Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Șnițelul de vițel: fraged și delicios

Șnițelul de vită reprezintă felii de carne, care au o grosime de 1 cm și sunt tăiate transversal din file, antricot și mai ales din nuca vițelului

Informații utile

Șnițelul de vițel are următoarele proprietăți speciale

Șnițel de vițel proaspăt în detaliu

Șnițelul de vițel este o bucată de carne tăiată subțire, fără oase. Greutatea medie este de 120-150 de grame. Are un aspect umed strălucitor și o consistență tare. Șnițelul de vițel se pregătește în diferite moduri, în funcție de gust și regiune. De cele mai multe ori, șnițelul de vițel se prăjește complet în formă pane. Având în vedere că feliile sunt atât de subțiri, acestea trebuie prăjite la temperaturi foarte ridicate. În cazul în care șnițelul de vițel este acompaniat de o pastă de franzelă înmuiată, nu îl stropiți cu bază pentru mâncăruri sau sos în momentul servirii, deoarece acest lucru ar înmuia învelișul crocant.

Cum recunosc calitatea

Un șnițel de vițel de înaltă calitate se recunoaște după culoare. Carnea trebuie să fie roz deschisă. Cu cât carnea este mai închisă la culoare, cu atât animalul a fost mai bătrân și fibrele din carne sunt mai mari și mai tari. Atunci când este proaspăt, șnițelul de vițel are un aspect umed strălucitor și prezintă o anumită fermitate. Urmele de degete rămân vizibile pentru o perioadă de timp.


Proveniență

De unde provine șnițelul de vițel?

În Europa se produc anual 800.000 de tone de carne de vițel. Țările aflate în topul producției sunt Franța, Țările de Jos, Italia, Belgia și Germania. Șnițelul de vițel provine din carnea bovinelor tinere, care nu sunt mai bătrâne de un an.


Sezon

Când este sezonul șnițelului de vițel?

Șnițelul de vițel este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit șnițelul de vițel și cum se depozitează acesta?

Șnițel de vițel proaspăt în detaliu

În mod tradițional, următoarele tipuri de șnițel se prepară cu carne de vițel:

  • Șnițel vienez
  • Șnițel din München
  • Cordon bleu
  • Șnițel Holstein
  • Piccata
  • Șnițel cu sos de smântână și ciuperci
  • Saltimbocca

În ceea ce privește „șnițelul vienez”, mulți oameni cred că este făcut din carne de porc. Dar nu este adevărat. „Șnițelul vienez” original este preparat din carne de vițel. Toate celelalte preparate primesc denumirea de „în stil vienez”.

Cum se depozitează șnițelul de vițel

Șnițelul proaspăt de vițel nu trebuie depozitat la frigider mai mult de 3-5 zile și trebuie ambalat într-un recipient din plastic. De asemenea, poți înmuia carnea în lapte. Șnițelul proaspăt de vițel se poate congela. Apoi, dezghețarea trebuie să se realizeze în frigider.


Ingrediente

Ce conține șnițelul de vițel

Șnițelul de vițel oferă corpului multe vitamine de înaltă calitate. Conține vitamina B3, importantă pentru procesele metabolice din corpul nostru. Cele mai importante minerale sunt calciul, potasiul, magneziul, sodiul și fosforul. Șnițelul de vițel are un conținut scăzut de grăsime și conține 100 de kilocalorii la 100 de grame de carne.

Valoare nutritivă
 

kcal: 99 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 20,7 g

Grăsimi: 1,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,18 mg

Vitamina B2: 0,3 mg

Vitamina B6: 0,46 mg

Vitamina C: 1 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 15 mg

Fier: 3 mg

Potasiu: 355 mg

Magneziu: 26 mg

Sodiu: 83 mg