Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Mandarinele: adevărate bombe de vitamine

Mandarinele se cultivau deja în secolul al XII-lea î.Hr. în China și de acolo s-au răspândit în Asia de Sud-Est și în India. Au ajuns în Europa în secolul al XIX-lea. Din mandarine, au fost create multe alte fructe, precum portocale, grepfrut și clementine.

Informații utile

Mandarinele au următoarele proprietăți speciale 

Mandarine proaspete, în detaliu

Dacă ai nevoie de o porție generoasă de vitamine, vei găsi tot ce ai nevoie în mandarine. Mandarinele sunt o sursă importantă de nutrimente și de vitamina C. Asemenea portocalelor, aparțin citricelor, dar sunt mai puțin acide. Clementinele au apărut prin încrucișarea mandarinelor cu portocalele amare.

Mandarinele se diferențiază de clementine prin coaja lor, care se curăță mai ușor decât cea a clementinelor. Există mai multe soiuri: Satsuma și Tangerine. Satsuma are coaja foarte subțire și este foarte zemoasă, iar tangerinele sunt foarte dulci. 


Proveniență

De unde provin mandarinele?

Se crede că mandarinele sunt originare din China, India și Filipine. Numele de mandarină ar putea fi, de asemenea, originar din China. Fructul este cultivat în zona Mediteranei din secolul XIX-lea și poate fi găsit, de exemplu, în Spania, Italia, Israel sau Turcia.


Sezon

Când este sezonul mandarinelor?

Mandarinele sunt disponibile pe tot parcursul anului. Sezonul principal este în lunile de iarnă, din noiembrie până în martie. 


Utilizare și depozitare

La ce se pot folosi mandarinele și cum se depozitează?

Mandarine proaspete, în detaliu

Mandarinele se consumă simple sau în salată de fructe, müsli, torturi sau shake-uri. Sunt delicioase și sub formă de suc sau în înghețată ori ca ingredient în salate, de exemplu, Chicorée. Mandarinele trebuie depozitate într-un loc răcoros, dar nu la frigider. Se recomandă consumul lor imediat după cumpărare, pentru a nu-și pierde aroma.


Rețete

La ce poți folosi mandarinele


Ingrediente

Ce conțin mandarinele

Mandarine proaspete, în detaliu

Mandarina este un fruct citric foarte sănătos. Conține vitaminele A și C, care ne întăresc sistemul imunitar. De asemenea, conține și substanțe fitochimice, care ajută la arderea grăsimilor.

Valoare nutritivă
 

kcal: 46 kcal

Carbohidrați: 10,2 g

Proteine: 0,6 g

Grăsimi: 0,3 g

Vitamine

 

Vitamina A: 147 µg

Vitamina B1: 0,06 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,02 mg

Vitamina C: 32 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 33 mg

Fier: 0,3 mg

Potasiu: 150 mg

Magneziu: 11 mg

Sodiu: 2 mg