Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ruladă de pui umplută, cu găluşte şi ciulama de ciuperci

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

400 ml smântână
200 ml vin alb
100 g parmezan
500 g ciuperci
850 g piept de pui
300 g pulpă de viţel tocată
200 g costiţă
2 cepe mici
1 legătură pătrunjel
1 linguriță muştar
piper
sare

Preparare

    1

Se curăță o ceapă și se toacă mărunt. De asemenea se spală pătrunjelul și se toacă mărunt.

    2

Se feliază pieptul de pui şi se bate uşor. Feliile se aşază uşor petrecute una peste cealaltă pe o folie în formă dreptunghiulară . Carnea tocată, ceapa, pătrunjelul, muştarul, 150 ml smântână, sarea şi piperul se amestecă bine. Compoziţia se întinde şi se nivelează peste carnea de pui.

    3

Se rulează carnea cu ajutorul foliei.

    4

Se aranjează rulada în formă, se acoperă cu feliile de costiţă, se toarnă vinul şi se dă la copt în cuptor, timp de 70-80 minute. Dacă se rumeneşte prematur, se acoperă desupra cu folie de aluminiu.

    5

Separat, se bate albuşul de la un ou, spumă. Se adaugă galbenuşul şi o linguriţă de ulei si se bate în continuare. Se încorporează griş, cât cuprinde şi devine ca o pastă consistentă, însă nu foarte groasă. Se fierb găluştele în apă cu sare timp de 10 minute.

    6

Se curăță și se toacă cea de-a doua ceapă şi se căleşte în ulei de măsline. Se taie mărunt și ciupercile şi se adaugă peste ceapă la călit. Se pune sare şi piper după gust. După ce se călesc, se adaugă 250 g de smântână, care se aduce la temperatura de fierbere. După 3 minute se adaugă 100 g de parmezan.

    7

Se amestecă bine, iar după aproximativ 2 minute se stinge focul.

    8

Se serveşte rulada tăiată felii, cu găluşte şi sos de ciuperci pe deasupra. Pentru culoare se poate pune verdeaţă, după preferinţe.