Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Creveții: sănătoși și delicioși

Carapace roșie, picioare subțiri, coadă lungă și două antene cu ochi ca mărgelele. Astfel se poate descrie în mod corect aspectul creveților, care sunt numiți și crabi comestibili. Crevetele este un adevărat maestru al scufundării rapide, iscusit atât în căutarea de hrană, cât și în camuflaj, dar și foarte eficient în reproducere. Aceștia au carnea albă, fragedă, sub formă de bucăți mici și excelent de gustoasă.

Informații utile

Creveții au următoarele proprietăți speciale

Creveți proaspeți în detaliu

Dimensiunea creveților diferă de la o specie la alta și variază uneori considerabil chiar și în cadrul aceleiași specii. De obicei, creveții au o dimensiune de minimum 4 milimetri și maximum 27 de centimetri. În plus, au în medie o greutate de câteva grame, care poate ajunge până la 1000 de grame în cazul creveților uriași. Culoarea creveților are particularități diferite, în general, au carapace roșie, dar există și creveți de culoare albastru închis. Carnea creveților este tare și crocantă și are un gust ușor de nucă, în comparație cu alte fructe de mare, care au un gust ușor de pește.


Proveniență

De unde provin creveții?

În sălbăticie, creveții preferă apele oceanelor mari, de exemplu, Oceanul Pacific, Atlantic sau Oceanul Indian. În principiu, creveții se găsesc în toate apele marine din zonele calde sau temperate. Creveții sunt pescuiți în principal în apele coastei de est și de vest ale Statelor Unite, precum și în apele din Asia de Sud-Est. În mare măsură, creveții sunt crescuți în acvaculturile din India și Pakistan.


Sezon

Când este sezonul creveților?

Din moment ce creveții sunt răspândiți peste tot pe glob și în toate oceanele lumii, nu există un sezon specific de pescuit. În apele Mării Nordului, creveții se pescuiesc în special între lunile martie și septembrie. Condițiile ideale de pescuit sunt atunci când marea este liniștită și nu prea rece, iar populația creveților din această perioadă se află la un nivel maxim. Creveții sunt disponibili pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți creveții și cum se depozitează aceștia?

Creveți proaspeți în detaliu

În general, creveții deservesc ca ingredient pentru diferite preparate din pește. În ceea ce privește prepararea creveților, aceștia se pot prăji, se pot face pe grătar, se pot căli sau se pot fierbe. În plus, creveții se folosesc și ca ingredient pentru supe delicioase sau salate.

Dacă ambalajul este nedesfăcut, acesta poate fi păstrat conform termenului de valabilitate. Odată deschis ambalajul produsului, care până atunci a fost ținut în permanență la frigider, trebuie consumat după 1 sau 2 zile. În cazul în care produsul este unsuros sau are un miros acidulat, nu mai poate fi consumat și trebuie aruncat.Ingrediente

Ce conțin creveții

Creveții conțin un număr mare de substanțe minerale și vitale importante și au un efect pozitiv asupra sănătății. Conținutul de grăsimi destul de redus, combinat cu acizii grași de înaltă calitate, protejează sistemul cardiovascular, iar conținutul ridicat de proteine servește ca principiu de bază ideal pentru creșterea masei musculare.

Valoare nutritivă
 

kcal: 87 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 18,6 g

Grăsimi: 1,4 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,16 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,13 mg

Vitamina C: 2 mg

Vitamina E: 4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 92 mg

Fier: 1,8 mg

Potasiu: 266 mg

Magneziu: 67 mg

Sodiu: 146 mg