativ 7 cm și lățimea de 3 cm. Scrie numele oaspeților pe ele, având grijă să lași un spațiu de aproximativ 1 cm și jumătate la început de rând. Acolo vei găuri hârtia. Imaginează-ți că gaura este un ceas și fă o tăietură în locul orei 9, către stânga hârtiei, unde vei lega hârtia de ramură.

Sfat: Datorită frunzelor rotunde, elegante, eucaliptul argintiu va arăta întotdeauna bine ca decorațiune pentru mese, dar și ramurile de ginko sunt perfecte pentru decor. Desigur, poți folosi orice ramuri dorești. Deși este o decorațiune foarte simplă, este originală, sustenabilă și delicată. Sfat: Eucaliptul argintiu arată foarte frumos și uscat, și îl poți folosi, astfel, la decorarea copertei cărții pentru oaspeți.


Coronițe

Coronițe decorative pentru scaune sau bănci

Masă de nuntă cu scaune din lemn cu perne de șezut albe, fiecare decorate cu o coroniță din ramuri, legate cu o fundă albă.
© Ekaterina Pichukova – stock.adobe.com Dacă preferi scaunele de lemn cu aspect boho față de cele învelite, tradiționale, le poți decora cu ramuri, sârmă și funde.

Multe cupluri optează pentru nunți în stil boho, un stil originar din moda hippie, reprezentând astfel dorința de libertate, apropiere de natură și creativitate neconvențională. Macrame, ghirlandele de flori sau din ramuri și capcanele de vise se numără printre cele mai apreciate decorațiuni. O alternativă șic la modelul tradițional: coronițe făcute chiar de tine pentru decorarea scaunelor. Ai nevoie de un capsator, de câțiva metri de sârmă (ideal, de culoare verde), de panglică albă cu o lățime de aproximativ 5 cm, opțional, de fire de lână verde și de foarte multe ramuri potrivite decorului în stil boho. Poți folosi ramuri de măslin, de eucalipt sau chiar și de cimișir, cu frunzele sale mici. 

Cum procedezi: formează un cer din sârmă. Diametrul acestuia trebuie să fie puțin mai mic decât spătarul scaunului. Așază ramurile pe cerc și leagă-le cu sârmă sau cu lână verde. Odată ce ai terminat coronița, capseaz-o de panglica albă în partea de sus, la echivalentul orei 12 de pe ceas și taie panglica la o dimensiune de 30 cm, astfel încât aceasta să atârne pe spătarul scaunului. Fă asta întâi pe partea din față, apoi trage panglica peste jumătatea spătarului, conform imaginii, și repetă acțiunea și pe spatele scaunului. Taie panglica astfel încât să aibă aproximativ aceeași lungime ca cealaltă bucată.

Sfat: Gypsophila înfrumusețează decorațiunile de nuntă handmade. Chiar și florile uscate reprezintă o alegere bună. De asemenea, poți folosi rozmarinul, care va și mirosi plăcut. 


Trandafiri

Decorațiuni florale din trandafiri și scorțișoară

Suprafață albă, fundal gri deschis. O persoană cu un pulover verde deschis și un șort verde închis, doar cu trunchiul, brațele și mâinile vizibile, leagă o fundă în jurul unui recipient handmade din bucăți lungi de scorțișoară, în care sunt așezați trandafiri. De asemenea, pe suprafață mai sunt și un recipient mic cu bețe de scorțișoară, foarfece de grădină, tulpini și frunze de trandafir.
© agneskantaruk – stock.adobe.com Cu un pistol de lipit și puțin mușchi natural, poți face o vază din bețe de scorțișoară în locul unei vaze obișnuite: inedit și de efect.

Trandafirii sunt cele mai apreciate flori pentru decorurile de nuntă. Cu toate acestea, nu trebuie să te limitezi doar la flori în vază. Pe masa mirilor, pe mesele oaspeților, sau chiar pe masa pentru cadouri, aranjamentele florale cu trandafiri în vaze din bețe de scorțișoară arată excelent. Pentru aceste aranjamente florale cu trandafiri, pentru nuntă, vei avea nevoie de bucăți mari sau mici de scorțișoară pentru gătit sau copt; bucățile mai mici sunt ideale dacă nu ai mult spațiu pe masă. Apoi, mai ai nevoie și de un pistol de lipit, de carton, de o panglică cu o grosime de 3 sau 4 cm, mușchi de pământ verde, și, evident, de trandafirii preferați. 

