Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

File de vită cu varză de Bruxelles și piure de dovleac

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 739/​3091.98
    kcal / kJ
  • 29 g
    carbo-hidrați
  • 57 g
    proteine
  • 41 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    739/3091.98 kcal/kJ, 29 g carbo-hidrați, 57 g proteine, 41 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

800 g file de vită
500 g dovleac Hokkaido
2 Șalote
1 cățel usturoi
sare
2 linguri ulei de floarea soarelui
2 linguri Muștar Rotisseur K-Favourites
400 ml supă de vită
50 ml Aceto Balsamico K-Favourites
câteva crenguțe rozmarin și cimbru
1 lingură Agent de îngroșare de sos brun
200 g cartofi făinoși, fierți
3 linguri unt
80 g Grana Padano DOP K-Favourites
nucșoară proaspăt rasă
varză de Bruxelles
1 lingură ulei de nucă K-Favourites presat la rece

Util

  • Varza de Bruxelles se poate rafina în mod optim cu miez de nucă tocat.


Preparare

    1

Se usucă mușchiul de vită prin tamponare și se lasă acoperit să se odihnească la temperatura camerei, timp de cel puțin 30 de minute înainte de prăjire. Preîncălziți cuptorul la 120 de grade aer circulant (140 de grade căldură sus/jos).

    2

Se spală dovleacul, se taie in jumătate, se scot semințele, se taie în felii groase de 1 cm si se decupează 12 stele (4 cm diametru) cu ajutorul unei forme de biscuiți. Curățați și tocați fin șalota și usturoiul.

    3

Se asezonează carnea cu sare şi se prăjeşte într-o tigaie în ulei încins, la foc mare, pe toate părțile, timp de aproximativ 2 minute. Se unge cu muștar și se coace pe un grătar, în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 25 de minute până se ajunge la punctul de coacere dorit. Sosul de friptură se stinge cu bulion și oțet balsamic, se adaugă ierburile și se reduce pâna la aproximativ o treime din cantitatea inițială. Scoateți ierburile și îngroșați sosul cu un agent de îngroșare pentru sos conform instrucțiunilor de pe pachet.

    4

Cartofii se curăță, se taie în cubulețe și se călesc împreună cu jumătate din bucățile de șalotă, usturoi și dovleac în 2 linguri de unt, într-o cratiță, timp de 2-3 minute. Adăugați sarea, fierbeți cu 200 de mililitri de apă cu capacul deasupra, timp de aproximativ 25 de minute, turnați lichidul rămas și pasați. Se rade Grana Padano, se încorporează în piureul de dovleac, se condimentează cu sare și nucșoară și se păstrează la cald.

    5

Prăjiți stelele de dovleac într-o lingură de unt, într-o tigaie, timp de aproximativ 10 minute, sărați-le și păstrați-le la cald. Spălați, curățați și scoateți primele foi de pe varza de Bruxelles, amestecați cu șalota și usturoiul rămas, într-o tigaie, în untul rămas, timp de 2 până la 3 minute și condimentați cu sare și ulei de nucă.

    6

Se scoate fileul de vita din cuptor, se lasă să se odihnească acoperit 10 minute, se piperează, se taie felii și se servește cu piure de dovleac, steluțe de dovleac, varza de Bruxelles și sosul balsamic.