Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pulpe de gâscă în vin fiert cu piure de cartofi și conopidă

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 713/​2984
  kcal / kJ
 • 51.3 g
  carbo-hidrați
 • 29.9 g
  proteine
 • 40.8 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  713/2984 kcal/kJ, 51.3 g carbo-hidrați, 29.9 g proteine, 40.8 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

4 pulpe de gâscă (de câte 350 g fiecare)
sare, piper proaspăt măcinat
2 linguri ulei vegetal
2 cepe
câte 2 rămurele de pelin și cimbru
400 ml supă de gâscă
200 ml vin fiert
500 g cartofi dulci
300 g conopidă
2 linguri mix de ierburi tocate (de ex. cimbru, rozmarin, pelin)
3-4 linguri agent de îngroșare negru
100 ml smântână
1-2 vârfuri de cuțit nucșoară măcinată

Util

 • Pulpele de gâscă se pot condimenta dimineața și prăji deja. De asemenea se pot căli deja cepele și rămurelele de ierburi cu acestea. Cu aprox. 2 ore înainte de venirea oaspeților, se toarnă supa și vinul fiert și se fierb, după cum se indică în rețetă.


Preparare

  1

Pulpele de gâscă se spală, se usucă prin tamponare, se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în ulei încins, într-o tigaie neaderentă, pe toate părțile. Cepele se curăță, se taie cubulețe, se adaugă rămurelele și se prăjesc de asemenea. Se toarnă supa și vinul fiert, se dau în clocot și se fierb la foc mic, cu capac, aprox. 90 de minute.

  2

Cartofii dulci se curăță, spală și taie cuburi. Conopida se curăță, se spală, se taie în sferturi, se dă în clocot cu cartofii dulci, în apă sărată, și se fierb cu capac aprox. 25-30 minute. Se scot pulpele de gâscă, pe așează într-o tavă, se ung cu apă cu sare și se coc, în cuptorul încins, la 220°C căldura din partea superioară a cuptorului, timp de aprox. 10-15 minute, până devine pielea crocantă.

  3

Se degresează sosul lăsat de pulpele de gâscă, se rafinează cu ierburi, se îngroașă cu agentul de îngroșare și se condimentează cu sare și piper. Se bate ușor smântâna. Se strecoară cartofii dulci și conopida, se pasează mare și se încorporează smântâna. Piureul se condimentează cu sare, piper și nucșoară, se așează cu pulpele de gâscă și sos pe farfurie și se servește.