Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Panna cotta de cafea cu crumble de mere și scorțișoară

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 820/​3429
    kcal / kJ
  • 73 g
    carbo-hidrați
  • 11 g
    proteine
  • 51 g
    grăsimi
  • 6
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    820/3429 kcal/kJ, 73 g carbo-hidrați, 11 g proteine, 51 g grăsimi, 6 UG

Ingrediente (4 porții)

300 ml lapte
90 g unt
300 g frișcă lichidă
30 g boabe de cafea
4 foi gelatină
1 măr
1 păstaie de vanilie
1 vârf de cuțit scorțişoară
sare
160 g zahăr
3 linguri migdale măcinate

Preparare

    1

Pentru sos caramelizează 80 g zahăr și 4 linguri de apă într-o oală mică până devine auriu. Încorporează 20 g unt. Adaugă 100 g de frișcă și lasă să fiarbă la foc mic, amestecând uneori, până se topește caramelul. Adaugă scorțișoara. Ia oala de pe foc și las-o să se răcească.

    2

Taie păstaia de vanilie pe jumătate și scoate-i miezul. Lasă să fiarbă puțin într-o oală 200 g frișcă, lapte, 30 g zahăr, boabele de cafea, 1 vârf de cuțit de sare, miezul și păstaia de vanilie. Închide focul și lasă amestecul să se întrepătrundă aprox. 30 minute.

    3

Între timp, înmoaie gelatina în apă rece. Stoarce bine gelatina și las-o să se topească în amestecul cald de frișcă. Pune amestecul în 4 pahare sau forme. Lăsă-le la rece minimum 5 ore (cel mai bine peste noapte).

    4

Pentru crumble, spală merele, taie-le în sferturi, scoate-le semințele și taie sferturile în cubulețe. Amestecă 70 g unt, 50 g zahăr, făina, migdalele, cubulețele de mere și 1 vârf de cuțit de sare într-un crumble. Distribuiți amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-l în cuptorul încălzit în prealabil (aragaz electric: 200°C/aer recirculat 175 °C) 8-10 minute.

    5

Panna cotta se scufundă scurt cu paharul în apă și se răstoarnă în farfurii. Se ornează cu sos de scorțișoară și crumble de mere.