Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Crema de ou: un adaos tradițional la supe

Crema de ou este un adaos clasic la supe, constă din ouă de găină și este servită la multe supe. Utilizarea cremei de ou s-a diminuat semnificativ în ultimii ani, deoarece este un aliment ce se pregătește într-un mod tradițional și relativ anevoios.

Informații utile

Crema de ou are următoarele proprietăți speciale

Cremă de ou proaspătă în detaliu

Crema de ou are o culoare tipică galbenă, o consistență spongioasă și un aspect celular. Crema de ou foarte moale se dizolvă ușor în apă caldă și devine și mai moale. Crema de ou este foarte bogată, deoarece constă în mare parte din grăsime. Crema de ou poate fi tăiată sau așezată în straturi.


Proveniență

De unde provine crema de ou?

Proveniența cremei de ou este controversată, însă se presupune că era inițial o mâncare curtenească. Atunci cremele de ou erau servite și ca mic dejun, înainte să fie folosite treptat ca adaos la supe. În zilele noastre, crema de ou este utilizată preponderent ca adaos sărat la supe grase.


Sezon

Când este sezonul cremei de ou?

Deoarece ingredientele de bază pentru preparare sunt disponibile tot anul, crema de ou nu este un produs sezonier. Este disponibilă pe tot parcursul anului în comerț - sub formă proaspătă sau gata preparată. Există, de asemenea, mâncăruri gata preparate, care conțin deja cremă de ou, trebuie doar fiartă.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită crema de ou și cum se depozitează aceasta?

Cremă de ou proaspătă în detaliu

Crema de ou este un adaos clasic la supe. Crema de ou gata preparată este pusă în supă și consumată împreună cu aceasta. Este uzuală și ca adaos la mâncăruri sărate, de exemplu, spanac și cartofi, precum și la mâncăruri cu carne. În unele culturi, de exemplu, în Japonia, crema de ou este un mic dejun clasic. Acolo se consumă cu miere și, prin urmare, este o variantă dulce a cremei de ou europene, care este mai degrabă sărată. Crema de ou proaspătă se strică repede, de aceea, trebuie consumată imediat după preparare. Păstrată în frigider, rezistă maximum o zi.


Ingrediente

Ce conține crema de ou

Crema de ou oferă organismului uman, în primul rând, proteine valoroase și grăsimi bune, care sprijină sistemul imunitar, ajută la creșterea masei musculare și previn bolile cardiovasculare. Consumul regulat de cremă de ou este, de aceea, inofensiv și reprezintă un adaos sănătos la mâncărurile sărate sau supe.

Valoare nutritivă
 

kcal: 111 kcal

Carbohidrați: 3,29 g

Proteine: 7,28 g

Grăsimi: 7,61 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,14 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,24 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 0,63 mg

Vitamina E: 0,97 mg

 

Minerale

 

Calciu: 87 mg

Fier: 0,85 mg

Potasiu: 138 mg

Magneziu: 11 mg

Sodiu: 201 mg