Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Ruladă de fașirt în tavă de chec
© Romana Rista „Fata care gătește cu Flori”; Un proiect Fundația Michael Schmidt & Kaufland

Ruladă de fașirt în tavă de chec

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

2 linguri untură de porc
2 cepe albe
1 linguriță muștar
1 vârf nucșoară
1 ou
3 căței usturoi
250 g carne tocată de porc
250 g carne tocată de vită
sare
1 vârf de cuțit piper

Pentru umplutură:

făină
3 ouă fierte tari
ulei de floarea-soarelui
mărar
pătrunjel

Util

  • Faşirt, şi pe nemţeşte şi pe ungureşte, înseamnă chiftea. Reţeta se găteşte în cuptor, în forma de chec şi e simplu de făcut. Se serveşte cu garnitură de cartofi piure, dres cu lapte şi unt, sau cartofi „răzăliţi” cu ceapă, alături de un sos dulce-acrişor, de vişine.


Preparare

    1

Carnea o treci de două ori prin maşina de tocat.

    2

O condimentezi cu sare, nucşoară şi piper şi căleşti ceapa tocată mărunt câteva minute, într-o tigaie cu puţină untură de porc sau ulei, la foc mic.

    3

Laşi să se răcească, transferi într-un bol în care adaugi: muştarul, un ou, ceapa călită şi căţeii de usturoi zdrobiţi.

    4

Truc. Pune în compoziţie şi o lingură de untură de porc sau zeamă de carne, dacă ai. Îi va da gustul tradiţional.

    5

Iei o tavă de chec (nu de cozonac) şi o tapetezi, fie cu hârtie de copt, fie cu ulei şi făină. Pui jumătate de compoziţie în tavă, adaugi cele trei ouă fierte, întregi şi acoperi cu restul de compoziţie.

    6

Ungi pe deasupra rulada de fașirt cu un galbenuş de ou subţiat cu apă.

    7

Coace rulada de carne la 175° în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute, sau până se rumeneşte.

    8

Bine de ştiut. Poţi coace şi în baie de apă, atunci timpul de gătire este de aproximativ 50 de minute. Pentru aceasta, pui tava de chec într-o altă tavă cu pereţii adânci, pe care o umpli cu apă trei sferturi, sub buza tăvii. în acest mod, nu mai e nevoie să căleşti carnea înainte (elimini pasul 2 din reţetă).