Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Drob de vită și porc

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 porții)

500 g carne tocată de porc
500 g carne tocată de vită
500 g ciuperci
500 g ficat de pui
8 ouă pentru fiert
2 ouă crude
1 ou bătut
5 legături ceapă verde
5 legături usturoi verde
1 legătură patrunjel verde
1 legătură mărar verde
sare
piper

Preparare

    1

Cele 8 ouă se fierb tari. După ce au fiert, se mai lasă în apă rece timp de 15 minute. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Se toacă verdeața și usturoiul și se amestecă într-un bol împreună cu ceapa.

    2

Ficatul de pui se spală, se curăță de pielițe și se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert, se dă prin mașina de tocat carne și se omogenizează într-un castron cu cele două feluri de carne tocată, cu ouăle crude și cu amestecul de verdeață.

    3

Se unge o formă de cozonac cu unt sau ulei, se tapetează cu făină și se pune drobul în două straturi, iar la mijloc vom pune în șir, de-a lungul formei, ouăle fierte. Se presează deasupra ultimul strat de carne, nivelându-se bine cu o spatulă. Când se va tăia drobul, se va vedea câte o felie de ou în secțiune.

    4

Se dă forma la cuptor, la foc mic, timp de 50 de minute. După 40 de minute, deasupra se poate unge cu ou bătut pentru a face crustă și se mai lasă 10-15 minute. Este o variantă delicioasă pentru cei cu intoleranță la carnea de miel sau de oaie.