Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Somon tăvălit în susan

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 porții)

250 g somon
300 g spanac proaspăt
1 ardei iute
1 legătură ridiche
unt
ulei de măsline extra virgin
1 cartof dulce
2 fire ceapă verde
piper
sare
1 mango
1 lime
1 bucată usturoi verde
15 g susan alb
15 g susan negru
10 g chives

Preparare

    1

Dacă ai planuri mărețe ce implică o cantitate mai mare de pește, atunci îți recomand un somon întreg. Cu ocazia asta îți exersezi și calitățile de a fileta, scoate oasele și de a înlătura pielea.

    2

Se porționează somonul, se unge cu puțin ulei de măsline extra virgin și se tăvălește prin susan alb și susan negru, puțină ceapă verde, sare și piper. Se pune la rece cât își așteaptă rândul la gratar. Dacă nu ai grătarul cu cărbuni la îndemână, te poți orienta către o tigaie.

    3

Cartoful dulce se taie felii subțiri, se potrivește gustul și se pune pe grătar. Se gătește și somonul pe grătarul cu cărbuni în așa fel încât să fie rumenit, dar suculent la interior, rezultat ce poate fi atins dacă e bine încins grătarul pentru că “se sigilează” peștele pe toate părțile. La temperatura mare și timp scurt, somonul nu are timp să se deshidrateze

    4

Într-o tigaie se topește untul și se călește usturoiul verde, apoi se adaugă spanacul și bucăți de mango proaspăt taiate. Se potrivește gustul cu sare și piper.

    5

Imediat ce spanacul își pierde volumul, se scoate din tigaie, se scurge și se montează preparatul după bunul plac folosind și ridichiile.

    6

Deasupra se stoarce lime și se decorează cu chives și ardei iute pentru potențarea gustului.


Vezi cum se face