Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

File de șalău pe tocană de sparanghel

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 porții)

1 legătură sparanghel alb
1 legătură sparanghel verde
1 usturoi
0.5 legătură praz
100 g roșii cherry
1 lămâie bio
2 linguri unt
2 linguri făină
50 ml vin alb
200 ml supă de pește
câteva ramuri cimbru
800 g file de șalău
sare
1 lingură ulei de floarea soarelui
1 pachet tăiței din cartofi
50 g smântână Crème fraîche
piper praspăt măcinat

Preparare

    1

Sparanghelul se spală, se decojește și se taie în bucăți porționate adecvat. Usturoiul se curăță de coajă și se taie în cubulețe fine. Prazul și roșiile cherry se spală și prazul se taie în rondele. Lămâia se clătește cu apă fierbinte, se rade de coajă și se stoarce.

    2

1 lingură de unt se lasă la topit într-o oală, se adaugă sparanghelul, usturoiul și prazul și se înăbușe timp de circa 2 minute. Se adaugă 1 lingură de făină, se stinge cu vin alb, supă de pește și 1 lingură de zeamă de lămâie și se lasă la fiert timp de circa 10 minute acoperite sub capac.

    3

Cimbrul se spală, se usucă apăsând ușor și se desprind frunzele acestuia de pe crenguță.

    4

Șalăul se clătește cu apă rece, se usucă apăsând ușor și se taie transversal în 4 porții. Peștele se sărează și se presară cu restul făinii.

    5

Se toarnă ulei într-o tigaie, fileurile sunt așezate în așază pe partea cu carne și se încălzesc ușor. După un 1 minut se întorc, se adaugă cimbru și se prăjesc crocant timp de alte 5 până la 7 minute la foc mediu pe partea cu pielea.

    6

Tăițeii din cartofi se prăjesc în untul rămas până când culoare lor devine maroniu-auriu și se călesc timp de 3 minute împreună cu roșiile cherry.

    7

Tocana de sparanghel se asezonează cu smântâna Crème fraîche și cu coaja de lămâie rasă și se condimentează cu zeamă de lămâie, sare și piper.

    8

Șalăul se așază pe o farfurie împreună cu tocana de sparanghel, tăițeii din cartofi și roșiile cherry și se servește.