Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Pui cu legume în aspic și sos de iaurt

Pui cu legume în aspic și sos de iaurt

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 230/​962
    kcal / kJ
  • 13 g
    carbo-hidrați
  • 16 g
    proteine
  • 10 g
    grăsimi
  • 1
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    230/962 kcal/kJ, 13 g carbo-hidrați, 16 g proteine, 10 g grăsimi, 1 UG

Ingrediente (4 porții)

400 ml supă de găină
180 g piept de pui file
300 g iaurt cremos, 10% grăsime
1 legătură arpagic
1 lingură ulei de floarea soarelui
sare
9 foi gelatină albă
piper
75 g praz
1 lingură suc de lămâie
1 legătură pătrunjel
75 g morcov
40 g țelină
80 ml vin alb

Util

  • Se unge cu ulei o formă pătrată, se tapează cu folie și se lasă la rece. Se spală prazul. Morcovii și țelina se curăță și se taie cubulețe împreună cu prazul. Legumele se opăresc în apă cu sare 2-3 minute. Se strecoară și se răcesc imediat. Vinul se fiere cu aproximativ 1 l apă și se sărează. Se introduce în acesta fileul din piept de pui și se fierbe, la o temperatură imediat sub punctul de fierbere, 15-20 de minute. Se scoate carnea și se usucă prin tamponare. Se taie în cuburi de aproximativ 2 cm și se acoperă cu un prosop de bucătărie. Gelatina se înmoaie conform indicațiilor de pe pachet. Supa se dă în clocot, iar gelatina se adaugă peste supă. Se toarnă puțină supă în forma pregătită, până la aproximativ 1-2 cm înălțime. Se ține la rece până se încheagă puțin supa. Pătrunjelul se spală, se usucă prin scuturare, se rup frunzulițele, iar câteva se pun deoparte pentru aspic. Se pun cu legumele și carnea în restul supei, se amestecă cu atenție și se adaugă în formă. Se lasă la frigider, timp de aproximativ 8 ore. Arpagicul se spală, se usucă prin scuturare și se taie rondele fine. Se toacă si pătrunjelul. Pătrunjelul, prazul, iaurtul și sucul de lămâie se amestecă și se condimentează cu sare și piper. Aspicul se răstoarnă din formă, se scoate folia, se taie felii și se servește cu sos.


Preparare

1

Se unge cu ulei o formă pătrată, se tapează cu folie și se lasă la rece.

2

Se spală prazul. Morcovii și țelina se curăță și se taie cubulețe împreună cu prazul. Legumele se opăresc în apă cu sare 2-3 minute. Se strecoară și se răcesc imediat.

3

Vinul se fiere cu aproximativ 1 l apă și se sărează. Se introduce în acesta fileul din piept de pui și se fierbe, la o temperatură imediat sub punctul de fierbere, 15-20 de minute. Se scoate carnea și se usucă prin tamponare. Se taie în cuburi de aproximativ 2 cm și se acoperă cu un prosop de bucătărie.

4

Gelatina se înmoaie conform indicațiilor de pe pachet. Supa se dă în clocot, iar gelatina se adaugă peste supă. Se toarnă puțină supă în forma pregătită, până la aproximativ 1-2 cm înălțime. Se ține la rece până se încheagă puțin supa.

5

Pătrunjelul se spală, se usucă prin scuturare, se rup frunzulițele, iar câteva se pun deoparte pentru aspic. Se pun cu legumele și carnea în restul supei, se amestecă cu atenție și se adaugă în formă. Se lasă la frigider, timp de aproximativ 8 ore.

6

Arpagicul se spală, se usucă prin scuturare și se taie rondele fine. Se toacă si pătrunjelul.

7

Pătrunjelul, prazul, iaurtul și sucul de lămâie se amestecă și se condimentează cu sare și piper.

8

Aspicul se răstoarnă din formă, se scoate folia, se taie felii și se servește cu sos.


Poate ai poftă și de...