Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Tomahawk cu garnitură de cartofi noi

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

3 buc tomahawk cu os 800g
4 buc ceapă albă
30 g cimbru
600 g cartofi noi
200 g roșii Cherry
200 g unt
2 legături ceapă verde
40 ml ulei de floarea soarelui
10 g sare
6 g piper

Preparare

    1

Se scoate tomahawk-ul din frigider cu 30 minute înainte și se păstrează la temperatura camerei înainte de a fi gătit pentru frăgezire. Se încinge o tigaie în care se adaugă o linguriță de unt si se adaugă carnea care se frige pe toate părțile. După ce friptura capătă o crustă aurie, se adaugă ceapa albă tăiată în patru și pentru un gust aromat se adaugă și cimbrul. Carnea se acoperă cu sosul obținut.

    2

Separat, se pun la fiert cartofii noi pentru 12-15 minute, roșiile cherry tăiate în două și ceapa verde taiată juliene. Legumele tăiate astfel se trag în tigaie cu puțin sare, piper și unt până când devin al dente.

    3

În funcție de cum se dorește sa fie carnea preparată, se recomandă gătitul acesteia la cuptorul încins la 180°C pentru înca 15-17 minute. După ce se scoate carnea din cuptor se lasă sa se odihnească pentru 5 minute pentru a putea fi servită alaturi de garnitură.