
Pavlova | Rețetă de Chef Foa
Ingrediente (4 porții)
6 | ouă |
200 g | zahăr pudră |
3 linguri | oțet de mere |
250 g | mascarpone |
500 g | smântână dulce |
200 g | căpșune |
100 g | zmeură |
100 g | afine |
100 g | mure |
100 g | coacăze |
20 g | mentă |
flori comestibile |
Preparare
- 1
Prepară bezeaua. Separă ouăle, apoi ia doar albușurile și bate-le bine cu zahărul pudră. Adaugă oțet pe parcurs, pentru a grăbi procesul de întărire. Coace bezeaua, la 120°C, timp de 40 de minute, în forme rotunde care ulterior vor alcătui o piramidă. După 40 de minute coboară temperatura la 100°C, iar după alte 40 de minute la 80°C. Acum bezeaua este gata.
- 2
Între timp, bate crema din amestecul de mascarpone cu smântână dulce. Amestecă fructele, de preferabil congelate sau amestec congelate/proaspete, pentru o textură mai interesantă.
- 3
Montează tortul în strat de bezea, apoi cremă, apoi fructe și mentă, iar la final adaugă extra mentă și fructe. Decorează cu flori comestibile și o ploaie de zahăr pudră.