Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Salată de conopidă cu creveți (India)

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 409/​1711
    kcal / kJ
  • 28.2 g
    carbo-hidrați
  • 22.7 g
    proteine
  • 18.2 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    409/1711 kcal/kJ, 28.2 g carbo-hidrați, 22.7 g proteine, 18.2 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

250 g creveți congelați
1 conopidă (cca 800 g)
300 g mazăre congelată
sare
1 cutie năut (= 425 ml)
1 cățel usturoi
4 linguri ulei vegetal
1 linguriță miere
0.5 linguriță curcuma măcinată
1 bucată mică ghimbir (cca 2 cm)
1 teacă ardei chili roșu
1 lingură chutney de mango
praf de curry
2 linguri zeamă de limetă
piper proaspăt măcinat
3 linguri pătrunjel tocat

Preparare

    1

Creveții se lasă la dezghețat, se spală și se tamponează cu un prosop. Conopida se curăță, se rupe buchețele, se spală și se fierbe împreună cu mazărea în apă ușor sărată timp de cca 10 minute. Năutul se lasă la scurs.

    2

Usturoiul se curăță de coajă, se zdrobește, se amestecă cu 1 lingură de ulei, miere și curcuma, iar creveții se marinează în acest amestec timp de aprox. 15 minute. Pentru dressing, se decojește ghimbirul și se toacă fin. Ardeiul chili se înjumătățește pe lungime, se îndepărtează semințele, se spală teaca și se taie inele. Se amestecă chutney-ul de mango, chili, ghimbirul, praful de curry, zeama de limetă și 2 linguri de ulei și se condimentează cu sare și piper. Dressingul se amestecă cu conopida, mazărea și năutul.

    3

Creveții se prăjesc în uleiul încins rămas timp de cca 6-8 minute. Salata de conopidă se așează împreună cu creveții în farfurii, se presară pătrunjel pe deasupra și se servește.