Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tort de mere cu cremă de zahăr ars

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (9 porții)

Ingrediente caramel:

140 g zahăr

Ingrediente pentru stratul de mere:

1 kg mere
70 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat
1 linguriță scorțișoară

Ingrediente pentru crema de zahăr ars:

500 ml lapte
500 ml frișcă lichidă
100 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat
6 ouă
praf de sare

Ingrediente pentru blat:

4 ouă
70 g zahăr
30 ml ulei
90 g făină
1 linguriță esență de vanilie

Ingrediente pentru decor:

250 ml frișcă lichidă
nuci caramelizate

Preparare

    1

Pentru început, se pregătește caramelul. Se pune zahărul într-o tigaie antiaderentă. Se pune pe foc mediu și se așteaptă până începe să se topească și abia atunci se amestecă. Când zahărul s-a topit și are o culoare arămie, se ia de pe foc și se toarnă în vasul în care se prepară tortul. Vasul trebuie să aibă pereții înalți (recomandat să fie și cu pereți detașabili). Se tapetează toată baza vasului cu zahărul ars.

    2

Apoi, se spală, se curăță și se taie în felii subțiri, merele. Se pun merele într-o tigaie, la foc mic, se adaugă zahărul, zaharul vanilinat și 1 linguriță de scorțișoară și se gătesc până nu mai lasă zeamă, amestecând continuu. Se pun apoi merele gătite peste caramelul din vas. Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

    3

Următorul pas este pregătirea cremei de zahăr ars. Se pun ouăle într-un bol, se adaugă zahărul și zahărul vanilinat și se bat bine cu un tel. Se adaugă laptele, frișca lichidă și un praf de sare și se bat din nou cu telul până se omogenizează. Se toarnă compoziția de ouă, lapte și frișcă lichidă peste merele și caramelul din vas. Se bagă vasul în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 minute.

    4

Cu 10 -15 minute înainte de a se termina perioada de coacere, se pregătește blatul. Se separă albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă. Albușurile se mixează foarte bine cu zahărul până se obține o spumă tare. Peste spuma de albușuri se adaugă amestecul de gălbenușuri cu ulei și făina cernută, adăugată treptat. Se amestecă cu mișcări ușoare, de sus în jos astfel încât să nu se lase albușurile, dar să fie foarte bine încorporate gălbenușurile și făina.

    5

Se scoate tava cu cremă de zahăr ars din cuptor, gătită pe jumătate. Deasupra ei, se distribuie ușor și uniform aluatul pentru blat. Se nivelează și se dă din nou la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când blatul trece testul scobitorii.

    6

Cand este gata, se scoate tortul din cuptor și se lasă pentru o oră, două să ajungă la temperatura camerei și apoi se pune la frigider până se răcește complet. Când s-a răcit, se scoate din formă și se decorează cu frișcă și nuci caramelizate.