Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fileul de vițel: o bucată de carne deosebit de fragedă

Fileul de vițel reprezintă o bucată mică, dar fină, din partea posterioară a vițelului. Fileul reprezintă o fibră care se găsește pe ambele părți ale coloanei vertebrale. Fileul de vițel este o bucată de carne subțire și îngustă.

Informații utile

Fileul de vițel are următoarele proprietăți speciale

File de vițel proaspăt în detaliu

Fileul de vițel este probabil cea mai fragedă bucată de carne din vițel. Este o bucată din vițel localizată sub spate, pe stânga și pe dreapta. În general, vițelul se referă la puii diferitelor tipuri de animale care trăiesc în turmă, de exemplu, girafele, cerbii, balenele și bovinele. Animalele poartă acest nume până la vârsta de un an. În cazul bovinelor tinere, accentul se pune pe creșterea pentru producția de carne. În mare parte, vițeii sunt hrăniți cu produse din lapte și nu au mai mult de cinci până la opt luni. Carnea lor este deosebit de fragedă, deoarece animalele nu au o musculatură dezvoltată complet până la această vârstă, iar țesutul conjunctiv încă este foarte moale.


Proveniență

De unde provine fileul de vițel?

Fileul de vițel provine din carnea bovinelor tinere, care nu sunt mai bătrâne de un an. În topul producției se află aceste țări:

  • Franța
  • Țările de Jos
  • Italia
  • Belgia
  • Germania

Sezon

Când este sezonul fileului de vițel?

Fileul de vițel este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit fileul de vițel și cum se depozitează acesta?

File de vițel proaspăt în detaliu

Fileul de vițel are utilizări multiple. Se poate prăji în tigaie sau pe grătar sub formă de bucată sau medalion. Se poate prepara și sub formă de mușchiuleț de vițel la cuptor. În timpul procesului de preparare, nu trebuie prăjit prea mult. Fileul trebuie prăjit mereu până prinde o culoare roz, altfel își pierde sucul și se usucă. În Italia se taie în bucăți subțiri și poartă numele de carpaccio. Fileul de vițel proaspăt se poate depozita la frigider timp de trei zile. De asemenea, se poate congela.


Rețete

La ce poți folosi fileul de vițel


Ingrediente

Ce conține fileul de vițel

Fileul de vițel oferă corpului multe vitamine de înaltă calitate. Conține vitamina B3, importantă pentru procesele metabolice din corpul nostru. În afară de acid folic și niacină, nu prea conține vitamine.

Valoare nutritivă
 

kcal: 95 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 20,6 g

Grăsimi: 1,4 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,15 mg

Vitamina B2: 0,3 mg

Vitamina B6: 0,56 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 12 mg

Fier: 1,4 mg

Potasiu: 348 mg

Magneziu: 25 mg

Sodiu: 95 mg