Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Miel în sos de vin roșu cu mămăligă și ardei copți

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 1160/​4853
    kcal / kJ
  • 40 g
    carbo-hidrați
  • 48 g
    proteine
  • 83 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    1160/4853 kcal/kJ, 40 g carbo-hidrați, 48 g proteine, 83 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

800 g carne de miel
800 g ardei gras roșu
800 ml supă de miel
2 linguri oțet balsamic alb
100 g mălai
300 g morcovi
sare
piper
3 linguri ulei de măsline
lapte
3 cepe
1 crenguță rozmarin
200 ml vin roșu
2 frunze dafin
30 g parmezan
300 g țelină
2 căței usturoi
40 g unt
4 linguri ulei de rapiță

Preparare

    1

Carnea de miel se taie în cuburi de aproximativ 2 cm. Ceapa, morcovii, țelina și usturoiul se curăță și se taie cubulețe.

    2

Uleiul de rapiță se încinge într-o cratiță mare, carnea se prăjește aproximativ 2 minute la foc mare, se condimentează cu sare și piper. Se adaugă ceapa, morcovii, țelina și usturoiul.

    3

Se toarnă vinul și se lasă să se reducă la jumătate, fără capac. Se adaugă 400 ml supă și frunzele de dafin și se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, aproximativ 1 oră.

    4

Pentru mămăligă se fierbe laptele cu 300 ml de supă și puțină sare. Se adaugă mălaiul în ploaie, mestecând continuu. Se lasă mămăliga să fiarbă la foc mic pentru 15-20 minute. Se rade parmezanul peste, se adaugă unt și se condimentează cu sare și piper.

    5

Cuptorul se încinge în prealabil. Ardeiul gras se spală, se curăță și se taie în sferturi. Se așează cu partea de coajă în sus, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se prăjesc în cuptorul încins, timp de 10-15 minute până apar bășici negre pe coajă. Se scot din cuptor și se acoperă cu o cârpă umedă.

    6

Crenguța de rozmarin se spală, se usucă prin scuturare și i se rup frunzele. Uleiul de măsline se amestecă cu oțetul și se încorporează rozmarinul. Se curăță ardeiul gras de coajă și se taie în fâșii late. Se amestecă cu amestecul de ulei și rozmarin.

    7

Carnea de miel se poate servi cu mămăliguța și ardeiul gras.


Vezi cum se face