Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pateul de ficat: o delicatesă specială

Pateurile sunt preparate fin condimentate din diferite tipuri de carne, cum ar fi vânatul, pasărea, peștele și, de asemenea, măruntaiele, de exemplu, ficatul. Este condimentat cu un amestec special de condimente, dar și cu vin, coniac și ierburi proaspete.

Informații utile

Pateul de ficat are următoarele proprietăți speciale

Pate de ficat proaspăt în detaliu

Pateul de ficat este făcut din ficatul de porc, vită, vițel, pasăre sau cod. În medie, are un conținut de ficat de aproape 25%. Este disponibil în crustă de aluat, în crustă de șuncă, cu un înveliș de fructe de pădure sau fără niciun fel de înveliș. Uneori, în producție se folosesc smântână și ouă. Pateul de ficat are un gust puternic, condimentat și sănătos, deoarece ficatul conține multe vitamine și minerale utile.


Proveniență

De unde provine pateul de ficat?

Pe de altă parte, pateul de ficat de gâscă își are originea în jurul anului 1762 în Strasbourg. Acolo a fost inventat de bucătarul mareșalului de Contades, care apoi a devenit fabricant de pateuri. Mai târziu, Strasbourg a devenit un centru popular și de succes al fabricanților de pateu. În loc de ficat de gâscă, pentru prepararea pateului de ficat, se folosește și ficatul de porc, de vită, de vițel sau de cod.


Sezon

Când este sezonul pateului de ficat?

Pateul de ficat este disponibil pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit pateul de ficat și cum se depozitează acesta?

Pate de ficat proaspăt în detaliu

Pateul de ficat este o delicatesă foarte specială și este potrivit ca pastă tartinabilă pe baghete, pâine sau chifle. Se mai potrivește și cu jeleul de merișoare. Pateul de ficat proaspăt poate fi păstrat la frigider la o temperatură de 2 până la 4 grade, dar trebuie consumat rapid. De altfel, pateul de ficat se răcește cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Produsele deja deschise trebuie consumate în câteva zile. De asemenea, pateul de ficat poate fi congelat la o temperatură de minus 18 grade timp de 4 luni. Ambalajul trebuie să fie bine închis.


Ingrediente

Ce conține pateul de ficat

Pateul de ficat este o sursă importantă de fier și conține, de asemenea, vitaminele importante B12 și B6 și mineralele calciu și magneziu. Vitaminele B12 și B6 au o funcție importantă în metabolismul homocisteinei, în timp ce mineralele conținute, calciu și magneziu, întăresc inima, oasele și mușchii, în special în timpul stresului și al efortului fizic. În timpul sarcinii, ficatul trebuie evitat, deoarece conține multă vitamina A.

Valoare nutritivă
 

kcal: 313 kcal

Carbohidrați: 0,67 g

Proteine: 14,2 g

Grăsimi: 28,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 9,65 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,6 mg

Vitamina B6: 0,45 mg

Vitamina C: 9,5 mg

Vitamina E: 0,36 mg

 

Minerale

 

Calciu: 10 mg

Fier: 7 mg

Potasiu: 173 mg

Magneziu: 15 mg

Sodiu: 738 mg