Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Drob din carne tocată cu salată de cartofi și nuci macadamia

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 674/​2821
    kcal / kJ
  • 43 g
    carbo-hidrați
  • 36 g
    proteine
  • 38 g
    grăsimi
  • 3.5
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    674/2821 kcal/kJ, 43 g carbo-hidrați, 36 g proteine, 38 g grăsimi, 3.5 UG

Ingrediente (4 porții)

80 g chifle vechi
3 șalote
1 cățel de usturoi
500 g carne tocată de vită
70 ml lapte, 3,5% grăsime
1 ou (mărimea M)
3 linguri ulei de floarea-soarelui
800 g cartofi aproape fierți
250 g andive
100 ml supă de legume
1 linguriță muștar de masă
50 g nuci macadamia
1 portocală bio
1/2 legătură pătrunjel
sare
piper proaspăt măcinat
câteva crenguțe de cimbru

Util

  • Salata de cartofi se potrivește foarte bine și cu cârnați sau chiftele vegetariene.


Preparare

    1

Se taie chiflele în bucăți mari și se înmoaie în apă călduță într-un castron timp de aproximativ 5 minute.

    2

Se curăță și se taie cubulețe șalotele și usturoiul. Se spală, se scurg și se rup frunzulițele de cimbru.

    3

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade căldură în partea superioară/inferioară (180 de grade de convecție).

    4

Se storc chiflele înmuiate, se așază într-un castron cu carnea tocată, laptele, oul, 2/3 din șalotă, usturoiul și cimbrul, se condimentează cu 2 lingurițe de sare și piper și se frământă timp de 5 minute. Se modelează cu mâinile umede carnea tocată într-o formă ovală, de aproximativ 25 cm lungime, se unge cu 1 lingură de ulei și se coace într-o tavă de copt lungă, pe grătarul din mijloc, timp de aproximativ 40 de minute.

    5

Se spală cartofii și se fierb în apă cu sare timp de 20-25 de minute. Se spală andivele, se scurg, se curăță, se taie pe jumătate și apoi fâșii. Se călesc resturile de șalotă într-o cratiță mică, într-o lingură de ulei, se sting cu supa, se fierb timp de 1 minut și se încorporează muștarul și uleiul rămas până se omogenizează.

    6

Se taie nucile macadamia în bucăți mari, se prăjesc până se rumenesc, într-o tigaie de teflon, și se pun deoparte.

    7

Se curăță cartofii, se taie în felii cu grosimea de 0,5 cm cât sunt încă calzi, se toarnă supa peste ei, într-un castron mare, se amestecă și se lasă să se pătrundă cu capacul deasupra.

    8

Se spală portocala cu apă fierbinte, se usucă, se rade fin coaja și se stoarce sucul. Se spală, se scurge și se taie pătrunjelul în fâșii.

    9

Se încorporează andivele în salata de cartofi, se condimentează cu sare, piper, suc și coajă de portocale și se taie drobul în 8 felii.

    10

Se servește drobul din carne tocată cu salată de cartofi, nuci macadamia prăjite și pătrunjel deasupra.