Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ficatul de vițel: o sursă importantă de fier

Ficatul de vițel aparține măruntaielor unui vițel. Carnea ficatului de vițel are o culoare maro deschis și o structură netedă. Este foarte fraged și mai scump ca ficatul de vită. Conținutul de valori nutritive al ficatului de vițel este compus din 19,2 grame de proteine, 4,1 grame de grăsime și 130 kilocalorii la 100 de grame.

Informații utile

Ficatul de vițel are următoarele proprietăți speciale

Ficat de vițel proaspăt în detaliu

Metabolismul și detoxifierea din corp se produc prin ficat. În plus, secretă bilă, care este necesară pentru digestia grăsimilor, motiv pentru care ficatul poate avea și un gust amar. Consumul de ficat de vițel este bun atunci când o persoană are un deficit de fier, deoarece ficatul prezintă un conținut ridicat de fier. Înainte, anemia se trata cu o dietă pe bază de ficat. Ficatul de vițel conține, de asemenea, o cantitate mare de vitamina C și D, dar și vitamina B3 importantă și vitamina B12.


Proveniență

De unde provine ficatul de vițel?

Ficatul de vițel provine din carnea bovinelor tinere, care nu sunt mai bătrâne de un an. În topul producției se află aceste țări:

  • Franța
  • Țările de Jos
  • Italia
  • Belgia
  • Germania

Sezon

Când este sezonul ficatului de vițel?

Ficatul de vițel este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit ficatul de vițel și cum se depozitează acesta?

Ficat de vițel proaspăt în detaliu

Ficatul de vițel este delicios prăjit, dar se poate găti și la abur. Carnea nu trebuie să se gătească la temperaturi prea ridicate sau pe perioade lungi de timp. Astfel, ficatul de vițel își păstrează consistența plăcută și fragedă. Ficatul decongelat se potrivește perfect pentru pateul de ficat și găluștele de ficat, deoarece carnea devine mai tare prin congelare.

Cum se depozitează ficatul de vițel

Ficatul de vițel este o carne foarte sensibilă, care se poate strica repede. Se poate depozita la frigider la temperaturi între 4 și 6 grade, timp de 2-3 zile. Ficatul foarte sensibil de vițel nu trebuie păstrat în niciun caz mai mult de 3 zile. Ficatul de vițel închis ermetic se poate congela timp de maximum 6 luni. Dezghețarea trebuie să se realizeze întotdeauna în frigider.


Ingrediente

Ce conține ficatul de vițel

Ficatul de vițel conține în special multă vitamină A, care aparține categoriei de vitamine liposolubile. Această vitamină este importantă pentru ochi și piele, dar și pentru oase și dinți. În plus, ficatul de vițel conține vitamina B, mult fier și alte minerale. Atenție: conținutul de colesterol este mai crescut în cazul măruntaielor decât în cazul mușchilor

Valoare nutritivă
 

kcal: 130 kcal

Carbohidrați: 4,1 g

Proteine: 19,2 g

Grăsimi: 4,1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 21900 µg

Vitamina B1: 0,28 mg

Vitamina B2: 2,61 mg

Vitamina B6: 0,9 mg

Vitamina C: 35 mg

Vitamina E: 0,2 mg

 

Minerale

 

Calciu: 9 mg

Fier: 7,9 mg

Potasiu: 316 mg

Magneziu: 19 mg

Sodiu: 87 mg