Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Somon Gravadlax cu sfeclă și votcă | Rețetă de Chef Foa

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

1 kg somon file
2 sfecle
1 kg sare de mare grunjoasă
1 kg sare de mare fină
1 kg zahăr tos
200 g mărar
60 ml votcă
200 g pâine neagră cu quinoa
100 g smântână acră grasă
70 g icre roșii sau negre
1 lingură ulei extravirgin de măsline
frunze de muștar
flori comestibile
coriandru
alge

Util

  • CHEF FOA recomandă: pentru decor poți folosi și flori comestibile, coriandru proaspăt și alge.


Preparare

    1

Începe cu sfecla – rade-o integral și scurge bine zeama obținută.

    2

Acoperă somonul cu un mix din sfeclă, sare grunjoasă și fină, zahăr, mărar și votcă. Lasă somonul la frigider timp de 24-48 ore; în acest timp el se „gătește”.

    3

Când este gata, taie-l după preferințe (de obicei se taie în felii foarte subțiri) și servește-l pe pâine neagră de quinoa, ușor prăjită, împreună cu smântănă grasă, icre și frunze de muștar.


Vezi cum se face