
File de șalău pe tocană de sparanghel
Ingrediente (2 porții)
1 legătură | sparanghel alb |
1 legătură | sparanghel verde |
1 | usturoi |
0.5 legătură | praz |
100 g | roșii cherry |
1 | lămâie bio |
2 linguri | unt |
2 linguri | făină |
50 ml | vin alb |
200 ml | supă de pește |
câteva ramuri | cimbru |
800 g | file de șalău |
sare | |
1 lingură | ulei de floarea soarelui |
1 pachet | tăiței din cartofi |
50 g | smântână Crème fraîche |
piper praspăt măcinat |
Preparare
- 1
Sparanghelul se spală, se decojește și se taie în bucăți porționate adecvat. Usturoiul se curăță de coajă și se taie în cubulețe fine. Prazul și roșiile cherry se spală și prazul se taie în rondele. Lămâia se clătește cu apă fierbinte, se rade de coajă și se stoarce.
- 2
1 lingură de unt se lasă la topit într-o oală, se adaugă sparanghelul, usturoiul și prazul și se înăbușe timp de circa 2 minute. Se adaugă 1 lingură de făină, se stinge cu vin alb, supă de pește și 1 lingură de zeamă de lămâie și se lasă la fiert timp de circa 10 minute acoperite sub capac.
- 3
Cimbrul se spală, se usucă apăsând ușor și se desprind frunzele acestuia de pe crenguță.
- 4
Șalăul se clătește cu apă rece, se usucă apăsând ușor și se taie transversal în 4 porții. Peștele se sărează și se presară cu restul făinii.
- 5
Se toarnă ulei într-o tigaie, fileurile sunt așezate în așază pe partea cu carne și se încălzesc ușor. După un 1 minut se întorc, se adaugă cimbru și se prăjesc crocant timp de alte 5 până la 7 minute la foc mediu pe partea cu pielea.
- 6
Tăițeii din cartofi se prăjesc în untul rămas până când culoare lor devine maroniu-auriu și se călesc timp de 3 minute împreună cu roșiile cherry.
- 7
Tocana de sparanghel se asezonează cu smântâna Crème fraîche și cu coaja de lămâie rasă și se condimentează cu zeamă de lămâie, sare și piper.
- 8
Șalăul se așază pe o farfurie împreună cu tocana de sparanghel, tăițeii din cartofi și roșiile cherry și se servește.