Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Mousse de ciocolată albă cu sable breton și caramel sărat

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

300 g ciocolată albă
700 ml frișcă
8 foi de gelatină
esență sau păstaie de vanilie
200 ml sos caramel
150 g unt cu procentaj de grăsime ridicat
400 g zahăr tos
100 g zahăr brun
6 gălbenușuri
100 g amidon
15 g gelatină
100 g făină albă
1 plic de praf de copt
1 praf de cafea
1 praf de sare

Preparare

    1

Pentru prepararea blatului sable breton, într-un bol încăpător se adaugă 100 g de unt cu zahărul brun, praful de cafea și cel de sare și se amestecă ușor, până toate elementele se încorporează. După acest pas, se adaugă gălbenușul și cu ajutorul unui mixer se amestecă compoziția. Se adaugă făina și praful de copt în melanj și cu ajutorul unei spatule se amestecă cu atenție.

    2

Coca care reiese din urma acestui proces se întinde într-un cerc de inox (18 cm). Acest aluat va lua forma unui biscuite, care se coace la 165 de grade C, pentru 15-20 minute.

    3

În paralel, ciocolata albă se topește la bain marine, se adaugă frișca și vanilia și se lasă la răcit, apoi se pune la frigider.

    4

Laptele se încălzește pe foc, iar zahărul tos se mixează cu 5 gălbenușuri până își dublează volumul, apoi se adaugă laptele încălzit și amidonul.

    5

Gelatina hidratată în apă rece se pune la bain-marine și se dizolvă, apoi se adaugă mixul de lapte și gălbenusuri și se amestecă energic până dobândește consistența unei budinci. Se încorporează ciocolata albă cu frisca și se lasa la rece.

    6

Blatul sable breton se scufundă într-un sos caramel și se montează pe farfurie. Cu ajutorul unui poș, acesta se decorează cu mousse-ul de ciocolată rece. Se poate servi alături de băuturi dulci.