Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cotletul de vițel: fraged și ușor de digerat

Carnea de vițel este foarte apreciată, deoarece este o carne de înaltă calitate. Are puțină grăsime și țesut conjunctiv și este astfel foarte ușor de digerat și benefică. De asemenea, se recomandă ca hrană pentru persoanele bolnave.

Informații utile

Cotletul de vițel are următoarele proprietăți speciale

Cotlet de vițel proaspăt în detaliu

Carnea de vițel are o structură mai fină decât cea de vită. Carnea de vițel are o culoare roz deschisă și fibre fine. Carnea tăiată este umedă și strălucitoare. Pentru obținerea cărnii, se preferă deopotrivă femele și masculi. Carnea de vițel greu este de obicei de culoare roșu deschis sau roz și prezintă o margine de grăsime robustă și albă. 

Cotletul de vițel provine din partea anterioară a spatelui. Se mai numește și file (careu) sau antricot. Se folosește doar pentru cotlete de vițel sau întreg ca friptură de cotlet. Antricotul este destinat fripturilor și rinichilor prăjiți. Cotletul de vițel este un preparat clasic al bucătăriei gourmet din Franța. Bucata de carne de înaltă calitate este fragedă și ușor de digerat. Prepararea este ușoară și rapidă. Se călește pur și simplu în tigaie, iar în final se pune în cuptor până este gata. Cotletul de vițel conține multă vitamină B3, care este importantă pentru procesele metabolice din organism.


Proveniență

De unde provine cotletul de vițel?

În Europa se produc anual 800.000 de tone de carne de vițel. Țările aflate în topul producției sunt Franța, Țările de Jos, Italia, Belgia și Germania. Cotletul de vițel provine din carnea bovinelor tinere, care nu sunt mai bătrâne de un an.


Sezon

Când este sezonul cotletului de vițel?

Carnea de vițel este disponibilă pe tot parcursul anului. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cotletul de vițel și cum se depozitează acesta?

Cotlet de vițel proaspăt în detaliu

Cotletul de vițel se prăjește în tigaie împreună cu usturoi și ierburi. Carnea devine deosebit de fragedă și suculentă atunci când se călește puțin și apoi se lasă încet la gătit. Cotletul de vițel proaspăt se poate depozita la frigider timp de trei zile. O altă modalitate de depozitare a cotletului este în formă congelată.


Ingrediente

Ce conține cotletul de vițel

Cotletul de vițel oferă corpului multe vitamine de înaltă calitate. Conține vitamina B3, importantă pentru procesele metabolice din corpul nostru. Cele mai importante minerale sunt calciul, potasiul, magneziul, sodiul și fosforul.

Valoare nutritivă
 

kcal: 112 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 21,1 g

Grăsimi: 0,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,14 mg

Vitamina B2: 0,26 mg

Vitamina B6: 0,4 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 13 mg

Fier: 2,1 mg

Potasiu: 369 mg

Magneziu: 16 mg

Sodiu: 93 mg