Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Porumbul dulce: bogat în nutrienți și cu un gust delicios!

După cum sugerează și numele, porumbul dulce se caracterizează în special prin gustul său dulce. Este unul dintre soiurile de porumb ideale pentru preparare și consum. În timp ce alte soiuri de porumb devin făinoase foarte repede, porumbul dulce își păstrează consistența și aroma. 

Informații utile

Porumbul dulce are următoarele proprietăți speciale 

Porumb dulce proaspăt în detaliu

În SUA, porumbul dulce era deja cunoscut din secolul al XIX-lea. Datorită gustului său dulce, acesta este mereu apreciat. Înainte ca porumbul dulce să fie importat pentru prima dată, nu se punea problema ca știuleții întregi de porumb să fie mâncați. Până atunci, era cunoscut doar așa-numitul „porumb furajer”. Zahărul pe care îl conține se transformă rapid în amidon, motiv pentru care nu mai are un gust dulce după scurt timp. Pe de altă parte, porumbul dulce, ai cărui știuleți sunt mai mici decât cei ai porumbului furajer, începe să se transforme în amidon foarte târziu.


Proveniență

De unde provine porumbul dulce?

Porumbul este originar din Mexic, unde este cultivat probabil de peste 5000 de ani. În alte țări din America Latină, precum și în Africa, este un aliment de bază și, spre deosebire de țările occidentale industrializate, este folosit mai mult ca cereală. Cu toate acestea, acest lucru este valabil pentru soiurile obișnuite de porumb. Porumbul dulce este o mutație a porumbului furajer obișnuit, care este foarte potrivit pentru consum. Este disponibil fie în dimensiuni lungi de un deget, fie sub formă de știuleți de dimensiuni mici și medii. 


Sezon

Când este sezonul porumbului dulce?

Pentru cultivarea porumbului dulce, nu trebuie să fie prea frig. Prin urmare, o mare parte din porumbul dulce se importă. Acesta provine în principal din Spania, sudul Franței, Italia și SUA și poate fi cumpărat pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit porumbul dulce și cum se depozitează acesta?

Porumb dulce proaspăt în detaliu

Atât culoarea, cât și gustul dulce al porumbului dulce, îmbogățesc multe feluri de mâncare. Știuleții mai mari pot fi fierți, prăjiți sau chiar copți la grătar. Boabele pot fi consumate direct de pe știuleți sau cumpărate la conservă. Sub această formă, sunt potrivite ca adaos la salate sau la alte amestecuri de legume. Știuleții mici sunt adesea disponibili în stare murată la borcan, ca o delicatesă savuroasă.

Cum se păstrează porumbul dulce gustos pentru o perioadă îndelungată

Porumbul dulce proaspăt continuă procesul de transformare a amidonului în mod constant. De aceea, o depozitare corespunzătoare este foarte importantă pentru a păstra gustul dulce. Procesul de transformare a amidonului poate fi întrerupt de frig. Prin urmare, trebuie să păstrați porumbul dulce în stare proaspătă la frigider. Dacă nu se consumă în câteva zile, porumbul dulce trebuie băgat la congelator sau chiar uscat.


Rețete

Ce puteți găti cu porumb dulce


Ingrediente

Ce conține porumbul dulce

Fiind un aliment bogat în carbohidrați, porumbul dulce este potrivit ca un „aliment sățios”. De asemenea, conține fibre și diverși micronutrienți, cum ar fi vitamina A și potasiu. Acest lucru îl face perfect pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. 

Valori nutritive
 

kcal: 95 kcal

Carbohidrați: 15,72 g

Proteine: 3,28 g

Grăsimi: 1,23 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,15 mg

Vitamina B2: 0,12 mg

Vitamina B6: 0,22 mg

Vitamina C: 12 mg

Vitamina E: 0,04 mg

 

Minerale

 

Calciu: 2 mg

Fier: 0,4 mg

Potasiu: 289 mg

Magneziu: 27 mg

Sodiu: 0 mg