Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Prunele Mirabelle: mici delicii

Prunele Mirabelle, numite și prune galbene, sunt fructe sâmburoase din Asia Mică. Începând cu 1490, au fost cultivate în cea mai mare zonă de cultivare, regiunea Loara din Franța. Acolo se produc anual 18.000 de tone, deci 80% din producția mondială a acestor prune. Alte zone de cultivare sunt Europa Centrală și de Sud, precum și Africa de Nord.

Informații utile

Prunele Mirabelle au următoarele proprietăți speciale 

Prune Mirabelle proaspete, în detaliu

Mirabelle este o subspecie de prune, cunoscută și sub denumirea de prune galbene. Fructul are trei centimetri, este sferic și de culoare galbenă sau verde. Pulpa dulce conține un sâmbure care se poate îndepărta ușor. În funcție de climă, prunele Mirabelle se coc din iulie până în septembrie.

Cum cresc prunele Mirabelle

Pentru a-și dezvolta aroma, prunele Mirabelle au nevoie de mai mult soare decât alte tipuri de prune și solul este, de asemenea, foarte important. În mod ideal, arborele se dezvoltă în soluri nisipoase și umede. Primăvara, arborele înflorește cu o multitudine de flori albe. În mod tradițional, fructele se culeg prin scuturarea copacului. Sub acesta se amplasează o plasă, pentru a nu deteriora fructele. 


Proveniență

De unde provin prunele Mirabelle?

Prunele Mirabelle sunt originare din Asia Mică sau nordul Persiei. Se presupune că au fost create prin încrucișarea prunelor cu corcodușele sau cu porumbarul. În prezent, prunele Mirabelle sunt întâlnite în Europa Centrală și de Sud și în Africa de Nord. O marte parte a recoltei provine din Loara, din zona de nord-est a Franței.


Sezon

Când este sezonul prunelor Mirabelle?

Prunele Mirabelle se cultivă vara târziu, din iulie până în septembrie.


Utilizare și depozitare

La ce se pot folosi prunele Mirabelle și cum se depozitează?

Prune Mirabelle proaspete, în detaliu

Prunele Mirabelle sunt foarte dulci. Sunt ideale pentru marmelade, compot sau suc. De asemenea, se pot folosi și în prăjituri și torturi, deserturi, smoothie-uri și ca fructe uscate. Mirabelle se pot folosi și pentru coniac din fructe. Ideal, prunele Mirabelle se depozitează la frigider. Acolo pot rezista până la trei zile. Prunele Mirabelle sunt sensibile și se recomandă să se consume proaspete cât mai repede. În plus, fructele se pot congela.


Ingrediente

Ce conțin prunele Mirabelle

Prunele Mirabelle conțin deosebit de mult potasiu, 230 de miligrame per 100 de grame. Potasiul este o substanță minerală esențială. Reglează tensiunea arterială și reduce riscul de atac cerebral. În concluzie, dacă consumi prune Mirabelle în mod regulat, îți poți întări inima și sistemul nervos și le poți menține sănătoase.

Valoare nutritivă
 

kcal: 67 kcal

Carbohidrați: 15 g

Proteine: 0,7 g

Grăsimi: 0,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 42 µg

Vitamina B1: 0,06 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 7 mg

Vitamina E: 0,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 12 mg

Fier: 0,5 mg

Potasiu: 230 mg

Magneziu: 15 mg

Sodiu: 0 mg