Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Sushi cu creveți prăjiți

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 354/​1484
  kcal / kJ
 • 57.5 g
  carbo-hidrați
 • 12.6 g
  proteine
 • 6 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  354/1484 kcal/kJ, 57.5 g carbo-hidrați, 12.6 g proteine, 6 g grăsimi

Ingrediente (36 bucăți)

125 g orez
sare
1 linguriță oțet de orez
1 linguriță vin de orez
0.5 linguriță zahăr
100 g creveți prefierți
3 foi alge nori
1 linguriță pastă wasabi
140 g făină
4 linguri sos de soia
4 linguri sos dulce-acrișor

În plus:

untură pentru prăjire
suport din bambus pentru farfurii

Pentru garnitură:

cca 30 g germeni

Preparare

  1

Orezul se fierbe în 500 ml de apă ușor sărată timp de aprox. 30 de minute, se întinde într-un bol mare și se lasă la răcit timp de cca 10 minute. Se amestecă oțet, vin, zahăr și 1 vârf de sare, se toarnă peste orez, se încorporează cu grijă, iar orezul se împarte în 6 porții. Creveții se spală, se tamponează și se taie cubulețe. Foile de nori se înjumătățesc pe lățime.

  2

Se așează o jumătate de foaie de nori pe suportul din bambus. Se întinde 1 porție de orez pe o foaie nori, lăsându-se o margine liberă, se face o concavitate pe lungime în orez, se întinde 1/6 din pasta de wasabi în concavitate, se aranjează 1/6 din creveți, se rulează cu ajutorul suportului de farfurii, se repetă procesul de 5 ori, iar rulourile se taie în câte 6 bucăți.

  3

Făina se cerne și se amestecă încontinuu cu 1/2 linguriță de sare în 200 ml de apă rece. Sushi se trece cu ajutorul unei furculițe prin aluat și se prăjește în untură încinsă timp de cca 2-3 minute. Sushi-ul cald și sosul de soia și sosul dulce acrișor se așează în farfurii, se garnisește cu germeni și se servește.