Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pulpele de curcan: un deliciu oricând

Prin pulpe de curcan se înțelege carnea de pe coapsele curcanului. Datorită numeroaselor posibilități de preparare, pulpele de curcan reprezintă o variantă de carne foarte îndrăgită. De asemenea, fiind foarte slabă și ușor de digerat, carnea de curcan este ideală pentru o dietă hipocalorică.

Informații utile

Pulpele de curcan au următoarele proprietăți speciale

Pulpele de curcan în detaliu

Pulpele de curcan sunt o carne slabă, cu conținut scăzut de grăsime. Acestea sunt bogate în proteine, au un gust delicat și fraged și aduc beneficii pentru sănătate (scăderea nivelului de colesterol, reducerea riscului de afecțiuni cardiace). Pulpele de curcan sunt deosebit de versatile și pot fi pregătite în diferite moduri, inclusiv prin prăjire, pe grătar, înăbușite, la cuptor sau ca ingredient principal în supe și tocănițe.


Proveniență

De unde provin pulpele de curcan?

Pulpele de curcan provin de la curcani. Curcanii sunt originari din America de Nord, dar, în prezent, sunt crescuți în toată lumea. Pentru producția de carne, cel mai crescut tip de curcan este Meleagris gallopavo.

Aceste păsări sunt crescute în unități agricole și ferme avicole din multe țări, pentru a produce produse din carne, cum ar fi pulpele de curcan, pieptul de curcan și alte părți ale curcanului.


Sezon

Când este sezonul pulpelor de curcan?

Sezonul pulpelor de curcan variază în funcție de regiune și de condițiile climatice. Dar, pentru că, de regulă, curcanii sunt crescuți și sacrificați pe tot parcursul anului, și pulpele de curcan sunt disponibile pe tot parcursul anului, ca bucăți de carne.

Cu toate acestea, în unele țări și regiuni, în anumite perioade ale anului pot avea loc oferte sezoniere și promoții de vânzare. De exemplu, pulpele de curcan sunt foarte populare în timpul sezonului de Ziua Recunoștinței și al Crăciunului în Statele Unite, fiind disponibile pe scară mai largă în aceste perioade.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite pulpele de curcan și cum se depozitează acestea?

Pulpele de curcan sunt potrivite pentru prăjit, gătit pe grătar sau la cuptor, precum și pentru prepararea de ciorbe și supe delicioase. Iar, alături de o umplutură delicioasă, acestea pot fi folosite pentru a crea o masă festivă bogată.

Pentru a păstra pulpele de curcan proaspete, imediat după cumpărare, acestea trebuie ambalate ermetic și depozitate în frigider, la temperaturi de 0-4 grade Celsius. Pentru o depozitare pe termen mai lung, acestea se pot congela. Pulpele de curcan trebuie depozitate într-un loc din frigider sau congelator în care să fie protejate de o eventuală contaminare și să nu intre în contact cu alte alimente crude. Pulpele de curcan congelate se decongelează cel mai bine în frigider.


Rețete

La ce poți folosi pulpele de curcan


Ingrediente

Ce conțin pulpele de curcan

Pulpele de curcan reprezintă o sursă sănătoasă și nutritivă de proteine și nutrienți importanți. Această carne săracă în grăsimi este bogată în proteine valoroase și, spre deosebire de alte tipuri de carne, are un conținut scăzut de colesterol. Din acest motiv, pulpele de curcan reprezintă o alegere bună inclusiv pentru persoanele care doresc să își controleze greutatea. În plus, pulpele de curcan conțin vitamine și minerale importante, precum vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu, fosfor și zinc.

Valoare nutritivă la 100 de grame
 

kcal: 114 kcal

Glucide: 0 g

Proteine: 20,5 g

Grăsimi: 3,6 g

Vitamine la 100 de grame

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,09 mg

Vitamina B2: 0,18 mg

Vitamina B6: 0,32 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,2 mg

 

Minerale la 100 de grame

 

Calciu: 17 mg

Fier: 2 mg

Potasiu: 289 mg

Magneziu: 17 mg

Sodiu: 86 mg