Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei File de vită cu sos de whisky

File de vită cu sos de whisky

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 593/​2481
    kcal / kJ
  • 31 g
    carbo-hidrați
  • 49 g
    proteine
  • 28 g
    grăsimi
  • 3
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    593/2481 kcal/kJ, 31 g carbo-hidrați, 49 g proteine, 28 g grăsimi, 3 UG

Ingrediente (4 porții)

800 g carne de vită
600 ml supă de legume
50 ml whisky
250 g fasole verde
100 g spanac
25 g fistic
3 linguri sâmburi de rodie
100 g mălai
6 linguri ulei de măsline
sare
piper
3 linguri smântână
nucșoară
1/2 linguriță agent de îngroșare

Preparare

1

Cuptorul se încinge în prealabil la 160 grade aer circulat.

2

Fileurile de vită se usucă prin tamponare și se condimentează cu piper. Se încing 2 linguri de ulei și se prăjește carnea timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Carnea se scoate din tigaie, se așază pe o folie de aluminiu pliată în două, se coace pe grătar timp de 20-25 minute. Tigaia se pune de-o parte. Carnea de scoate din cuptor, se învelește în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească 10-15 minute.

3

Se curăță și se spală fasolea și se fierbe în apă cu sare timp de 10 minute, apoi se scurge, se trece pe sub apă rece și se scurge.

4

Într-o oală se dau în clocot 450 ml de supă, se toarnă mălaiul și se fierbe amestecând continuu, timp de 4-5 minute. Mămăliga se condimentează cu sare, piper și nucșoară și se pune de-o parte.

5

În tigaie se încing 2 linguri de ulei, se sting cu whisky, se adaugă restul de supă și se fierbe 3-4 minute. Se adaugă smântână și piper în sos, se dă în clocot și se îngroașă cu agentul de îngroșare pentru sosuri.

6

Spanacul se spală și se amestecă cu fasolea, sarea, piperul, restul de ulei și oțet.

7

Se scot fileurile de vită din staniol, se sărează, se taie felii și se servesc cu sosul de whisky, mămăligă și salată.

8

Pe mămăligă se presară sâmburi de rodie și fistic.


Poate ai poftă și de...