Cum procedezi: decupează un pătrat dintr-o bucată de carton durabil, cu latura de 15 sau 20 cm, în funcție de dimensiunea buchetului. Apoi, decupează un pătrat din mușchiul de pământ de aceleași dimensiuni precum cartonul - acesta va fi baza vazei. Acum este rândul bețelor de scorțișoară: lipește-le cu pistolul de lipit pentru a crea un spațiu închis în jurul celor două pătrate. În cele din urmă, pune trandafirii în această vază și leagă-i apoi cu panglica albă: vaza personalizată este gata. 

Sfat: Dacă vrei să folosești câte un singur trandafir, procedează la fel, dar taie pătratele cu o lungime a laturii de 2 până la 5 cm. Dacă preferi un aspect mai simplu, poți omite panglica.


Dovleac

Dovleac elegant pentru decorațiunile de toamnă

Față de masă gri, pe care este așezat un dovleac vopsit în alb cu codița vopsită auriu. În fundal se mai pot vedea trei astfel de dovleci. De asemenea, se pot vedea și elemente decorative, precum Gypsophila, flori albe, bile din ratan și ghirlande luminoase într-un pahar.
© agneskantaruk – stock.adobe.com Ai nevoie doar de vopsea albă și de un spray auriu pentru a transforma un dovleac într-o decorațiune de nuntă în cel mai scurt timp.

Nu îți va veni să crezi, dar poți folosi chiar și legume, pentru a crea un decor romantic. Ai programat nunta vara târziu sau toamna și cauți decorațiunile perfecte pentru petrecere? Acesta este sezonul dovleacului. Da, ai citit bine: Poți face o decorațiune de nuntă inedită dintr-un dovleac: ai nevoie doar de un dovleac frumos, de dimensiunea dorită de tine, de vopsea albă și de spray auriu. 

Cum procedezi: începe prin a spăla bine dovleacul. Folosește o pensulă pentru a vopsi dovleacul în alb și apoi lasă-l să se usuce peste noapte. Apoi, acoperă dovleacul cu hârtie, dar lasă codița neacoperită, pentru a o vopsi cu spray auriu. Imediat ce s-a uscat vopseaua, decorațiunea este gata. 

Sfat: Dovlecii sunt rezistenți, dar nu se pot păstra la nesfârșit: nu face această decorațiune cu mai mult de două zile înainte de nuntă.


Scenă pentru fotografii

Scenă vintage pentru fotografii

Pajiște pe care sunt amplasate mai multe obiecte în stil vintage, precum un radio vechi, pe care este așezat un ceas deșteptător vechi, flori uscate, precum și rame de fotografii aurii și cutii albe; de asemenea, se pot vedea și sticle de vin aurii cu flori uscate și Gypsophila.
© hitdelight – stock.adobe.com Dacă preferi stilul vintage, poți crea o scenă de fotografii cu obiecte vechi, pentru amintiri de neuitat.

Ziua nunții trebuie să fie plină de iubire și de distracție alături de cei dragi. Pentru a crea o atmosferă de neuitat pentru toată lumea, poți crea un colț de fotografii în care oaspeții pot face poze oricând doresc. Apreciezi decorațiunile vintage? Te poți relaxa creând o scenă vintage în care oaspeții pot face fotografii. În acest sens, poți folosi telefoane, vaze, ceasuri sau căni vechi. Poți chiar perfecționa decorul cu un gramofon sau pick-up cumpărat la mâna a doua. 

Cum procedezi: Aranjează decorul conform gusturilor tale și, ideal, realizează fotografiile cu o cameră Polaroid - nimic nu este mai vintage de atât!

Sfat: Ramele vechi de fotografii sau cutiile de lemn cu flori uscate oferă un aspect vintage și vor ajuta la crearea unui decor realist.


Rețete

Aperitive personalizate: cele mai bune rețete

Recepție cu șampanie? Sigur, dar nu trebuie să fie mereu șampanie sau vin spumant de portocale. Ce ar putea reprezenta o alternativă originală? Află de aici ce rețete delicioase s-ar putea potrivi - doar fă clic pentru a le răsfoi!