Chifla cu cașcaval - gustarea perfectă între mese
Chiflele cu cașcaval sunt o gustare populară, caracterizată prin crusta crocantă și toppingul consistent de cașcaval. Fie pentru micul dejun, pentru pauza de prânz și ca gustare sau alături de supe și salate - chiflele cu cașcaval sunt versatile și au un gust minunat atât calde, cât și reci.
Acestea sunt proprietățile speciale ale chiflelor cu cașcaval
Chiflele cu cașcaval sunt făcute dintr-un aluat clasic, care este presărat cu cașcaval ras înainte de coacere. Cașcavalul se topește în timpul coacerii și formează o crustă crocantă, auriu-maronie. Se folosesc diferite tipuri de cașcaval, cum ar fi gouda, emmental sau cheddar. Chiflele cu cașcaval sunt gustarea perfectă între mese în multe țări europene.
De unde provin chiflele cu cașcaval?
Originea exactă a chiflelor cu cașcaval este dificil de stabilit, deoarece acestea există într-o formă similară în multe țări și fac parte integrantă din gama produselor de panificație. Ideea de a acoperi pâinea sau chiflele cu cașcaval nu este nouă și provine din tradiția de a adăuga cașcaval la pastele simple pentru a le face mai gustoase.
La ce pot fi folosite chiflele cu cașcaval și cum se depozitează acestea?
Chiflele cu cașcaval sunt ideale ca gustare între mese, ca garnitură pentru supe și salate sau ca parte a unui bufet, de exemplu, sub formă de sendviș. De asemenea, sunt foarte populare ca gustare la școală sau la birou. Pentru a păstra chiflele cu cașcaval proaspete, acestea trebuie depozitate într-un recipient ermetic, în frigider. De asemenea, acestea pot fi congelate și încălzite în cuptor la nevoie, pentru a păstra textura crocantă.
Ce conțin chiflele cu cașcaval
Principalele ingrediente ale chiflelor cu cașcaval sunt făina (de preferat din grâu), drojdia, apa, sarea de masă și cașcavalul. După frământare și creștere, aluatul se modelează în chifle și se presară cu cașcaval ras înainte de coacere. Chiflele cu cașcaval sunt bogate în carbohidrați și grăsimi și furnizează, de asemenea, proteine, în special datorită cașcavalului.
Valoare energetică: 1155 kJ/274 kcal
Grăsimi: 5,1 g
din care acizi grași saturați: 3,3 g
Glucide: 45 g
din care zahăr: 3,6 g
Fibre alimentare: 2,6 g
Proteine: 10,8 g
Sodiu: 1,7 g